Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Нова година-старе навике: Побеђен је и Лимож

Црвена звезда – Лимож  83:71 (25:16, 15:16, 18:21, 25:18).

Црвена звезда је кампању у Топ 16 фази Еврокупа започела успешно, савладавши веома незгодног противника, француски Лимож и на најбољи могући начин стартовала у новој години.
Предвођена Регландом, Бероном и Цирбесом, Црвевена звезда је врло добро започела утакмицу против Лиможа. Иако су гости повели 5-2 на самом почетку утакмице, наши играчи су одмах наметнули свој ритам и преко ударне тројке дошли и до двоцифрене разлике. У тим тренуцима Берон и Регланд су беспрекорно шутирали из даљине а кажњавали су и сваку лошу одбрану од пика гостију и правовремено проналазили Цирбеса који се сјајно отварао. На другој страни терена, тимска одбарана је добро функционисала па су гости углавном погађали шутеве са полудистанце и дистанце те се на прву паузу отишло са резултатом 25:16.

У другом наставку, Звезда је наставила са одличном игром у одбрани док је Перпероглу на истеку напада погодио тројку после доброг протока лопте а одмах на другој страни Симанић са стране помоћи ударио блокаду Мајлсу. У тим тренуцима Бориша Симанић је квалитетном одбраном представљао нерешиву енигму за играче Лиможа. Ротирао је сјајно, затварао рупе које су се на тренутак јављале у нашој одбрани, био агресиван на лопти при чему је пресекао два додавања противника и уз 4 постигнута поена на другој страни терена завредео овације добро попуњене хале „Пионир“. Ауторитативним закуцавањем Оџа средином друге четвртине, Звезда је отишла на тринаест поена предности 35:22. Финиш друге четвртине је протекао у нешто споријем ритму, обележен промашајима на обе стране а сјајан погодак Билија Берона одвео је Звезду на максималних +14 у првом полувремену. Лимож се после тајмаута тренера Перонеа консолидовао и преко Бутеја успео да смањи предност Звезде на 40:31, док је Харди, после пристрасно досуђеног фаула Лазићу, са једним погођеним слободним бацањем поставио коначан резултат првог полувремена-40:32. Симанић је, затим, уз звук сирене погодио и тројку али су тај погодак судије поништиле, оправдано, након прегледаног снимка.

На почетку треће четвртине, погоцима Хауарда и Хардија, Лимож се опасно примакао на 40:37 а даље топљење разлике спречио је Симанић још једном фантастичном рампом да би у наставку Регланд сјајно пронашао усамљеног Оџа за још једно ефектно закуцавање. Тројка Мајлса и фаул у нападу Реглнда подсетили су помало на недљену кризу из треће четвртине против Будућности, када су наивне грешке и промашени зицери коштали преокрета наш тим. У тим тренуцима предност нашег тима је варирала од 3 до 5 поена предности, највише захваљујући Симанићу, који је, најпре, сјајно закуцао затим продором дошао до нових поена а онда и тројком донео 6 поена предности. Ако изузмемо Симанића, мало тога је током треће четвртине нашим играчима полазило за руком. Покушавао је Томић и тајмаутима да тргне екипу, ушли су и Ристић и Кешељ, а потоњи је поготком уз фаул и реализованим слободним бацањем успео да одржи фамозних 5 поена предности нашег тима.

Русел је на отварању последње четвртине везао пет поена па је разлика у тим тренуцима износила само 2 поена предности – 60:58. Наша екипа је преко Перпероглуа тражила поене у нападу али је Грк био прилично индиспониран на овој утакмици. Тројка, уз молбу, Човића и његова асистенција за Цирбеса па потом и за Кешеља за отворену тројку одвели су Звезду на +10, али је Мајлс одмах узвратио погодивши нову тројку. У последњих пет минута ушло се са резултатом 68:61, а Човић је сјајну минијатуру наставио поготком из продора под фаулом и реализованим бацањем за 71:61. Човић у тим тренуцима није намеравао да стане. Најпре је одиграо одличну одбрану и изборио лопту за Звезду а онда и погодио нову тројку за +13 на шта се надовезао и Перпероглу али је Харди оба пута има спреман одговор и разлику враћао на +10. Када је Човић погодио нову тројку а Бутеј на другој страни промашио прву тројку, навијачи су могли да одахну јер је било јасно да ће Звезда забележити прву победу у Топ 16 фази Еврокупа а последњи минут је протекао у борби за што бољу разлику како би се имао што бољи однос у случају евентуалног круга на крају такмичења по групама.

