Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездине легендеНајновијеФудбал

Савићевић: „Памтићу Шекијев ведар дух“

Заједно су у вољеном клубу провели само годину дана, али је то било довољно за велико пријатељство. Драгослав Шекуларац био је тренер Црвене звезде, а Дејан Савићевић једна од узданица друге Звездине звезде. Одлазак великог мајстора потресао је чувеног Генија.

Са легендарним Драгославом Шекуларцем сам имао баш добар однос од првог дана. Можда и најбољи од свих тренера у Црвеној звезди. Свакако, најпријатељски је био са Шекијем, и када су нам се путеви разишли остали смо одлични пријатељи. Много ми је било жао када је отишао из клуба, био је тренер годину дана и отишао је због оног искључења у Келну. Његова смрт ме је дубоко потресла – рекао је Дејо Савићевић за наш сајт.

Иако им сарадња није дуго трајала, Геније се са радошћу присетио времена када је велики Шеки седео на клупи, а он носио црвено-бели дрес.

Давао нам је доста слободе у игри. Ипак је Шекуларац фудбал доживљавао као игру и као надигравање. Тражио је пас игру, дриблинг, маштовитост…

Није друга Звездина звезда била само великан на терену, већ и неко ко је пленио и ван њега, целим овдашњим друштвом.

Видите, у то време није било толико камера и телевизије, Шеки је био мит у то време. Где год би се појавио, људи су толико желели и волели да га виде уживо. Можете ли да разумете то? Данас фудбалере можете да видите шта раде и на тренингу, а у оно време није било ни ТВ преноса утакмица у толикој мери као данас. Зато је направљен тај култ.

Савићевић посебно жали због једне ствари.

Гледао сам сада и читао Шекијеве интервјуе, рекао је како се није родио у право време, и сагласан сам са тим. Красили су га чувени дриблинзи и невероватне акције, а свега тога је остало, нажалост, врло мало забележно. Људи који прате фудбал и који га памте, о њему причају само хвалоспеве. Био је у тиму света, освајао је трофеје, оставио је велики траг и као играч и као тренер, ми смо са њим освојили дуплу круну после дуго времена.

Истакао је некадашњи Звездин ас по чему ће посебно памтити једног од највећих у историји фудбала.

Шеки је био увек ведар, пун духа, насмејан. Памтићу га као веселог човека и некога ко је увек био спреман за шалу. Име Драгослава Шекуларца сигурно никада неће моћи да се заборави и навијачи Звезде, и не само они, заувек ће га памтити – завршио је Дејо Савићевић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment