Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

(Не)могућа мисија

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у 4. колу групе „Г“ ТОП 16 фазе Еврокупа на домаћем терену од шпанске Валенсије. Овим поразом наши кошаркаши знатно су закомпликовали борбу за пласман у четвртфинале другог по реду европског такмичења, а победом Уникахе у Француској пласман у наредну фазу сведен је на ниво теорије.

Иако више ништа не зависи само од тренера Томића и црвено-белих кошаркаша шанса ипак постоји, мада је она минимална. Услов свих услова је да наши момци 29. јануара у палати спортова „Бублан“ савладају екипу Лиможа. Француски предстваник не зна за успех у ТОП 16 фази Еврокупа, а та чињеница може бити отежавајућа околност јер ће управо против наше екипе учинити све како овај део такмичења не би завршили без победе. С`обзиром на овосезонске игре црвено-белих на гостовањима, долазимо до још једне чињенице која не иде у прилог пуленима тренера Милана Томића.

Евентуална победа у Француској нашим кошаркашима неће донети ништа уколико 1.100 километара далеко од Лиможа екипа Валенсије не савлада Уникаху. Отежвајућа околност за нашу екипу је и чињеница да Валенсија обезбеђује прву позицију у групи и поразом у Малаги са мање од 11 поена разлике.

Ако нам ипак 29. јануар буде срећан дан, црвено-белима остаје још један корак почетком фебруара. Тада ће се наши кошаркаши у дворани „Александар Николћ“ састати са Уникахом из Малаге и тада ће имати прилику да победом већом од пет поена разлике обезбеде пласман у саму завршницу Еврокупа. Да подсетимо да су у 2. колу црвено-бели у Малаги поражени резултатом 74:79.

Шансе да КК Црвена звезда обезбеди пласман у четвртфинале јесу мале, али док год постоје треба се борити и надати се. Сви се и даље добро сећамо како су наши кошаркаши пре пар сезона водили борбу са турском Дарушафаком за пласман у плеј-оф Евролиге. Тада су црвено-бели у неколико мечева ишчекивали пораз истанбулског клуба, али до тога није дошло па смо морали да се задовољимо деветом позицијом у европској кошаркашкој елити. Надамо се да срећу коју тада нисмо имали, сада ћемо дочекати и да отвореног гарда уђемо у борбу за полуфинале, јер по формату такмичења лакши ће нам бити дуели у четвртфиналу него актуелна група.

Повезане вести

3 comments

MILOS RANKOVIC јан 25, 2019 at 12:15

MI SMO ZAVRSILI SA EVROPOM,PA SPANCI CE PODELITI POBEDA UNIKAHE ISPOD 11 RAZLIKE VALENSIJA PRVA,ONDA ULECEMO U RITAM PRVO KUP U KOJEM NISMO GLAVNI FAVORITI SA OVOM IGROM.BOLI PRIZNATI ALI GROBLJE SAD IGRA BOLJE OD KAD JE DOSAO TRINKIJERI,ON JE ZA TOMICA TRENERCINA,GDE JE VELICKOVIC NEIGRA NJEGA IME NE ZANIMA IGRA KO ZASLUZI,KOD NAS BUDIMO REALNI SIMANIC,PEPEROGLU,FAJE,PONEKAD RENGLAND,BERON,DOBRIC I TO JE.NAMA JE LAZIC BOG U EKIPI,COVEK SRCE OSTAVLJA NA TERENU,AKO NIKO NEDODJE UZETI ABA LIGU NECEMO,BUDUCNOST JE MNOGO JACA OD NAS NA SVIM POZICIJAMA SEM CETVORKE,FAJE JE ZVER,NEMOGU DA SHVATIM DA PLEJ NEMOZE DA POGODI TROJKU,CENTRI PO CETRI KOSA UBI ME TO

Reply
Estrella Roja јан 24, 2019 at 23:24

Peti favorit Evrokupa završava takmičenje među šesnaest. Pa i jeftiniji timovi Zvezde u istom, tada mnogo jačem takmičenju išli su u četvrtfinale. Najporaznije što smo imali najlakšu grupu gde je eventualno jedan poraz bio očekivan, dva su već bila luksuz. Jaka grupa sa Špancima je posledica gluposti u prvom delu takmičenja, zaboga, i prežaljeni grobari verovatno idu dalje. Nema opravdanja.

Reply
dusan јан 24, 2019 at 22:28

ne postoji nikakva sansa da se savlada limoz. e

Reply

Leave a Comment