Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Рутинска победа Звезде у Новом Месту

Крка – Црвена звезда 66-96 (13:22,18:30,23:17,12:27)

Да култна сала у Новом Месту „Леон Штукељ“, није баш толики баук показали су наши кошаркаши, забележивши нову, 14.узастопну победу у утакмици где се питање победника ниједном није довело у питање, уз равномерно распоређену минутажу свим играчима.

Наша екипа је максимално озбиљно приступила мечу како и доликује екипи шампионског гена и од старта прдочила кошаркашима Крке да не рачунају на јошједно изненађење. Утакмицу је ауторитативно отворио Бориша Симанић са две погођене тројке из исто толику покушаја, надовезао се и Цирбес поготком из рекета те Берон и Звезда је очас посла направила осетнију разлику. Још ако се на то дода и дисциплинована игра у одбрани те борбеност, између осталог, оличена и у бацању за лопту огромног Оџа јасно је са каквим су приступом наши играчи дошли у Ново Место па отуд и двоцифрена разлика на првој паузи – 27:15.
На почетку другог периода Крка је искористила смушеност наших кошаракаша и везала две тројке, али су Човић и Кешељ са две везане тројке, не само, вратили двоцифрену разлику него су и поставили нову максималну предност Звезде – 37:21, што је приморало Симона Петрова да затражи тајмаут. У финишу друге четвртине прилику је после дужег времена добио и Добрић и одмах погодио две тројке па је Звезда отишла на убедљивих 48:25.Сам крај друге четвртине припао је Регланду који је постигао четири поена у тим тренуцима а коначан резултат првог полувремена поставио је Шкедељ погодивши тежак шут из ролинга – 52:31.

Тамо где су стали у првом, Симанић и Берон су наставили и у другом. Одмах на старту треће четвртине погодили су по једну тројку а онда Регланд без гледања асистирао Симанићу за алејуп и 60:35. У наставку треће четвртине, Крка је искористила нешто опуштенију игру наших кошаркаша па је успела да спусти разлику на -19, а у последњем минуту, захваљујући добром шуту за 3 поена, и на -15.
Остатак утакмице, Томић је одлучио да одигра са резервистима, који су успешно одржавали разлику на око +20 поена, да би у финишу утакмице пре свега Човић и Кешељ повећали разлику на убедљивих 66:96.

Утакмицу у Новом Месту, наши кошаркаши су рутински добили пре свега експлоатишући доминантност Цирбеса и Оџа што је приморавало Петрова да скупља око њих и ризикујући шут за 3 поена. То му се није исплатило јер су наши кошаркаши били изузетно прецизни погодивши 13 тројки из 24 покушаја-54,2%, уз одличан проценат шута за 2 поена-60% . Осим победе, навијаче може радовати и још једна одлично одиграна утакмица Борише Симанића који је постигао 17 поена, као и Кешеља који је у финишу утакмице везао неколико тројки (6 /7), за укупно 20 поена.

ХАЛА: Леон Штукељ, Ново Место

Црвена звезда: Регланд 8, Човић 11, Кешељ 20, Перпероглу 11, Давидовац 2, Лазић 3, Берон 9, Добрић 8, Ристић 1, Симанић 17, Цирбес 3, Оџо 3.

Повезане вести

6 comments

Hadži Dragan NBG јан 4, 2019 at 20:21

Bravo momci, bravo Tomiću. Krvavi nije Davidovac drvoseča, dugo je bio povređen i van tima. Titula se osvaja na proleće, tada je bitno da svi budu u formi. Do tada i sa drvosečama delujemo sve. ?

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 4, 2019 at 21:32

znam brate ali ovo je mucno gledati decka..pa to ni seoski kosarkas ne bi igrao..ja sam video ocaj ali on je tragedija drustva..trebalo ga je dati negde u drugu ligu a da su vratili Apica decko kida

Reply
Hadži Dragan NBG јан 5, 2019 at 09:47

Apić i Rebec su prvi u redu za sledeću sezonu u Zvezdi. Žao mi Lazarevića koji je povređen,jer je i on kalibar za nas.

Reply
djordje јан 4, 2019 at 20:09

Rutinska pobeda Crvene Zvezde protiv Krke. Iz pojedinih izvora sam cuo a i video sam na internetu. Da trener Milan Tomic hoce i zeli da uprava kluba Crvene Zvezde i trener Milan Tomic dovedu od igraca Matic Rebec slovenca . Inace on je veliki fan i navijac kluba Crvena Zvezde i rado bi dosao. A i jos klub Crvena Zvezda za njegov dolazak nista ne bi platio. I gledao sam njegove karakteristike na youtube. Mnogo je bolji igrac nego Filip Covic. A kod trenera kakav je Milan Tomic. On moze samo da napreduje.

Reply
Rs.cg јан 4, 2019 at 19:49

Rutinski….

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 4, 2019 at 19:44

rezervisti bolji nego ikad..svaka cast za keselja i borisu a davidovac mesec dana nije pogodio ni obruc..on bruka i klub i sebe decko vise nije za kosarku..najgori drvoseca koga smo ikad imali

Reply

Leave a Comment