Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Пораз ватерполиста у Игалу

У оквиру 11. кола регионалне А1 лиге ватерполисти Црвене звезде очекивано су поражени од екипе Јадрана из Херцег Новог на базену „Института“ у Игалу.

ПВК Јадран Царине ХН : БВК Црвена звезда 10:7 (3:2, 3:1, 2:2, 2:2)

Домаћин је знанто боље ушао у меч и након три мунута игре стекао је убедљиву предност од 3:0. Црвено-бели су након тога заиграли знатно боље и Марка Радовића до краја прве четвртине смањили заостатак на 3:2.

И други период игре започео је бољом игром домаћина. Новљани су у првом део друге четвртине постигли два нова поготка. Душан Васић је у четвртом минуту успео да прекине голгетерски низ домаћина, али је до полувремена домаћин још једном затресао нашу мрежу и на полувреме се отижло са три гола предности у корист домаћина-6:3. На крају ће се испоставити да је управо та предност била кључна по коначни исход сусрета.

Друго полувреме започиње поготком Андрие Битадзеа за 6:4, а затим се играло готово пуних пет минута без голова. Тада домаћин преко Марка Петковића враћа предност од три гола, да би на минут и по пре краја треће деонице Душан Васић вратио наду нашим ватерполистима. Ипак, две секунде пре краја овог периода игре Новљани постижу свој осми погодак и у последњих осам минута улазе са три гола предности-8:5.

Последњи период игре протекао је у растрзаној игри и окончан је идентичним резултатом као и трећа четвртина-2:2. Голове за нашу екипу постигли су Кристијан Шулц и Душан Васић.

Најефикаснији у нашим редовима био је Душан Васић са три поготка, док је у домаћој екипи са четири постигнута гола најефикаснији био Константин Аверка.

У наредном 12. колу регионалне А1 лиге црвено-бели ће на базену „Милан Гале Мушкатировић“ дочекати екипу Јадрана из Сплита. Меч је на програму 2. фебруара.

Игало, Базен: „Институт“
Судије: Ненад Периш (Хрватска); Јован Контић (Црна Гора)
ПВК Јадран Царине Херцег Нови: Кандић, Бркић, Попадић, Обрадовић, Баничевић, Аверка 4, Мијушковић, Гардашевић, Ђ. Радовић 1, Спајић 1, Д. Радовић, Петковић 2, Тешановић, Вучуровић 1. Тренер: Владимир Гојковић
БВК Црвена звезда: Мишовић, Танкосић, Жежељ, Бурсаћ, Перковић, Васић 3, Битадзе 1, Милојевић, Мартиновић, Ковачевић, Шулц 1, Радовић 2, Тодоровски, Љубеновић. Тренер: Александар Филиповић

– Табела регионалне А1 лиге:
1. ХАВК Младост Загреб 31
2. ПВК Јадран Царине Херцег Нови 27
3. Јадран Сплит 25
4. Југ ЦО Дубровник 23
5. Морнар Бродоспас Сплит 16
6. ВК Шабац 12
7. БВК Црвена звезда Београд 11
8. Приморац Котор 7
9. Партизан Београд 5
10. ОВК ПОШК Сплит 3

Повезане вести

Leave a Comment