Moja Crvena Zvezda
FeaturedКошаркаНајновије

Звезда за самопоуздање, Цедевита за друго место

Обе екипе су ове недеље доживеле поразе у Еврокупу. Цедевита је на свом паркету примила 100 поена против Уникса, док је Звезда свела своје шансе за пласман у наредну рунду на домен теорије, након новог пораза од Валенсије. Црвено-бели још увек суверено држе прво место на табели, док се Цедевита грчевито бори за предност домаћег терена у полуфиналу плеј-офа АБА лиге.

Екипа из Загреба је пропустила шансу у претходном колу да учврсти другу позицију, јер су у последњој четвртини изгубили предност против фаворизоване Будућности коју са клупе тренутно предводи бивши тренер Цедевите — Јасмин Репеша. Такође, то је био први пораз Цедевите након девет узастопних победа у АБА лиги. Вреди напоменути да је претходни дуел Цедевита изгубила управо против Звезде у Београде. Обе екипе у овај дуел улазе ослабљене. Шампион Србије је отпутовао без Цирбеса, Лазића и Раданова, док ће шампион Хрватске наступити без Жганеца и Банића.

АБА лига је скоро објавила занимљиве податке из домена напредне статистике, по којима Црвена звезда предњачи у игри на обе стране паркета. С друге стране, Цедевита је трећа када је у питању број датих поена по једном поседу, док мало заостају у односу на водећи тројац (Звезда, Будућност, Мега) у погледу одбране.

Иако на први поглед делује да Цедевита има већи мотив у овом мечу, сигурно је да Звезда није кренула у Загреб са белом заставом. Вицешампион АБА лиге је највероватније већ обезбедио прво место, али је сигурно да је екипи Звезде потребан подстрек након два узастопна пораза од Валенсије у Еврокупу.

Цедевита – Црвена звезда

Субота 26.1.2019. почетак у 17:00

дворана „Дом спортова“, пренос на Арени Спорт 1

Повезане вести

1 comment

Josif јан 25, 2019 at 16:09

Дали остављање Цирбеса значи да добија отказ или моментално је на хлаџење.Ајде инсајдери,где сте?Готиван мије лик,имао је огроман удео у освајању 5 трофеја у прошлом мандату ,док је ову сезону добро почео на суперкупу у лакташима и на почетку аба и одједном као даје заборавио кошарку.Круже приче о сукобу са Томиќем,дуговања за плате али шта је посреди остаје нејасно,као и његов даљи статус.позз

Reply

Leave a Comment