Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Кешељевих 1.000 поена у црвено-белом дресу

Кошаркаши Црвене звезде савладали су убедљиво Крку у Новом Месту у оквиру 14. кола регионалне АБА лиге. Овом победом настављен је низ без пораза, а најефикаснији на сусрету био је Марко Кешељ са 20 постигнутих поена. Поред одличног учинка на паркету дворане „Леон Штукељ“, Кешељ је на овом сусрету забележио и један јубилеј. Наиме, Марко Кешељ је вечерас постигао 1.000 поен у црвено-белом дресу.

Кешељ, који је пре само два дана напунио 31. годину одиграо је најбољи меч од како се пред почетак претходне сезоне вратио на Мали Калемегдан. Уз фантастичан шут за три поена – 6/7, са линије слободних бацања је остварио учинак 2/2, а имао је и два скока и једну украдену лопту. Све је то било довољно да на свом 131. мечу у дресу омиљених боја пребаци учинак од 1.000 постигнутих поена.

Звездино крило своју професионалну каријеру започео је 2004. године у екипи београдске Авала Аде, а након наступа

Кешељ 2008/09
за шпанску Ђирону и немачки Келн 2008. године први пут постаје део црвено-беле породице. У првој сезони, у екипи коју је предводио Светислав Пешић, Кешељ је са црвено-белима поражен у финалима домаћег плеј-офа и Купа Радивоја Кораћа од вечитог ривала Партизана, а од исте екипе елиминисан је и у полуфиналу Ф4 турнира тадашње регионалне НЛБ лиге. У Еврокупу Црвена звезда је у ТОП 16 фази у конкуренцији Памесе из Валенсије, вршачког Хемофарма и украјинског Азовмаша заузела последњу четврту позицију у својој групи. Наредне сезоне, под руководећим палицама покојног Аце Петровића и Александра Трифуновића, црвено-бели нису били ни близу борбе за трофеје нити у једном такмичењу.

Освајач Евролиге 2011/12
Године 2010. Кешељ остаје у црвено-белом дресу, али дресу клуба из Пиреја са којим је у сезони 2011/12 освојио и Евролигу. Пут га је даље водио у Валенсију и француске клубове Ле Ман и АСВЕЛ, а 2014. године враћа се у Србију и постаје члан Мега Лекса. Након Меге одлази поново у Грчку у екипу Лавриа, а након белгијског Остендеа 2017. године враћа се у своју Црвену звезду. Иако у претходној сезони није имао запажену минутажу код тренера Алимпијевића, остварио је сан освајањем шампионске титуле у црвено-белом дресу.

Видљиво је да Кешељ код тренера Томића добија све више прилике за игру и видљив је евидентан напредак, па се очекује да и у наредном периоду Кешељ својим играма можда буде и фактор изненађења за све који су мислили да је једна богата кошаркашка каријера у стрмоглавом паду.

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета јан 5, 2019 at 15:17

Да ли се бар мало стиде они који су вређали овог човека?
Он трпео увреде,чекао и дочекао!
Браво Маре!

Reply

Leave a Comment