Звезда је вечерас показала два лица. Врло добра игра у првих 15 минута утакмице и блага деконцентрација у финушу полувремена довели су до нервозе код наших играча и проблема у организацији па је већи део другог полувремена протекао у резултатској клацкалици и озбиљној претњи Лиможа да угрози победу наше екипе која се на почетку утакмице чинила сигурном. Лимож је вечерас врло добро шутирао за три поена, што је било главно њихово оружје и пре ове утакмице, уз проценат од 44,4 % при том погодивши 12 шутева иза линије 6,75. У редовима нашег тима, осим стандардних Регланда и Берона,ваља истаћи још једну одличну ролу Борише Симанића и био ударна игла нашег тима у трећој четвртини, као и Филипа Човића који је био Х фактор на вечерашњој утакмици и проналазио решења за одбрану Лиможа онда када то остатку екипе није полазило за руком. Такође, и Марко Кешељ се истакао добром ролом у тренуцима када је Симанић зарадио 4 личну грешку.

Наредни противник је Уникаха у Малаги.

Дворана: „Александар Николић“. Гледалаца: 5.897. Судије: Карлос Перуђа, Петрос Папапетру и Роберт Виклицки.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 9, Човић 12, Кешељ 9, Перпероглу 10, Давидовац, Ненадић, Лазић, Берон 13, Ристић, Симанић 11, Цирбес 11, Оџо 8.
ЛИМОЖ: Инглиш 1, Харди 20, Русел 5, Тејлор 5, Базиле, Мајлс 8, Џ. Бутеј 3, Самјуелс 7, Хауард 11, А. Бутеј 11.

Повезане вести

12 comments

Србин са Космета јан 3, 2019 at 13:49

Важна победа!
Одлично је што ТИМ игра добро.Овима што после сваке победе критикују поручујем да ће имати још много прилика,зато што ће бити још много победа.
Само напред момци у црвено-белом!!!

Reply
Veteran Sever јан 3, 2019 at 20:36

Evo tu sam ja…sto od drveca ipak vidim šumu!!! Jedna crnogorska izreka kaze: u dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi!!!!Pobedama se u zube ne gleda, idemo iz pobede u pobedu, ali uz velike oscilacije i to protiv tima koji je 9ti u francuskom prvenstvu(!!!) i uz jako čudno ponašanje trenera Tomića. Jedino što je pametno rekao da je Olimpijakos imao 25 pobeda za redom jedne godine, a na kraju NIŠTA nisu osvojili. Čovek se na konferenciji za štampu breca na svako pitanje novinara, a oni pitaju s razlogom, jer se u košarkaški krugovima(i to u parteru gde su zvezdasi sa pretplatnim kartama i koji po 10, 20, 30 godina dolaze na SVE utakmicve) već 15 dana priča o nepostojećim povredama Fajea, Radanova i Dobrića. Navodno, Faje nije primio 3 plate i „naglo ga boli“ zadnja loža i nikako da prođe, a Radanova i Dobrić su nezadovoljan tretmanom, a projektovani su kao budući nosioci Zvezdine igre, a ne da mašu rukama iza koša. Ima nešto još gore: priča se da će Dobrić i Radanov, ako se nesto ne promeni, na leto odlepršati u Partizan. Iskustvo govori da su se sva govorkanja o odlascima u Partizan(od Tomašević i Vidačića, preko Vujačića, Bogdanovića i Đure Ostojića, pa do Aranitovića i Safeta Jankoviča) OBISTINILA, iako su iz Zvezde uvek demantovali tu mogućnost i pominjali važeće ugovore! Mislite o tome…. Pogotovo sto na na leto svim strancima ističu ugovori…

