Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Италијанско-румунска режија на Дорћолу

Ватерполисти Црвене звезде окончали су прву фазу лигашког дела ЛЕН Лиге шампиона без освојеног бода. У 7. колу групе „А“ црвено-бели су у дуелу против мађарског ЗФ Егера на дорћолском базену „Милан Гале Мушкатировић“ били најближи освајању првог бода, али захваљујући судијама наведеног меча до тога није дошло.

Пулени тренера Александра Филиповића лоше су ушли у меч и након две четвртине имали су четири гола заостатка. Знатно бољом игром у наставку меча надокнадили су минус и у последњи минут сусрета ушли са резултатом 12:12. Ватерполиста мађарског представника Адам Декер је 28 секунди пре краја меча постигао 13. погодак за Егер, а исти играч је у наредном нападу црвено-белих зарадио искључење. То је била његова трећа лична грешка и тиме је и сусрет за њега био завршен. Звезда је кренула у напад за изједначење, али је Васић био непрецизан. У том моменту у базен је упливао искључени и дисквалификовани Декер што по правилима ватерполо игре аутоматски доноси казнени ударац, тј. петерац. На ову повреду правила игре нису реаговале ни судије, а ни делегат меча па је евидентни прекршај прошао некажњено. Протести који су уследили од стране нашег стручног штаба нису уродили плодом и меч је завршен победом гостију.

Меч између Црвене звезде и ЗФ Егера судили су Петренели из Италије и Мустата из Румуније.

Верујемо да ће наш млади тим и из ове неправде изаћи још јачи и остварити амбиције које су прокламоване за актуелну сезону. Наредни сусрет црвено-беле делфине очекује већ у суботу 26. јануара када ће у оквиру регионалне А1 лиге гостовати у Херцег Новом екипи Јадран Царине.

Повезане вести

Leave a Comment