Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Звезда убедљива против Спартака за 17-0

У првој утакмици 17.кола ЖКЛС Црвена звезда је у хали у Железнику савладала последњепласирану екипу суботичког Спартака убедљивим резултатом 93-61 (24-14, 28-13, 21-16, 20-18).

Због обавеза у WABA лиги и гостовања у Бугарској, екипи Бероа, црвено-беле су раније одиграле дуел против фењераша у домаћем шампионату и задржали савршен низ, чиме су потврдилe место у плеј-офу.

Тренер Драган Вуковић је поделио равномерно минутажу, а већу прилику су добиле и Звездине јуниорке и наде, док су Ивана Катанић, Милина Мишељић и Мина Ђорђевић одмарале.

Марта Вуловић је поенима након офанзивног скока отворила утакмицу, да би уследила серија Спартака 8-0, уз шест везаних поена Даре Ковачевић. Полако су црвено-беле хватале залет, Александра Катанић и Тамара Чубра су донеле преокрет у серији 12-1, контролисале резултат, да би тројком уз звук сирене Снежана Богићевић донела и двоцифрену предност, 24-14.

Успевао је Спартак до средине другог периода игре да буде испод коте 10, али новом серијом шампион Србије је потпуно преузео контролу на паркету. Брзи поени у транзицији, серија 11-0, уз пет поена Николине Деурић, и практично је пред крај првог полувремена био познат исход сусрета. Милица Матић ставља тачку на прво полувреме и доноси Звезди +25 пред наставак, 52-27.

У наставку, Звезда је у свом ритму водила утакмицу, лако постизала поене, а Драган Вуковић је честим изменама делио минутажу. Спартак је успео да веже шест поена у финишу, али Матић и Тешић су то анулирале за крај треће четвртине, 73-43.

Серија Суботичанки 14-2 приморала је шампиона Србије да „дода“ гас и одговори истом мером (14-0), чиме је дошао и до максималне предности од 34 поена разлике, 93-59. Коначан резултат је поставила је најбољи појединац из редова гошћи, Дара Ковачевић – 93-61.

Најефикасније су биле Милица Бојовић и Тамара Чубра са по 14 поена, Вуловић је убацила 12, Снежа Богићевић 11. Одлична рола Николине Деурић са 8 поена, Милица Матић је постигла 7.

Оно што посебно радује јесте да су на паркету биле Катарина Дешић, Николина Деурић, Марија Ристић, Милица Матић, уз Тамару Чубру и Нину Тешић, девојке које представљају будyћност клуба.

У суботу Црвена звезда гостује у Старој Загори екипи Бероеа, затим и Будућности у Подгорици (среда), и победама би обезбедила пласман на Ф4 WABA лиге. Следећи дуел у домаћем шампионату на програму је у Новом Саду против трећепласиране екипе Новосадска ЖКА, и победом у том дуелу екипа Драгана Вуковића била би на корак од потврде првог места пред плеј-оф ЖКЛС.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 9 (7ск 4ас), Чубра 14 (7ск 4ас 6укл 1блк), Тешић 6 (5ск 3ас 2укл), Богићевић 11 (3ск 5ас), Зукановић 4 (3ск), А.Катанић 6 (4ск 2ас 2укл), Дешић (2ск 1блк), Ристић 2, Бојовић 14 (2ск 6ас 2укл), Деурић 8 (3ск 2ас 2укл), Матић 7 (3ас 2укл), Вуловић 12 (8ск 2блк)

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment