Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

А1 лига: Јадран Царине ХН – Црвена звезда

Сплетом разних околности (директном повредом правила игре од стране судијског двојца и делегата сусрета) ватерполисти Црвене звезде поражени су на домаћем базену од мађарског ЗФ Егера (12:13) у 7. колу групе „А“ ЛЕН Лиге шампиона. Времена за тугу нема, јер пулене тренера Александра Филиповића већ у суботу 26. јануара очекује нови изазов. У оквиру 11. кола регионалне А1 лиге, црвено-бели гостују у Игалу екипи Јадрана из Херцег Новог.

Најбољи црногорски ватерполо колектив након десет одиграних мечева у регионалном такмичењу са 24 освојена бода заузима другу позицију на табели иза неприкосновене екипе Младости из Загреба и већ сада се може рећи да су обезбедили пласман у плеј-оф. У досадашњем такмичењу остварили су осам победа и свега два пораза. Бољи од херцегновске екипе били су у 3. колу ватерполисти дубровачког Југа (7:14) и у наредној рунди такмичења играчи загребачке Младости (15:20).

Претходних сезона две екипе су у регионалном такмичењу одиграле три сусрета. Сва три меча добио је црногорски представник. У сезони 2014/15 Јадран је у Београду славио резултатом 13:5, док је у Игалу било 11:7, а у наредној сезони поново су Новљани славили у Београду 8:1, док је сусрет у Игалу регистрован службеним резултатом 5:0 услед суспензије нашег ватерполо клуба.

У актуелној сезони Црвена звезда и Јадран Царине састали су се на базену „Милан Гале Мушкатировић“ у оквиру 2. кола А1 лиге 20. октобра 2018. године. Новљани су славили резултатом 9:6, а стрелци за нашу екипу били су Милош Максимовић 2, Ђорђе Љубеновић 2, Вељко Танкосић и Душан Васић.

Јасно је да се на базену „Института“ не могу очекивати бодови, али је исто тако јасно да ће црвено-бели делфини у Игалу пружити свој максимум, а за шта ће то бити довољно остаје нам да сачекамо крај сусрета.

– Регионална А1 лига, 11. коло:
Јадран Царине Херцег Нови – Црвена звезда
Базен: „Институт др Симо Милошевић“, Игало
Датум: Субота, 26. јануар
Почетак: 19 часова

Повезане вести

Leave a Comment