Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаОдбојка

Одбојкаши поражени на старту Мини лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈЕДИНСТВО (СП) 2:3 (25:14, 20:25, 25:21, 20:25, 14:16)

Одбојкаши Црвене звезде доживели су пораз у 1. колу Мини лиге БПШ Суперлиге Србије од Јединства из Старе Пазове резултатом 2:3, по сетовима 25:14, 20:25, 25:21, 20:25, 14:16.

Црвено-бели су два пута имали предност у сетовима на овом мечу, али на крају нису успели да остваре тријумф и сада ће им бити знатно теже да обезбеде другу позицију пред плеј-оф.

Наша екипа је са шест поена у низу отишла са вођством од 12:5 на технички тајм аут, а потом су Немања Машуловић и Лазар Додић додали још два поена за наставак серије. Гости су везали три поена и смањили резултат на 16:9, али је Никола Петровић прво блоком, а онда и са два ас сервиса узвратио и донео Звезди двоцифрену предност (19:9). У завршници првог сета Лука Тадић је блоком донео десет везаних сет лопти нашем тиму, а онда је и поентирао за 25:14.

На почетку другог сета екипе су се смењивале у вођству да би Јединство на тахнички тајм аут отишло са минималним вођством. Гости су везали три поена и повели са 13:16, а Кобиљски је затражио тајм аут. Међутим, црвено-бели нису имали добар одговор, допустили су Пазовчанима и наредна два поена, а Кобиљски је поново реаговао тајм аутом. Смањили су наши одбојкаши на 18:22, али нису успели да ухвате прикључак, па је Јединство стигло до изједначења – 20:25.

Поени су се освајали у серијама на почетку трећег сета, а на половини је Звезда серијом од три поена на сервис Милутина Нејића (1 ас) повела са 14:11. Потом су везали још три на сервис Николе Јовановића који је асом донео вођство нашем тиму од 17:12. Црвено-бели су успели да сачувају стечену предност, а Машуловић је својим трећим блоком донео ново вођство нашем тиму – 25:21.

Гости су у четвртом сету постепено резултатски одмицали нашим одбојкашима и при резултату 5:10 Кобиљски је затражио тајм аут. Јединство је повисило разлику на 6:13, па је наш тренер искористио и други тајм аут. Међутим, наши одбојкаши нису успели да пронађу решење за расположене госте иако су у самој завршници везали четири поена и после блока Николе Павловића смањили на 20:24, гости су ипак мирно привели сет крају и меч увели у пети одлучујући сет – 20:25.

Црвено-бели су добро започели пети сет, повели са 5:3, али је онда уследио преокрет. Гости праве серију од три поена и преузимају вођство. Ипак, на промени страна наша екипа је имала минимално вођство после блока Николе Јовановића. Јединство је повело са 10:11 када је Кобиљски искористио тајм аут након кога су наши одбојкаши везали три поена. Међутим гости су поново изједначили, а онда и први дошли до прилике да меч реше у своју корист. Прву меч лопту нису искористили, али другу јесу за 14:16.

Најефикаснији у нашем тиму био је Лазар Додић са 19 освојених поена. Пратили су га Милутин Нејић са 15, Лука Тадић са 12 и Немања Машуловић са 11 поена.

Наредног викенда нас очекује дерби меч у 2. колу Мини лиге у којем Црвена звезда гостује Војводини НС семе у Новом Саду.

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 100. Судије: Владимир Симоновић и Јована Вуковић. Трајање меча: 112 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 2, Јевтић (либеро), Ђурђевић, Тадић 12, Машуловић 11, Петровић 4, Нејић 15, Јовановић 9, Додић 19, Н. Павловић 1. Нису играли: Петковић, Синђелић, Андоновић, Д. Павловић. Тренер: Драган Кобиљски.

ЈЕДИНСТВО: Станковић 15, Радивојевић (либеро), Илинчић (либеро), Пешут 16, Радишић 2, Мајсторовић, Бојичић, Шкрбић 12, Мицић 20, Паравиња, Рољић 12. Нису играли: Младеновић, Петковић. Тренер: Жељко Вукелић.

Извор/фото:(ОК Црвена звезда)

 

Повезане вести

Leave a Comment