Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Сензација на Дорћолу. Звезда савладала дубровачки Југ

У оквиру 9. кола регионалне А1 лиге ватерполисти Црвене звезде приредили су сензацију на базену „Милан Гале Мушкатировић“. Црвено-бели су савладали званичног регионалног и хрватског шампиона, екипу Југа из Дубровника.

Црвена звезда : Југ ЦО Дубровник 11:10 (1:3, 3:2, 4:1, 3:4)

Лепота спорта јесте у томе да се никада не зна ко и када некога може победити. Међутим, ни највећи оптимисти нису могли ни да помисле да ће у овом моменту ватерполисти Црвене звезде савладати екипу Југа из Дубровника. Званични шампион региона и Хрватске дошао је на дорћолски базен као екипа која у овосезонској ЛЕН Лиги шампиона не зна за пораз и која је важила за апсолутног фаворита, али из Београда одлази празних руку.

Први период игре протекао је очекивано. Дубровчани су головима Ћави Гарсије, Меркулова и Фатовића дошли до предности од 3:1, а једини погодак за црвено-беле постигао је Душан Васић.

На почетку друге четвртине Југ голом Луке Лозине стиче три гола предности, а затим креће пет минута из снова наших делфина. Редом су мрежу гостију тресли Душан Васић, Марко Радовић и Андриа Битадзе за невероватних 4:4. Ипак, у самом финишу четвртине Меркулов одводи Дубровчане на одмор са минималном предношћу.

Трећа четвртина је била нешто најбоље што су наши ватерполисти показали у претходних пар сезона. Душан Васић се поигравао са одбраном реномираног противника. Постигао је у овој деоници три поготка и уз један гол Милоша Максимовића учинио да немогуће постане могуће. У овом периоду игре једини погодак за госте постигао је Лука Лозина тако да се у последњих осам минута игре ушло са предношћу црвено-белих 8:6.

У последњи период игре обе екипе су ушле „спуштеног гарда“. За свега три минута игре виђено је пет погодака. Максимовић је донео предност од 9:6, а већ у следећем нападу Рагуж смањује на 9:7. Петнаестак секунди касније Кристијан Шулц постиже нови погодак за 10:7, а након тога за свега нешто више од пола минута Дубровчани головима Бенића и Фатовића прилазе на 10:9. Налет гостију прекинуо је Милош Максимовић половином овог периода постигавши погодак за 11:9. Два и по минута пре краја сусрета Бенић смањује на 11:10 и уводи меч у драматичан финиш. Покушавали су гости у финишу меча да преко Бенића и Мацана стигну барем до бода, али се посебно у одбрани истакао Душан Васић који је два пута „крао“ лопту Дубровчанима и велико славље могло је да почне.

Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић. Судије: Дарио Балажевић и Андреја Станојевић. Играч више: Црвена звезда 8(1), Југ 8(3). Петерци: Црвена звезда 2(2), Југ 1(0).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Мартиновић, Максимовић 3, Бурсаћ, Перковић, Васић 5, Битадзе 1, Жежељ, Илић, Милојевић, Шулц 1, Радовић 1, Мишовић, Љубеновић. Тренер: Александар Филиповић.

ЈУГ ЦО Дубровник: Попадић, Мацан, Фатовић 2, Лончар, Стахор, Гарсија 1, Лозина 2, Меркулов 2, Чулина, Рагуж 1, Бенић 2, Папанастасиу, Јуришић, Перић. Тренер: Вјекослав Кобешћак.

Овом победом пулени Александра Филиповића наставили су низ непобедивости у регионалној А1 лиги. Након првог дела шампионата остварили су скор од три победе, два ремија и четири пораза и са 11 освојених бодова налазе се у средини табеле. У наредном 10. колу А1 лиге црвено-бели дочекују лидера екипу ХАВК Младост из Загреба. Меч против екипе која не зна за пораз у региону на програму је 19. јануара.

– Табела регионалне А1 лиге:
1. ХАВК Младост Загреб 27
2. ПВК Јадран Царине Херцег Нови 21
3. Југ ЦО Дубровник 19
4. Јадран Сплит 19
5. Морнар Бродоспас Сплит 12
6. Црвена звезда Београд 11
7. ВК Шабац 9
8. Приморац Котор 7
9. Партизан Београд 4
10. ОВК ПОШК Сплит 3

Повезане вести

1 comment

Loki јан 13, 2019 at 01:11

Bravooooo…sjajno!

Reply

Leave a Comment