Stadion "Rajko Mitić"

Danas su fudbaleri Crvene zvezde prozivkom i zvanično započeli pripreme za nastavak šampionata. Ciljevi su jasni a to je „dupla kruna“. Prvo će uslediti testiranja a zatim i odlazak u Sloveniju na bazični deo priprema.

Treneru Vladanu Milojeviću na prozivci se javilo 34 fudbalera, među kojima su novajlije Nemanja Milunović (BATE Borisov), Erik Jirka (Spartak Trnava) i Miloš Vulić (Napredak Kruševac).

U odnosu na prvi deo sezone nema Nenada Krstičića koji je otišao u atinski AEK i Nemanje Milića (BATE Borisova), dok Miloš Degenek ima obaveze sa reprezentacijom Australije na Azijskom kupu, a Mohamed El Fardu Ben dolazi sutra.

Na spisku su:

Golmani: Nemanja Supić, Milan Borjan, Zoran Popović, Miloš Gordić, Aleksandar Stanković.

Odbrana: Filip Stojković, Vujadin Savić, Marko Gobeljić, Srđan Babić, Milan Rodić, Stefan Hajdin, Rašid Sumaila, Aleksa Terzić, Nemanja Milunović, Ze Markos.

Sredina terena: Miloš Vulić, Erik Jirka, Nenad Milijaš, Slavoljub Srnić, Branko Jovičić, Dušan Jovančić, Dejan Meleg, Milan Jevtović, Lorenco Ebisilio, Veljko Simić, Džonatan Kafu, Marko Marin, Goran Čaušić, Stefan Cvetković, Veljko Nikolić.

Napad: Ričmond Boaći, Milan Pavkov, Dejan Joveljić, Nikola Stojiljković.

Nakon uvodnog slikanja i pozdrava vidno raspoloženi fudbaleru su odradili i prvi trening u ovoj godini. Radilo se podeljeno u dve grupe, prvi su imali akcenat na lopti dok su drugi bazirani bili samo na trčanje i sticanje kondicije. Posebno fascinantno je delovao novajlija Erik Jirka. Rezultati njegovog testiranja su takođe bili inpozantni i svi su u klubu prezadovoljni. Ostaje da se vidi njgova dalja sudbina, ali se stiče utisak da je on rešen da se nametne treneru Milojeviću. 

Crveno-beli će u Beogradu raditi do nedelje kada putuju u slovenačku bazu Terme Čatež, a onda od 26. januara do 9. februara biće u turskoj Antaliji.

Zakazane su i prijateljske utakmice protiv austrijskog Vakera (27. januar), Austrije (30. januar), Ludogoreca (2. februar), Rabotničkog (5. februar) i Maribora (8. februar).

 

Komentari

avatar
  Subscribe  
Obavesti me o