Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноИнтервјуиНајновијеФудбал

Борјан: Хоћу да завршим каријеру у Звезди(видео)

Милан Борјан обрадовао је армију звездаша договором да продужи уговор и остане у Црвеној звезди до лета 2023. године, а на припремама у Анталији истакао је задовољство наставком сарадње и останком на Маракани. Посебно је апострофирао сјајну атмосферу у тиму.

Искрено, много сам срећан што смо се договорили, потписаћу уговор на још четири и по године, и завршићу каријеру у Звезди. Много се причало о томе претходних месеци. Први део разговора смо имали тек када смо се вратили са Кипра и тада смо се договарали у суштини, остали су само детаљи да се утаначе. Сада сам у Турској причао са генералним директором Звезданом Терзићем и све смо договорили. Нема излазне трансфер клаузуле – почео је причу Борјан.

Каже и да је било иностраних понуда, али…

Звало ме је много људи. Разговарао сам са неколико клубова, али сам са Звездом направио успех. Због тога сам целу причу, и каријеру, хтео да завршим овде. О томе сам и причао са директором Терзићем. Искрено, више ми се није дало да се селим из земље у земљу. Са породицом бих опет морао да се навикавам на нови живот, а у Београду нам је лепо и моја супруга је била за то да останемо.

Борјан је објаснио шта још жели да уради у клубу из Љутице Богдана.

Много ми значе сви досадашњи успеси. Звездашка јавност и навијачи су дуго чекали на улазак у Лигу Европе, па у Лигу шампиона. Ова екипа је направила прелепу причу и треба само да наставимо, овако добро да и даље тренирамо. Надам се новом уласку у Лигу шампиона и да ћемо опет да обрадујемо навијаче. Не могу да опишем колико сам им захвалан за све од првог дана. Дали су ми подршку и нема бољих навијача од њих. То су показали много, много пута, и у Суперлиги, Лиги Европе и Лиги шампиона. Ишли су и на гостовање, и само нека тако наставе да нас подржавају. Ова екипа помера све могуће границе.

У пролећном делу првенства Звезду чекају изазови на два домаћа фронта, у Суперлиги и Купу Србије.

На путу смо да освојимо дуплу круну. То ми је циљ, као и да наредне четири и по године редовно играмо Лигу шампиона. Искрено, баш смо озбиљна екипа, играмо много леп фудбал. Управа и стручни штаб су заиста одрадили добар посао, погодили са појачањима у овом прелазном року. Све изгледа како треба. Сада ми играчи треба да се покажемо на терену, да побеђујемо из меча у меч и на крају освојимо дуплу круну.

Наш сјајни чувар мреже додао је и како су саиграчи реаговали на продужетак сарадње, коју су претходно потписали Милан Павков, Филип Стојковић и Вујадин Савић.

Причао сам са свима и сви су задовољни, честитали су ми. Постоји велико заједништво, братство и на терену и ван њега. То треба да се задржи и због тога смо и све ово постигли. Пресрећан сам и што сам носио капитенску траку против Лудогореца. Већ имамо три капитена, Милијаша, Савића, Стојковића, ту је и Гобеља… И драго ми је што сам део њих. У Лудогорецу нисам добио прилику, таква је била ситуација, али Боже мој, после лошег дана дође бољи.

Управо су Лудогорец савладали црвено-бели са 3:1 у последњој припреми у Анталији.

Остало је много играча који су били у клубу и те 2016. Звезда је то почела сада да ради, у мом случају, са Вујадином, Жулетом, Јовичић је и даље ту, као и Родић, Боаћи, Гобеља, који су ту од почетка. Тај костур тима треба да се задржи да би успеси били настављени. Није добро када се у сваком прелазном року мења екипа. Морамо да се навикнемо једни на друге, на атмосферу, на тренинге, тактику, шефове захтеве. Ово је велики погодак. Костур тима је задржан и зато смо и остварили успехе.

Борјан није штедео речи хвале на рачун колеге Зорана Поповића.

Показао је да је добар голман и сјајна конкуренција. Мене то радује јер онда радимо боље на тренинзима. Драго ми је што имам таквог саиграча поред себе, гурамо један другог и извлачи најбоље из мене.

Наше фудбалере чекају још две провере у Турској, у уторак против Работничког од 15 часова и у исто време 8. фебруара против Марибора. Обе утакмице биће у директном преносу на нашем Јутјуб каналу.

И ми и они смо на припремама, тако да тај меч не може да буде мерило, Лудогорецу је то била генерална проба пред првенство. Имамо још две утакмице и гледамо да победимо. Не мислим да је Лудогорец био најјача провера. Поштујемо све противнике. И Работнички и Марибор су озбиљне екипе и нећемо их олако схватити, већ ћемо ући са жељом и вољом да победимо како би оставили што бољи утисак на припремама. Бивши саиграчи из Лудогореца су ми честитали на европским успесима и добрим партијама. Пожелели смо срећу једни другима. Три године сам био са тим момцима, носим лепо искуство, баш су сви коментари позитивни.

Екипу краси чудесна атмосфера која се осећа на сваком кораку и током зимских припрема.

Одавно сам рекао, свлачионица је много битна у целој причи коју смо направили до сада. Имамо одличну свлачионицу, свако зна да се нашали, да прими шалу, нема љутње, нема сујете. На тренинзима су сви срећни, занимљиви су тренинзи, занимљиве су и утакмице. Ван терена се дружимо доста, то је позитивна ствар која држи ову екипу. Има и до шефа Милојевића, зна се када треба да се шалимо, а када је озбиљно. Мислим да је све на потребном нивоу, треба само да се настави тако. Звезда је кренула напред, људи много очекују од нас, а та свлачионица држи све – закључио је Борјан.

Повезане вести

Leave a Comment