Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Томић: „Главу горе и да наставимо да радимо“

И поред добре игре кошаркаши Црвене звезде су поражени у трилер завршници од Валенсије 82:81. Након утакмице тренер Милан Томић на прилично бурној конференцији је анализирао дешавања и ток утакмице.

Вратили смо се после свега, било је минус 10 и 12, па плус пет за нас, али смо и одиграли лоше у трећој четвртини као и на старту утакмице. То је нешто што није добро у мом тиму, ту ће бити неких промена, а којих – чућете. Погодили смо и била нам је потребна једна одбрана за победу. Не могу ништа да замерим својим играчима, борили су се. Вратили су се из неких двоцифрених разлика и показали срце. Ово је била евролигашка утакмица, а сада зависимо и од других резултата, не само од наших у групи. Морамо да победимо Лимож и Уникаху, почео је причу Томић.

Уследило је питање о томе да ли је трећа четвртина била кључна за пораз, на шта је Томић кратко рекао:

Она је била лоша.

На питање шта се дешава са Цирбесом и Оџом.

Шта се дешава са Оџом и Цирбесом? Ништа се не дешава. Немојте тако да извлачите играче, ми треба да будемо тим и не треба упирати прстом. Нису криви играчи, ја сам, када се изгуби.

Потом и питање о томе да ли је ‘лош дан’ кривац за Звездин неуспех.

Ко то није имао дан? Мислим да је Филип Човић одиграо феноменално, да је Џо Регленд одиграо боље последњу четвртину, Били Берон је био добар… Исто тако Мохамед Фаје, борио се, јер није лако играти онакву одбрану против Томаса. Душан Ристић је био феноменалан, променио је ритам. Мајкл Оџо је исто био добар, у трећој четвртини можда није али сви су они људи. Зато је тада ушао Душко и променио нешто у игри.

Милан Томић је био упитан и о томе да ли ће данашњи пораз утицати на атмосферу у можда и најбитнијем делу сезоне.

Ми смо изгубили једну утакмицу, шта треба, да се покупимо? Не треба више ни да играмо ако је тако, мора глава горе и да наставимо да радимо. Сигурно да је тешко после једне овакве утакмице, али морамо да се спремимо за даље. Само рад.

Када ће уследити поменуте промене?

Када будем ја хтео.

За крај конференције десила се и расправа Милана Томића са једним од окупљених новинара који је сматрао да је тренер црвено-белих могао боље да поступи у финишу меча када је искористио тајм-аут на 28 секунди до краја, упркос томе што је пред тај напад Црвене звезде гледан снимак и већ су се играчи одмарали.

Да ли би ти као тренер узео на 28 секунди тајм-аут. Не би? Па бићеш добар тренер. Бољи него новинар… Један напад траје 24 секунде, шта се деси ако промашиш? Њима остаје четири секунде за напад, а ти ћеш тајм-аут однети кући? Било је 28 секунди до краја утакмице и један тајм-аут и ти тврдиш да није требало да га искористим. Шта је требало да скупим играче док су судије гледале снимак и причам им шта да играју? Знаш ли да је то по правилима техничка грешка, рекао је за крај Томић.

Повезане вести

11 comments

Dejo јан 26, 2019 at 20:10

KK Crvena Zvezda da preuzme Gasprom bi najbolje bilo a sto se tice trenera KKCrvena Zvezda ovaj Tomic nije trener za KK Crvena Zvezda evo tri kandidata za trenera KK Crvena Zvezda Trifunovic ,Sasa Obradovic i Sretenovic posto naprimjer Pesic nije slobodan zato ne bi dosao a sto se igraca tice potreban je odlican centar ,odlican plejmejer i bek znaci tri kosarkasa jos fale u KK Crvena Zvezda i one sve ostale promjene moraju da se dogode u KK Crvena Zvezda

