Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Стицање снаге, али у раду с лоптом

Пуцало је све од напорног рада на преподневном тренингу петог дана зимских припрема на Кипру.

Вратили су се фудбалери Црвене звезде ритму од два тренинга дневно и овај први је био на новој локацији – стадиону „Јероскипу“, на коме су први пут радили ове зиме, али им је добро познат од раније.

Сунцем обасјани и насмејани изашли су на терен изабраници Владана Милојевића, и одрадили класично загревање уз неопходно разгибавање од око пола сата под командом кондиционог тренера Ивана Вучетића.

Затим је уследио врло занимљив део тренинга, такође под надзором Вучетића уз помоћ асистената шефа штручног штаба. Састојао се од мултифункционалних вежби снаге и брзине на шест база распоређених по ширини терена, и играчи су морали сваку да пређу у тачно одређеном броју серија.

Акценат је био на динамичној, експлозивној и брзинској снази, уз помоћ трака од гуме и препрека тако распоређених да рад буде што ефикаснији.

Једна од вежби је подразумевала спринт, а претходно кретање и отпор траке која је била обавијена око стативе, па се зачуо и коментар добро располежних шампиона Србије: „Држите гол сада, да не падне“.

И голмани су вредно радили под надзором Душана Гашића, такође уз обилазак одређених препрека и вежбе снаге, али је и лопта увек била присутна.

Затим су играчи били подељени у две групе и фокус је био на развоју функционалних способности, што је и те како важно за овај уводни део зимских припрема. Ипак, није у питању било „суво“ трчање, већ се радило и са лоптом што играче посебно радује.

Били су распоређени у нападачке тројке и радило се трчање комбиновано са лоптом, уз завршницу из акција и обавезна истрчавања деоница за стицање кондиције.

„Погледам је оштро и лопта одмах скрене“, био је један од духовитих коментара нашег голмана, што је показатељ и да на напорним тренинзима влада сјајна атмосфера.

После сат и по одличног рада било је време за крај првог данашњег тренинга, а други је заказан на истом месту у поподневном термину.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment