Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеСпортско Друштво

Сећање на Марка Николића

Вест о смрти Марка Николића растужила је све искрене љубитеље глуме и уметности уопште, а његов одлазак учинио је армију звездаша мањом за једног искреног и верног члана.

Николић је током богате глумачке каријере оставио дубок траг како кроз филмове и серије тако и кроз позоришне улоге, а ни у једном моменту није скривао своју љубав према црвено-белим бојама.

На мој професионални, животни позив и спортско васпитање, одлучујући утицај имале су три личности. Мајци Лепосави, која је после ослобођења била глумица, могу да захвалим што сам стао на даске које живот значе. Отац Никола научио ме је како се воли и навија за Црвену звезду, а супруга Зорица отоврила ми је очи као слепом навијачу. Добро се сећам када је Миљанић преузео први тим Звезде и када је у почетној фази стварања екипе било и неуспеха. Тада, после историјског дебакла од Валенсије, добио сам температуру и мрзео и наше и противничке играче. Од Зорице, која је деценију и по носила црвено-бели дрес, научио сам да здраво навијање подразумева и поштовање противника и праћење и његове игре – истакао је у једном од интервјуа датих пре више деценија славни глумац.

Управо љубав према Звезди и лекције о подршци клубу искористио је у професији како би напредовао.

Има много примера који потврђују да, рецимо, ми као навијачи, гледамо углавном како удара наш боксер, док противничког као да не примећујемо. То ме подсећа на нас глумце који од своје сујете ретко видимо колеге око себе и углавном се дивимо себи самима иако се ту можда ради о некој трећеразредној улози – образложио је Николић у периоду кад је због улаога Карађорђа и Драгише Попадића био у центру пажње јавности.

Марко никада није скривао љубав према Црвеној звезди, као ни чињеницу да је кроз љубав према клубу проширио своје видике, а ми се уз сећање на глумачку легенду надамо, да ће његов пут представљати светао пример и лекцију за наредне генерације звездаша.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Loki јан 5, 2019 at 02:04

Neka ti je vecna slava, Gigo!

Reply

Leave a Comment