Reply
Josif јан 3, 2019 at 06:39

Честитке момцима на првој победи у топ16,треба ичи корак по корак али Томиќ то добро ради и меша карте колико може.Овима што мисле даје Малком Дилени опција за нас,нека погледају његову плату у кини има је на сајтовима а која износи 2 000 000$ годишње што ви рекло пола звездиног годишњег буџета и ту завршавам причу а иначе нам треба бек да добијемо ширину у спољној линији јер на Човиќа и Ненадиќа се неможемо ослонити у јачим утакмицама

Reply
djordje јан 2, 2019 at 23:13

Ako dodje od igraca u nas klub Malcolm Delaney, Малком Делејни. To bi bilo onda pravo pojacanje za nas klub. On je iskusan igrac. Sigurno bi sa tim igracem bili jos jaci. Posto on ima dosta iskustva. Igrao je u Evroligi u Nba . Jedino neznam kakva je procedura. Kad bi on mogao da igra. Ja mislim da nebi on mogao da nastupa. Odmah u evrokupu. Ili bi mozda mogao. U svakom slucaju treba nagovori ti upravu predsednika Covica da dovedu tog igraca bez mnogo razmisljanja.

Reply
Estrella Roja јан 3, 2019 at 01:36

Treblo bi da može, jedino je večerašnja igra juniora mnogima dala pogrešnu predstavu da sa njim i Reglandom imamo pobednički duo na mestu pleja. ON I kEŠELJ NISU POTREBNI, stoga je kvalitetan plej neophodan pa bio i iz koledža. Igra je bila dosta problematična u trećoj četvrtini, jedino je pozitivan lagan uspon Boriše Simanića. Ima dosta da uči kako bi dosegao nivo za reprezentaciju, ali hrabri odbrana i pomalo liči na Radmanovića.

Reply
Rs.cg јан 3, 2019 at 12:08

………

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 3, 2019 at 15:39

slazem se sve sto si rekao

Reply
MILOS RANKOVIC јан 2, 2019 at 23:05

OCEKIVANO TESKA UTAKMICA POSLE ONIH LOPOVA IZ podgorice,MALO SU IGRACI ISPRAZNJENI ALI OPET POBEDA,IDEMO U PETAK NA POBEDU PROTIV KRKE PA ONDA DA RESAVAMO EURO KUP,AKO DOBIJEMO UNIKAHU U UTORAK MISLIM DA JE POLA PUTA GOTOVO,I DALJE MISLIM DA VALENSIJA I UNIKAHA NISU JACI OD NAS I DA NETREBA DA SE PLASIMO KO SU ONI STA SU ONI,AKO JE NJIMA LESOR GLAVNI IGRAC VECERAS BIO NEMA BRIGE VOLEO BI FAJEA DA VIDIM U PETAK,TOMIC RECE DA CE DA IGRA UZELEO SAM SE NJEGOVE ENERGIJE NAPRED ZVEZDO DALJE GAZI,I DELIJE HVALA PUNO ALI NISU TO VODJE I NIJE TO NAVIJANJE KAO PROTIV TURAKA

Reply
Rs.cg јан 3, 2019 at 12:10

Brate slažem se…ali šta reci a ne ponoviti se…..Pozdrav

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 2, 2019 at 22:30

lepa pobeda..sve pobede iskljucivo zasluzuje tomic i beron…ovaj davidovac je za plakanje

Reply
звездан јан 2, 2019 at 22:10

честитам момцима на побиједи,али бојим се да ће већ наредну изгубити .убрзо је куп ,требали би га узети .покушати абу и првенство без пораза.ништа се не говори о појачањима изузев дилејна

Reply
Rs.cg јан 3, 2019 at 12:10

Ne seri…….

Reply

Leave a Comment