Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

ИХЛ: Хокејаши славили у Загребу за прво место пред плеј-оф

Црвена звезда је данас одиграла први од два меча против екипе Младости на загребачком Велесајму. Црвено-бели оклопници су на овом сусрету наступили ослабљени неиграњем Вукићевића и Поправке (повређени), као и Дзиова који највероватније више неће наступати за Звезду, али појачани Ђумићем који је данас појачао редове српског шампиона (дошао из екипе МАЦ, У20). Звезда је била боља, и заслужено славила у вечерашњем сусрету.

КХЛ Младост Загреб : СКХЛ Црвена звезда 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)

Звезда је одлично започела меч и већ у 5. минути преко Руса Чегринтсева (асистенција Бркушанин – Новаковић) дошла у водство од 0:1. На следећи гол се чекало до 13. минута када је капитен Бркушанин (асистенција Новаковић – Чегринтсев) повисио на 0:2. Нови пак у мрежи домаћина смо видели тек у 35. минути сусрета. Керезовић је искористио асистенцију Кулешова за 0:3. Пре овог поготка (у другој трећини) Звездини хокејаши су имали три искључења, као и још једно после гола, али Младост никако није могла да затресе мрежу голмана Ранковића. На самом почетку последњег периода игре (43. минут), новопридошлица у Звездине редове, Ђумић, затресао је мрежу Младости за 0:4. Домаћин је ипак успео да стигне до поготка. Новак је био стрелац у 48. минути за 1:4. У 57. минути капитен Бркушанин постиже свој други гол на вечерашњој утакмици (асистенција Чегринтсев – Подунавац) за коначних 1:5.

Сутра ће Младост и Звезда одиграти још један меч и биће то изврсна прилика за тренера Јовицу Руса да спроведе неке нове идеје и тако још боље припреми екипу пред плеј оф који креће већ почетком марта месеца.

Звезда је вечерас наступила у саставу: Ранковић, Степановић, Анић, Бркушанин, Чегринтсев, Даниел, Гаидаш, Јанковић, Керезовић, Кулешов, Марковић, Машић, Новаковић, Подунавац, Ристић, Сабадош, Шпањевић, Цвик, Ђумић. Тренер: Јовица Рус

Наши оклопници су тријумфом у Загребу обезбедили прву позицију пред старт плеј-офа и поред чињенице да до краја лигашког дела морају да одиграју још пет сусрета.

(извор: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment