Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноИнтервјуиНајновијеОбавештењаФудбал

Мркела о актуелним збивањима везаним за прелазни рок

Припреме у Анталији ушле су у други, последњи део, спортски директор ФК Црвена звезда Митар Мркела је са екипом у Белеку одакле је резимирао урађено у зимском прелазном року. Оставио је и могућност да буде још долазака и одлазака.

– Приоритет у овом прелазном року био је да смањимо играчки кадар и мислим да смо у томе успели. Довели смо оне играче који су нам били потребни и које смо дуже време пратили, као што је Немања Милуновић кога раније нисмо могли да доведемо. Довели смо два најбоља фудбалера из домаће Суперлиге, Милоша Вулића и Алексу Вукановића, и мислим да је прелазни рок добро одрађен. Постоји још могућности јер прелазни рок у Србији траје до 9. фебруара, а може да дође и до неког одласка пошто нису сва тржишта затворена – рекао је Мркела.

Редове шампиона Србије ове зиме, поред Милуновића, Вулића и Вукановића, појачао је и Ерик Јирка, који је јесењи део сезоне провео на позајмици у матичном Спартаку из Трнаве. Дејан Видић је по доласку прослеђен Земуну на позајмицу.

– Јирка нам је запао за око у двомечу са Спартаком из Трнаве, показао је да је модеран играч, играч будућности какав није био на нашим просторима. Оно што смо очекивали од њега, он и показује на овим припремама.

Мркела се осврнуо на могућност да поједини играчи напусте црвено-беле.

– Чињеница је да имамо усмене договоре са неким играчима да у случају „непристојне понуде“ могу да иду. Марко Марин је изјавио да има такав договор са клубом и у случају такве понуде, може се догодити да оде, мада ми радимо све да остане и он је вољан да остане. И Марин и Бен су играчи за које желимо да остану, и Павков је скоро продужио уговор и највише бих волео да останемо са овим играчким кадром који имамо сада, али тржиште диктира неке своје услове, па ћемо видети. Са Борјаном смо причали у Београду и ја сам обавио мали разговор са њим по доласку у Белек. Наставићемо разговоре по повратку у Београд, али и он је вољан да остане.

Спортски директор нашег клуба додао је како су могући и нови потписи.

– Није тајна да је Мирко Иванић наша жеља већ дуже време и мислим да у овом тренутку постоји већа заинтересованост свих страна да дође у Црвену звезду. Шта ће бити до краја, видећемо… Његов долазак и јесте и није условљен одласком Марина. Што се тиче Милана Гајића, и њега већ дуже желимо, и искористићемо прилику, ако се укаже, да га доведемо.

Што се тиче судбине Џонатана Кафуа, који није на припремама у Турској, кратко је поручио.

– Понуда није било, он тренира у Београду са помоћним тренером Ивицом Момчиловићем. Била је мала могућност да оде у Узбекистан, али ништа ново нисам чуо последњих седам-осам дана.

Када се подвуче црте на урађено у прелазном року, задовољни су и шеф стручног штаба Владан Милојевић, као и сви у спортском сектору.

– Овај прелазни рок је за нас важан, желимо да ојачамо екипи и добро се припремимо се за оно што нас чека на лето у европским квалификацијама. Сада се праве потези који ће бити и тада корисни, јер је пауза на лето много краћа него зимска и тешко је у почетном делу летњег прелазног рока обавити квалитетне доласке – завршио је Мркела.

Повезане вести

4 comments

Darko феб 2, 2019 at 23:45

Stvarno su mi neshvatljivi minusi koje su dobili kolege Zvezdasi koji apsolutno ispravno razmisljaju… Evo, ova jurnjava za Ivanicem kazuje da ako dodje , Marin istog trenutka odlazi…A ja sam od Marina tek ocekivao da nakon ovih priprema zablista ovog proleca, jer smo zaboravili da jesenas Marin takoreci svaku drugu utajmicu nije igrao. A uveliko se prica da ce čak i Pavkov u Kinu, i da gonimo klub kome mozemo prodati Rodica i Jovičića…Ako zelimo da budemo neko i nesto u Evropi, TO SE TAKO NE RADI!!! Sklapanje tima je ozbiljan proces i trazi konstatnost igrackog kadra, a ne da posle pola godine ili godinu dana prodajemo pola tima! To je neozbiljno! Neko rece da bi na kombinaciji dolaska i odlaska Ivanica i Marina Zvezda bila dobra par miliona evra…a ne bi izgubila na kvalitetu! Ocigledno se ne prati pomno forma Ivanica koji poslednje godine ne pruza skoro nikakve partije… Mi smo od Melega ocekivala da bude novi Prosinecki, a on nije dosegao ni do klupe….Moramo biti mnogo ozbiljniji u tim kombinacijama sa igrackim kadrom!

Reply
Горан Младеновић феб 2, 2019 at 15:20

Оваква политика не пије воду кад је реч о жељи да се што више продре у Европу!? Куповати па продавати играче после 6 или 12 месеци не даје резултате, треба направити компактан састав који ће бити заједно на окупу најмање 3-4 године.

Reply
звездан феб 2, 2019 at 14:31

да се направи јак тим који би био равнправан свим екипама ,играчи морају дуже времена играти заједно,то је четири, пет сезона.сада довести иванића,а у јуну појурити катаи и алексића и радоју

Reply
зики феб 2, 2019 at 14:04

не играјте се па да продате бена ,марина или родића.и онда кукамо како не можемо играти озбиљљију улогу у европи.ево узимам примјер од меча против лудогореца нико од играча звезде више не игра у њој(изузев милијаша кога не рачунам) а лудогорецу има шест ,седам.тачно је да имамо сада бољи тим али веома ослабљени одласком крстичића и радоњића,морамо имати продорност као тим и преко бекова и преко крила и слободни ударци и прекиди.покушати у јуну довести израелца из цска

Reply

Leave a Comment