Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

А1 лига: Црвена звезда – Јадран Сплит

ВАтерполисти Црвене звезде у суботу 2. фебруара настављају борбе у регионалној А1 лиги. На базен „Милан Гале Мушкатировић“ долази екипа Јадрана из Сплита.

Екипа која се 1992. и 1993. године окитила са две титуле европског првака и екипа која је девет пута била најбоља на подручју некадашње државе долази у Београд као апсолутни фаворит. Иако последњих година немају запаженије резултате, Сплићани су већ готово обезбедили пласман на завршни турнр регионалног такмичења. У досадашњој сезони на 11 одиграних мечева остварили су осам победа, јендом су ремизирали (Југ ЦО Дубровник 9:9) и претрпели су свега два пораза (ХАВК Младост Загреб 6:9, Јадран Царине Херцег Нови 7:11). Са 25 освојених бодова тренутно заузимају трећу позицију на табели и веома су близу и теоријског обезбеђивања пласмана на завршни турнир.

Црвена звезда и сплитски Јадран у актуелној сезони састали су се у оквиру 3. кола 27. октобра претходне године. На базену у Макарској Јадран је славио резултатом 11:5, а меч су обележили Аљоша Кунац, Иван Домагој Зовић и Анђело Шетка са по два постигнута гола.

Сасвим је јасно да Сплићани на Дорћол долазе као велики фаворити, али су пулени тренера Александра Филиповића у претходном периоду већ доказали да умеју да изненаде велике фаворите, па нам остаје да видимо да ли нешто слично може да се догоди у предстојећем сусрету.

– Регионална А1 лига, 12. коло:
Црвена звезда – Јадран Сплит
Базен: „Милан Гале Мушкатировић“
Датум: Субота, 2. фебруар
Почетак: 19:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment