Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Подгоричка драма припала домаћим кошаркашицама

Кошаркашице Црвене звезде претходног викенда доживеле су први овосезонски пораз у бугарској Старој Загори од екипе Берое (53:70) у заосталом мечу 10. кола регионалне ВАБА лиге. Серија тешких мечева настављена је гостовањем у Подгорици званичном шампиону региона.

Ж.К.К. Будућност Бемакс : ККЖ Црвена звезда 59:58 (14:13, 17:17, 11:12, 17:16)

Велика борба виђена је у дворани „Спортског и културног центра УЦГ“ у Подгорици. Од самог старта било је приметно да обе екипе жарко желе да остваре тријумф којим би себи обезбедили што бољу позицију пред старт плеј-офа. Као резултат тога прва четвртина протекла је у резултатској клацкалици у којој су црвено-беле највећу предност имале од пет поена (10:5), док су званичне шампионке региона у неколико наврата стизале до пола коша предности, а прва четвртина је и окончана минималном предношћу Подгоричанки.

Други период игре протекао је у константној предности домаћих играчица. Половином друге четвртине играчице Будућности оствариле су и највећу предност од девет поена (27:18), али су црвено-беле стрпљивом игром стизале резултат и на „велики одмор“ отишле са пола коша заостатка – 31:30.

Трећа четвртина протекла је у резултатској клацкалици. Екипе су се смењивале у вођству које није било веће од три поена предности. На крају ова четвртина је припала црвено-белим кошаркашицама резултатом 12:11, а у последњих десет минута игре ушло се са резултатским егалом – 42:42.

Боље су домаће кошаркашице ушле у финални период игре. Већ након три минута игре стекле су великих +8 – 52:44 и чинило се да ће ова предност бити недостижна. Покушавале су црвено-беле и успевале да ухвате резултатски прикључак, али када се у последњи минут сусрета, након слободних бацања Јелене Вучетић, ушло са предношћу Будућности од седам поена чинило се да је и питање победника решено. Ипак, црвено-беле преко Мине Ђорђевић и Иване Катанић за свега тридесетак секунди постижу две тројке и уводе меч у драматичну завршницу, али снаге за потпуни преокрет није било.

Поразом у Подгорици наше кошаркашице нису успеле да искористе кикс екипе Берое, па оба тима деле лидерску позицију и до краја лигашког дела такмичења предстоји велика борба за прво место, али се мора нагласити да бугарска екипа има бољи међусобни скор у дуелу са црвено-белима захваљујући само једном поену. Са друге стране, званични регионални шампион наставља борбу за пласман у плеј-оф и тренутно дели позиције 4. и 5. са словеначком Цинкарном Цеље. Обе екипе имају скор 6-4.

Најефикаснија на сусрету била је домаћа кошаркашица Николина Џебо са 17 постигнутих поена, док су се у нашој екипи истакле Мина Ђорђевић са 13 и Милица Бојовић и Милина Мишељић са десет постигнутих поена.

Дворана: „Спортски и Културни центар УЦГ“ Подгорица:
Гледалаца: 500
Судије: Д. Краљ, Б. Радановић, Д. Комар
Ж.К.К. Будућност Бемакс Подгорица: Т. Татар, А. Биговић, Н. Бабић 2, А. Митрашиновик 7, Л. Ђурчите, В. Лазаревић, Н. Џебо 17, Т. Капор 8, Д. Живковић 3, Ј. Вучетић 12, Џ. Барта 10. Тренер: Горан Бошковић
ККЖ Црвена звезда Београд: Н. Наумчев 2, Н. Тешић, С. Богићевић 6, М. Зукановић, А. Катанић 8, И. Катанић 9, М. Бојовић 10, М. Ђорђевић 13, М. Мишељић 10, М. Вуловић. Тренер: Драган Вуковић

– Табела регионалне ВАБА лиге:
1. БК Берое Стара Загора (БУГ) 8-2 18
2. БЦ Монтана 2003 Монтана (БУГ) 7-3 17
3. ККЖ Црвена звезда Београд (СРБ) 7-2 16
4. Ж.К.К. Будућност Бемакс Подгорица (ЦГ) 6-4 16
5. ЖКК Цинкарна Цеље (СЛО) 6-4 16
6. ЖКК Триглав Крањ (СЛО) 3-6 12
7. ЖКК РМУ Бановићи (БИХ) 2-8 12
8. ЖКК Трешњевка 2009 Загреб (ХРВ) 0-10 10

У наредном 14. колу ВАБА лиге кошаркашице Црвене звезде дочекују словеначки Триглав из Крања.

(фото: waba-league.com)

Повезане вести

Leave a Comment