Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Вукановић се уписао на првом тренингу

Наши фудбалери завршили су и шести дан зимских припрема на Кипру, а одмах по доласку у Пафос истакао се последњи новајлија Алекса Вукановић.

Пре подне је било резервисано за теретну, док су изабраници Владана Милојевића у поподневном термину радили на терену, на коме су се задржали највише од доласка у град на Средоземљу.

Током скоро два сата тренинга било је разноврсних и занимљивих задатака, чије извршавање помаже стицање кондиције кроз посед и брза додавања. И то је оно што је највише у фокусу на припремама.

После уобичајеног загревања прешло се на популарну шеву током које је било и највише смеха, што је био прави увод у оно што је чекало црвено-беле.

Играчи су најпре били подељени у три групе по осам и све три су биле истовремено на терену, у скраћеном простору. Поена је била у брзим додавањима из прве уз много трчања и чување поседа.

Затим се прешло на слободну игру, такође у три групе са по осам фудбалера – одбрана је имала задатак да изнесе лопту преко 40 метара и тада се „претвара“ у нападаче којима је циљ био да акцију заврше поготком.

На крају се играло на два гола, на скраћеном простору од 40 метара, и последње појачање Алекса Вукановић, који је у суботу ујутру стигао на Пафос, одмах је искористио прилику да затресе мрежу. Прштало је све на терену од високог ритма, динамичне игре и кратких пасова уз максимално да додира, а било је чак и јаких дуела.

Екипе су се мењале у интервалима, најпре се истакао Славољуб Срнић са неколико лепих голова, да би онда на сцену ступио и Вукановић. Црвено-бели новајлија је центаршут са леве стране главом ефектно претворио у гол и тако се уписао већ на првом тренингу.

Било је још неколико лепих потеза новог нападача, али и осталих играча које такмичарских дух не напушта ни на тренинзима. Радују се свим погоцима и воле да победе што је одлика шампиона.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment