Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

ВАБА: Берое Стара Загора – ККЖ Црвена звезда

Кошаркашице Црвене звезде на импресиван начин окончале су први део сезоне. Тамо где су стале у 2018. години, наставиле су и у Новој години када је реч о домаћем шампионату, а сада им предстоје и нови изазови у оквиру регионалне ВАБА лиге.

У недељу 27. јануара црвено-беле девојке играју заостали меч 10. кола у бугарској Старој Загори против екипе Берое. На старту регионалног такмичења две екипе су се састале у дворани ФМП-а у Београду и наше кошаркашице су славиле резултатом 90:74. То је до сада и једини пораз екипе из Старе Загоре, тако да нас очекује велики дерби регионалног такмичења. Први сусрет обележила је Снежана Богићевић са 25 постигнутих поена, док су се у бугарској екипи истакле Брана Луис и Ана Почек са 26 поена.

У историји дуела две екипе Црвена звезда и Берое су до сада одиграле пет званичних мечева. Интересантно је напоменути да су увек славиле домаће играчице, па је тако у Старој Загори екипа Берое славила у сезони 2016/17 резултатом 93:75, док је претходне сезоне било 84:78 за бугарску екипу. Надамо се да ће црвено-беле овога пута прекинути негативну традицију и да ће и након гостовања у Бугарској остати једина непоражена екипа у ВАБА лиги.

– Регионална ВАБА лига, 10. коло-заостали сусрет:
БК Берое Стара Загора (БУГ) – ККЖ Црвена звезда Београд (СРБ)
Дворана: „Мунисипал“
Датум: Недеља, 27. јануар
Почетак: 18. часова

(фото: СД Црвена звезда)

Повезане вести

2 comments

SVE PJANO21 јан 27, 2019 at 05:35

Jel ima negde prenos ove utakmice?

Reply
Goran137 јан 27, 2019 at 16:26

Tesko gde da ces naci prenos druze…Nekad zna da bude stream na sajtu kosarka24.rs ako ne bude link bar ti u na waba sajtu imas tekstualni prenos,pozzz…

Reply

Leave a Comment