Reply
MILOS RANKOVIC јан 24, 2019 at 14:11

MI NETREBA DA SE SVADJAMO ZBOG COVICA I TOMICA,JA NEZNAM DELIJE STA CEKAJU,ODMAH DANAS SASTANAK SA IGRACIMA,TRENERIMA I PREDSEDNIKOM,HOCEMO ODKAZE TOMIC ODMAH,COVIC AKO NEUZME ABA LIGU I ON,CIRBES U FMP,ODZO ISTO,VREME JE DA SE SPUSTI NA ZEMLJU RENGLAND I DA ZNA DA NISTA NIJE BOLJI OD FILIPA I DA POCNE DA IGRA,BERON ISTO ZAO MI TU MOMAKA POPUT FAJEA KOJI SE BORI,PEPEROGLUA COVEK 36 GOD GINE,SIMANIC SE BORI KOLKO MOZE

Reply
Magarevo јан 24, 2019 at 08:12

Ovo je pravi trenutak za otkaz Tomicu dok nije napravio jos vecu stetu!Vidi se iz aviona da je pocetnik,da je neiskusan I da je skromnog znanja.Tvrdim da je ovaj nas tim kvalitetniji od.svih u ABA-ligi,samo je potreban pravi trener da napravi „hemiju“ i izvuce najbolje is svih igraca.Tomic to ocigledno ne ume.Ispadanje iz ovog takmicenja,u ovo doba,je veliki neuspeh,koji donosi mnogo stetnih posledica(nesigurnost,pad elana,apstinenciju navijaca,kasnjenje u primanjima,…).Pratite ponasanje i igre Perperoglua u narednom periodu I bice vam sve jasno.

Reply
Veteran Sever јан 24, 2019 at 02:31

Ja vec napisah: ko je pomenuo trenera koji je vodio Zvezdu do titule, bez poraza….Dragutin Topic! Skromni, tihi, posteni Zvezdas. Veliiiki….Ili, ako mora neko drugi – onda Sasa Obradovic!

Reply
josif јан 24, 2019 at 07:55

Prvo nauci daje Dragutin Topic atleticar,a Milenko Topic kosarkas pa onda komentarisi i potpisuj se veteranom,osim ako nemislis pod ‘veteran“da si dosao na sver 2006.pozz

Reply
Hadži Dragan NBG јан 24, 2019 at 12:12

Bravo Makedonac,ala spustaš stručnjacima.

Reply
Veteran Sever јан 24, 2019 at 12:12

Josife lapsus….ali cemu zluradost i cinizam u tvom komentaru!!!??? A u pravu si da sam na Severu od te neke 6 godine…samo su ti prve tri cifre netačne…nisam od 2006-te…nego od 1976-te….Komuniciras sa kolegom zvezdasom koji bije 58 godina… Sa Severa ispratio vodje jos iz 70-tih godina: Kapicu, Stručnjaka, Peru Fiksa, Talijana, Limuna, Bureka….docekao 80ih Matketa, Todu, Pekara, Pecu Pankera…pa onda Timu, Ilketa, Gagu, Šaviju….pa sve do današnjih…Brate Josife, ali gde na mene da „skočiš“? I zašto? Jel to ne smeš na ove što ti ismejavaju pravopis(a ja te BRANIM, i objašnjavam da si Makedonac) i što ti lupaju minuse, pa onda na mene veterana i staru gardu…Malo ružno i tužno…malo više…

Reply
josif јан 24, 2019 at 12:46

Ajde oprosti!Postujem to sto si napisa i tvoje godine!pozz

Reply
Veteran Sever јан 24, 2019 at 12:55

Sve ok…Ali…da li si primmetio da na komentarima nema više Kastilja, Lokija(skoro sve navijačke pesme iz osamdesetih on napisao), Đole Barija… sa otrovnim i nebuloznim komentarima oterali ih „ružni, prljavi i zli“, kako ih naziva Dragan….Zato više medjusobnog uvazavanja nije na odmet.

Magarevo јан 24, 2019 at 12:53

Cega se pametan stidi …

Reply
Darko јан 24, 2019 at 02:25

Ovaj je jos uvek trener Zvezde??? O, Boze, to je stvarnost, a ja mislio neki grozan, ruzan san.

Reply

Leave a Comment