Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноИнтервјуиНајновијеФудбал

Јовељић: Радујем се голу као на утакмици

Иако је још тинејџер, иза себе има неколико припрема са првотимцима. Дејан Јовељић је већ наступао у сениорској категорији, постизао голове, дебитовао и у Лиги шампиона, а на Кипру се спрема да буде још убојитији у пролећном делу сезоне.

Први део зимских припрема у Пафосу улази у завршне дане, а фудбалери Црвене звезде напорно раде и у теретани и на терену.

– Морам да напоменем да су услови сјајни, све је одлично од хотела до терена. Увек је све спремно и на нама је само да вредно радимо. Пре подневни тренинг је стварно био тежак, незгодно је када се ради без лопте, али сви знамо да то мора да се прође и зато без поговора извршавамо све задатке – каже Јовељић.

Талентованог нападача нешто посебно радује током рада на Кипру.

– Сјајно је за нас што је лопта увек присутна у раду током базичног дела. Сваки играч то воли, поготово на припрема, зато нам и лакше падају сви напори. Хвала стручном штабу што нам задаје такве вежбе.

Популарни Јовеља вредно ради на терену, а ван њега упија сваки савет искуснијих саиграча.

– Ово су ми већ шесте или седме припреме са првим тимом. Волим да причам и да проводим време са старијим играчима, да учим од њих, да узимам оне добре ствари, а лоше да исправљам. Трудићу се да и у будућности што више радим на себи и на том пољу.

Сваки нападач живи за голове, а приметно је да 19-годишњем шпицу значи и када на тренингу затресе мрежу.

– Тако је, радујем се сваком голу на тренингу као да сам га постигао на утакмици. То је једини прави пут за напредовање и једва чекам наставак сезоне да се сви заједно радујемо новим погоцима. Имаћемо мање утакмица на пролеће него током јесење полусезоне. Спремићемо се најбоље што можемо за све изазове, а циљеви се знају – два пехара.

Талентовани голгетер је свестан колико је одмор битан на припремама и труди се да што квалитетније проводи мало слободног времена што имају.

– Најчешће играм шах на телефону, али и доста спавамо. Између напорних тренинга морамо да одмарамо и да се што боље спремимо за други део дневног рада – завршио је Јовељић.

Повезане вести

Leave a Comment