Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

АБА: Олимпија за прекид црне серије

Кошаркаше Црвене звезде у суботу 2. фебруара очекује меч 18. кола регионалне АБА лиге. У дворану „Александар Николић“ долази екипа љубљанске Петрол Олимпије у мечу у којем наши кошаркаши морају наћи излаз из црне серије. Наиме, пулени тренера Милана Томића налазе се у низу од три узастопна пораза (Валенсија, Цедевита, Лимож), или ако се погледају последњих пет сусрета црвено-бели су остварили свега једну победу уз четири пораза.

Љубљанчани у Београд долазе у веома тешкој ситуацији. У досадашњем току АБА лиге остварили су скор од пет победа и 12 пораза и са екипама Задра и Крке заузимају само зачеље табеле и преостаје им грчевита борба за опстанак у регионалној елити. У претходна два сусрета поражени су од Цибоне у Загребу и код куће од подгоричке Будућности, па у Београд долазе са идејом да можда изненаде фаворита који се налази у еведентном паду форме у последње време.

Што се нашег тима тиче, овај меч има превасходно психолошки значај како би се екипа вратила на прави пут, али и резултатски аспект није занемарљив јер евентуалном победом црвено-бели би већ сада обезбедили челну позицију пред плеј-оф.

Две екипе су се ове сезоне већ састале два пута. У четвртфиналу АБА Суперкупа црвено-бели су на старту сезоне 21. септембра претходне године славили са убедљивих 86:60, док су у 7. колу лигашког дела у љубљанској дворани „Стожице“ остварили нову убедљиву победу 83:60.

Надамо се да ће и навијачи препознати тренутак и доћи у дворану „Александар Николић“ како би подржали црвено-беле кошаркаше и помогли им да што пре изађу из играчке и резултатске кризе.

– Регионална АБА лига, 18. коло:
Црвена звезда мтс : Петрол Олимпија Љубљана
Дворана: „Александар Николић“
Датум: Субота, 2. фебруар
Почетак: 19 часова

Повезане вести

3 comments

Darko феб 1, 2019 at 18:18

Zar je Tomic jos uvek terenr Zvezde??? Sta treba da se desi da ode? Jel treba da izgubimo od Dinamika u Kupu?

Reply
Србин са Космета феб 1, 2019 at 17:17

Ма,ови неће бити проблем.Него шта ћемо Томићу,са летаргијом,равнодушношћу,немотивацијом,падом форме?

Reply
josif феб 1, 2019 at 12:05

Kako igraju,i koliko se bore za zvezdin dres oni nezasluzuju da covek plati da ih gleda.pozz

Reply

Leave a Comment