Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Дефанзива, офанзива и убрзање игре

Ритам на зимским припремама полако се појачава. Трећи тренинг у Пафосу, а други данашњи, протекао је у раду по групама.

Фудбалере Црвене звезде ведар дух не напушта, иако је уторак први дан са два тренинга од доласка на Кипар.

И поред великог пљуска, орни су били за рад изабраници шефа стручног штаба Владана Милојевића, који је овај пут пулене поделио у две групе – дефанзивну и офанзивну.

Нешто пре 17 часова на терен стадиона „Стелос Курјакидис“ изашли су најпре одбрамбено орјентисани играчи и они који покривају централни део средине терена. Загревање је уобичајено повео кондициони тренер Иван Вучетић и за почетак су трчали по ширини терена, уз обавезно истезање у паузама.

После тога су прешли на популарну шеву и игру у кругу подељени у две групе, а затим су им тренер Милојевић и његов асистент Милан Косановић поделили задатке и у центру пажње била је пас игра.

Дефанзивци су заједно са везним играчима радили на додавањима, односно циркулацији лопте и уласку у игру кроз пасове и после кроз функционалне тренинге. Следећа фаза је била уз истрчавања између два казнена простора.

Офанзивци су имали мало другачије функционалне вежбе. Фокус је, такође, био на пас игри, али и на поседу лопте и провлачењу кроз линије. Пре завршнице су радили и подељени тако да чине петоугао са једним или максимално два додира како би се лопта што брже разменила и пренела.

Поента рада обе групе током поподневног тренинга била је што боља циркулација лопте и рад на побошљању брзине кретања чиме би се убрзала и сама игра.

Нове обавезе на Кипру чекају Звездине фудбалере у среду пре подне.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment