Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

ЛЕН ЛШ: Црвена звезда – ФТЦ Телеком Будимпешта

Новогодишњи и Божићни празници завршени су и за наше ватерполисте. Црвено-беле у среду 9. јануара очекије сусрет 6. кола ЛЕН Лиге шампиона. На дорћолски базен „Милан Гале Мушкатировић“ долази мађарска екипа ФТЦ Телеком из Будимпеште, познатији као Ференцварош.

Званични шампион наших северних комшија долази у Београд као апсолутни фаворит. У досадашњем току елитног ватерполо такмичења екипа из Будимпеште остварила је три победе (ЗФ Егер 16:9, Динамо Москва 13:6 и Стеауа Букурешт 9:6) и два пораза (ЦНА Барселонета 8:9 и Про Реко 6:9). Са девет освојених бодова тренутно заузимају четврту позицију на табели групе „А“. О богатој историји овог клуба говори и податак да су 22. пута били шампиони Мађарске, 17. пута победници националног купа Мађарске, а на међународној сцени освојили су девет трофеја (два ЛЕН Еврокупа, четири Купа победника купова и три ЛЕН Супер купа).

Наши ватерполисти који и даље не знају за успех у овосезонском елитном такмичењу превасходно морају овај меч да схвате као нову школу и припрему за оно што им је у овом моменту далеко важније, а то је регионална А1 лига. Црвено-бели су у А1 лиги већ у серији од четири меча без пораза (остварене две победе и два ремија), а већ у суботу 12. јануара на Дорћолу дочекују дубровачки Југ.

– ЛЕН Лига шампиона:
Црвена звезда : ФТЦ Телеком Будимпешта
Базен: СЦ „Милан Гале Мушкатировић“
Датум: Среда, 9. јануар
Почетак: 20:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment