Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

ЛЕН ЛШ: Црвена звезда – ЗФ Егер

Претходног викенда ватерполисти Црвене звезде нису успели да понове сензацију из дуела са дубровачким Југом и на базену „Милан Гале Мушкатировић“ поражени су од квалитетније екипе Младости из Загреба (7:12). Већ у среду 23. јануара црвено-беле очекује нови изазов у ЛЕН Лиги шампиона.

У оквиру 7. кола групе „А“ ЛЕН Лиге шампиона на дорћолски базен стиже екипа мађарског ЗФ Егера. Пулени тренера Александра Филиповића и даље не знају за успех у елитном ватерполо такмичењу, док је мађарска екипа у досадашњем току такмичења остварила скор од две победе и четири пораза. Екипа ЗФ Егера која је у својој историји три пута била шампион наших северних комшија и четири пута освајач националног купа Мађарске савладала је на домаћем базену екипе московског Динама (12:10) и Стеауе из Букурешта (13:9), док је поражена од италијанске Бреше (8:11), а на гостујућим базенима забележили су сва три пораза Про Реко (7:17), ЦНА Барселонета (7:12) и ФТЦ Телеком Будимпешта (9:16).

У екипи ЗФ Егера наступају и двојица некадашњих ватерполиста Црвене звезде. Страхиња Рашовић и Марко Аврамовић били су чланови најуспешније екипе Ватерполо клуба Црвена звезда у њеној историји. Они су 2013. године са црвено-белима освојили ЛЕН Лигу шампиона и ЛЕН Супер куп Европе, а 2013. и 2014. године освајали су дуплу круну у националним такмичењима.

Остаје нам да видимо шта наши млади ватерполисти могу да учине у дуелу са далеко искуснијим противником, а надамо се да приказано из дуела са Југом може бити смерница како се супроставити клубовима из елитног такмичења.

– Табела групе „А“ ЛЕН Лиге шампиона:
1. Про Реко (ИТА) 18
2. ЦНА Барселонета (ШПА) 13
3. АН Бреша (ИТА) 13
4. ФТЦ Телеком Будимпешта (МАЂ) 12
5. ЗФ Егер (МАЂ) 6
6. Динамо Москва (РУС) 6
7. Стеауа Букурешт БА (РУМ) 3
8. Црвена звезда (СРБ) 0

– ЛЕН Лига шампиона, група „А“-7. коло:
Црвена звезда (СРБ) : ЗФ Егер (МАЂ)
Базен: „Милан Гале Мушкатировић“
Датум: Среда, 23. јануар
Почетак: 20:30 часова

Повезане вести

1 comment

mile јан 22, 2019 at 19:26

idemoooooo

Reply

Leave a Comment