Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Томић: Навијачи су били наш шести играч

Кошаркаши Црвене звезде не знају за пораз у АБА лиги. Након 13 одиграних утакмица у регионалном такмичењу, црвено-бели уписали су исто толико победа. Последња је била у фантастичном амбијенту дворане ’’Александар Николић’’ над великим ривалом екипом Будућности.

Тренер Милан Томић говорио је на конференцији за медији о великој победи над екипом Будућности резултатом 86:72 у 13. колу АБА лиги.

Прво бих желео да честитам играчима на једној победи где су изгинули на терену и у којој су преокренули резултат. Од када је Будућност дошла до ’’плус осам’’, заиграли смо одличну одбрану и кренули су контранапади. Мислим да је ова утакмица за све навијаче била лепа и час кошарке са обе стране јер вечерас су играле две екипе, Будућност евролигашка екипа са доста НБА играча, а Црвена звезда са доста искусних играча, али и младих као што је Бориша Симанић. Он је одиграо феноменално и допринео овој победи. Не волим да издвајам играче, али мислим да Бориша треба да настави овако да ради и да не слуша шта му ко говори са стране – истакао је Томић, а онда одговорио на питање новинара да ли и даље стоји иза тога да је Будућност фаворит.

Како Будућност није фаворит? Гледајте ко игра за ту екипу. Не шалим се ни мало. Имате Џексона, Кола који је освајао НБА првенства, Кларк – НБА, Омић – Евролига, Битадзе – НБА у будућности… Да не набрајам. И даље мислим да су они фаворити – а онда открио кључ победе:

Кључ је био што се екипа смирила. Нас чекају у Топ 16 Еврокупа, евролигашки тимови. Овакву атмосферу очекујем и у Еврокупу. Први пут смо одиграли овакву утакмицу толико тешку и толико битно и у наставку ће нам помоћи за Топ 16. Као да смо прекинули утакмицу у трећој четвртини, а публика нам је помогла. Погледајте европску кошарку колико разлике може да се окрене за само неколико минута. Шта ако је четири, осам или 18 разлике? Срећа смирили смо се и победили – рекао је тренер Црвене звезде мтс.

Томић није желео да издваја појединце.

Морамо да будемо породица, морамо да будемо тим, само ако играмо сложно и као тим. Морамо да будемо једна црвено-бела породица. Захвалио бих се нашим навијачима, били су шести играч и надам се да ће их бити и још више у Топ 16 фази. Пожелео бих им срећне празнике – закључио је Милан Томић.

Иако су дани празника испред нас, времена за одмор нема. Последња утакмица у 2018. години донела је изузетну представу Црвене звезде, али времена за одмор нема. Подршка црвено-белима биће преко потребна већ 2. јануара када започиње Топ 16 фаза Еврокупа. Гост у дворани ’’Александар Николић’’ биће екипа Лиможа.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Hadži Dragan NBG дец 30, 2018 at 23:26

Dragi moj Milane, hvala ti što nam sa tvojim momcima donosiš ovoliko radosti. Želim nam titulu i Evro ligu u 2019.

Reply
Josif дец 30, 2018 at 22:22

Честитке момцима на још једној победи против дукљана као новогодишњи поклон за навијаче.Ови момци су заслужили веќу поддршку,ако веч недолазе плаќени навијачи да искрени навијачи звезде увек дају подршку као вечерас и да на свакој буде минимум 5000 јер ови момци то засчужују.Штосе тиче дукљана јаки су индивидуално,овај Кол је убица а Бел и Битадзе су такоѓе одлична појачања,е сада дебели то није успео да посложи,дали че Репеша успет видеќемо.Ако звезда некористи Ристиќа нека га замени Апиќ и доведе још једног бека који може да игра и 1 и 2,јер Добриќ и Раданов нису искористили шансу и дуго су у другом плану што може лоше да утиче на њих и убије им самопоуздање које они ионако имају недовољно.Среќна и успешнија нова година.позз

Reply

Leave a Comment