Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноИнтервјуиНајновијеФудбал

Младеновић о успесима и напретку Звездине омладинске школе

Претходна година била је веома успешна из црвено-беле перспективе, а много разлога да је по добом памте имаће и чланови Омладинске школе Црвене звезде.

Државне круне у конкуренцији пионира, кадета и омладинаца украсио је деби на интернационалној позорници, али и значајан инфраструктурни помак, па не чуди што иза југа Маракане нове изазове дочекују са задовољством и оптимизмом.

Драган Младеновић, директор Омладинске школе Црвене звезде, има прегршт разлога за осмех приликом осврта на остварено.

Претходна година показала је да је током периода од три године колико сам на челу Звездине школе направљен озбиљан помак, а све у сарадњи са Николом Јелићем и главним тренерима. Напредак је резултирао освајањем титула у свим категоријама, међутим, саме титуле не значе ништа уколико не функционише примарни задатак – формирање играча за први тим. Ми смо остварили оба циља, афирмисали смо доста младих играча, а клуб је стекао бенефит кроз њихове игре и продају. Остварен је значајан помак продајом браће Илић који су прва деца продата за толики новац, а да нису уписала ни двоцифрен број утакмица за први тим – истакао је Младеновић.

Управо 2018. година показала је курс у којем ће се школа у Љутице Богдана кретати.

Променили смо стратегију рада и проширили базу играча како бисмо кроз квантитет стигли до квалитета. У омладинској конкуренцији такмичимо се против годину дана старијих ривала, а шансу ће током пролећа добити и млађи играчи попут Бабића и Радуловића, играча рођених 2002. године који су дебитовали у Лиги шампиона за омладинце. Циљ је да афирмишемо што више играча, а у његовом остварењу значајан допринос ће дати сарадња са Графичаром. Наши таленти у дресу филијале се боре за места у Кадетској лиги Србије и Омладинској лиги Србије и уколико остваре пројектовано следеће године имаћемо две селекције у оба узраста на државном нивоу. Наравно, паралелно се ради на индивидуалном развоју играча, али и на унапређењу скаутинга.

Посебно значајан помак током претходног периода остварен је у инфраструктури, а целокупан пројекат требало би да заокружи изградња интерната.

Кад сам дошао на место директора у плану и програму је било да буду изграђена три терена са рефлекторима, трибине и интернат. Од тог дана свакодневно се бележи помак по питању инфраструктуре, а велике заслуге припадају Звездану Терзићу и Митру Мркели, људима са искуством који су препознали значај улагања у развој млађих категорија. Звезда је раније била на маргинама академија по инфраструктури, али су успеси првог тима, и афирмација наших талената допринели финансијским приливима који су омогућили напредак. Сад је све другачије, комплекс иза југа Маракане попримио је другачије обрисе и поново смо у друштву којем припадамо. Слику ће употпунити изградња интерната која ће ускоро почети, а већ сад могу рећи да ће то бити нов и јединствен објекат на овим просторима – истакао је Драган Младеновић.

Уз амбицију да 2019. година, попут претходне, донесе напредак на свим пољима, директор црвено-беле радионице открио је и остале новогодишње жеље.

Играчима желим пре свега здравље и да у овој години буду још бољи људи. Такође, прижељкујем да их што више видим у првом тиму, а пример који требају да следе је Јовељић. Првотимцима наравно, као и сваки звездаш, желим дуплу круну и наставак низа европских јесени.

 

Повезане вести

Leave a Comment