Moja Crvena Zvezda
МачевањеОстало

Јевремовићева трећа на Трофеју Београда

Минулог викенда град Београд био је домаћин 57. Трофеја Београда у мачу за даме и господу. Трофеј Београда спада у категорију ФИЕ сателит турнира који се бодују за светску ранг листу. На такмичењу је учествовало 38 мачевалки и 69 мачеваоца из 25 земаља Света.

Предност домаћег терена од свих такмичара МК Црвена Звезда најбоље је искористила Александра Јевремовић. Од почетка такмичења је била сигурна у себе и приказивала је одличне борбе, што ју је довело до полуфинала, где је оружје укрстила са противницом коју јако добро познаје – такмичарком МК Силни, Смиљком Родић. У тренутку када је Јевремовићева имала 3 туша предности (при вођству од 9:6), и када су је бећ њени навијачи видели у финалу, Александри је понестало снаге да борбу уведе у мирну завршницу. Борба је окончана резултатом 13:12 у корист Родићеве, што је Јевремовићевој донело бронзу и нова 2 бода на светској ранг листи.
Одличне партије на такмичењу приказала је и наша Данијела Илић, која је са свим победама у групи, прошла директно у 16 најбољих, да би потом за улазак у 8 савладала хрватску репрезентативку Тончицу Топић (15:10). За улазак у полуфинале изгубила је борбу од такмичарке Браво Арангуиз (ЦХИ)  резултатом 12:15 и у коначном пласману заузела 6 позицију са освојеним једним бодом на свтској ранг листи.
Којић Александра је такмичење завршила на 35. месту, а Стојановић Андријана на 36.
Од мушких представника МК Црвена Звезда на такмичењу су учествовали Мичета Лазар и Мартић Немања.
Мичета Лазар је имао 3 победе у групи и три пораза. За улазак у 32, победио је Мијатовић Бојана (ЦРО) резултатом 15:14, али  је Литаванац Јефременко Михалис био прејак за Лазара (15:7), тако да је Лаза у коначном пласману заузео 31. место.
Мартић Немања је са 2 победе и 4 пораза у групи такмичење завршио на 50. месту.

Повезане вести

Leave a Comment