Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

ВАБА: Црвено-беле гостују у Подгорици

Кошаркашице Црвене звезде пре само три дана доживеле су први овосезонски неуспех. У заосталом мечу 10. кола регионалне ВАБА лиге црвено-беле су поражене у Старој Загори од екипе Берое резултатом 53:70, а већ у четвртак 31. јануара наше девојке очекује нови изазов у регионалном такмичењу.

У оквиру 13. кола ВАБА лиге црвено-беле кошаркашице гостују званичном регионалном шампиону екипи Будућности у Подгорици. Подгоричанке су у досадашњем току шампионата у девет мечева оствариле скор од пет победа и четири пораза, па им до краја лигашког дела предстоји велика борба за пласман у плеј-оф. Наше кошаркашице са скором 7-1 очекује борба за лидерску позицију за екипом Берое која је тренутно у бољој позицији захваљујући поразу од једног поена мање у Београду у односу на победу у Старој Загори.

Српски и црногорски шампион у првом делу такмичења одиграле су меч у дворани ФМП-а у Железнику, а наше девојке су славиле резултатом 61:51 (22:8, 17:14, 14:15, 8:14). Најефикаснија у том сусрету у нашим редовима била је Снежана Богићевић са 13 постигнутих поена, док је исти скор на другој страни имала Тамара Капор. У претходне три сезоне у регионалном такмичењу две екипе су одиграле шест мечева. Два пута су славиле наше девојке, док су Подгоричанке четири сусрета решиле у своју корист. Интересантно је напоменути да су сва три меча одиграна у престоници Црне Горе припала домаћој екипи (61:64; 61:76, 52:61).

Остаје нам да видимо да ли ће наше девојке успети да прекину серију пораза против Будућности на гостујућем терену, јер евентуалном победом биле би знатно ближе првој позицији у лигашком делу пред старт плеј-офа.

– Регионална ВАБА лига, 13. коло:
Ж.К.К. Будућност Бемакс Подгорица – ККЖ Црвена звезда Београд
Дворана: „Спортски и Културни центар УЦГ“, Подгорица
Датум: Четвртак 31. јануар
Почетак: 19 часова

(фото: СД Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment