Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Преокретом до нове победе у Анталији

Пет од пет! Фудбалери Црвене звезде задржали су максималан учинак на зимским припремама, пошто су у Анталији савладали Работнички после преокрета са 2:1 (1:1). Стрелци су били Вукановић и Ебисилио за тријумф у претпоследњој провери уочи повратка у Београд.

Акритас, Нордхаузен, Аустрија Беч, Лудогорец и сада Работнички. Црвено-бели нижу победе и, што је још важније, добре партије у Турској. Против македонског тима су први пут били у резултатском заостатку и успели су да направе преокрет.

Није остало још много времена до повратка у престоницу и шеф стручног штаба Владан Милојевић решио је да мало промеша карте за сусрет са македонским тимом. Тако је Јевтовић био десни бек и чинио је одбрамбену четворку са Савићем, Милуновићем и Хајдином, Чаушић је деловао у средини са Ебисилиом и Симићем, док су се Вукановић и Јовељић мењали по крилима, а најистуренији у првом полувремену био је Павков.

Првих пола сата протекло је у прилично мирном ритму, без јаког темпа, тек са по једном приликом на обе стране. Најпре је Симић главом пребацио преко пречке центаршут Јовељића, док је Петковски шутирао поред десне стативе иако је био сам испред нашег голмана Поповића.

Најбољу шансу Звезда је имала у 19. минуту када је Ебисилио центрирао из прекида са десне стране, а Павков на другој стативи шутирао главом под пречку одакле је лопту извукао голман Божиновски.

Далеко динамичније било је током последњих 10 минута првог полувремена. Голман Поповић је још једном показао класу и да је у одличној форми, пошто је у 36. минуту сјајном парадом у десну страну одбранио пенал Илијоском. Ипак, недуго затим Работнички је повео јер је Блажевски успешно завршио контру.

Вођсто ривала није дуго трајало, црвено-бели су одмах одговорили и у 43. минуту изједначили на 1:1. Ебисилио је извео корнер са десне стране, а Вукановић је главом са прве стативе спустио лопту у даљи угао за поравнање пред паузу.

Нове саиграче бодрио је и Милан Гајић, који је одмах по доласку у Анталију дошао на терен хотела „Регнум“ како би посматрао сусрет и свега 10 минута у наставку било је довољно за преокрет.

Добро су комбиновали Вукановић и Симић који је са десне стране пронашао Ебисилија и он је био на правом месту да ударцем из прве затресе мрежу за 2:1. По истаку сат времена игре виђена је четворострука измена у нашем тиму и шансу су добили Стојковић, Јованчић, Јирка и Боаћи, док је сусрет био готов за Савића, Ебисилија, Вукановића и Павкова.

И у другом делу је Поповић са две-три одличне интервенције сачувао мрежу, а мало је недостајало и да се Јовељић упише у стрелце да је био мало прецизнији на додавање Јирке недуго пошто је Словак крочио на терен.

До краја није билио промене резултата и црвено-бели су уписали и пету победу. Последњи контролни меч у Анталији одиграће 8. фебруара против Марибора, такође уз директан пренос на нашем Јутјуб каналу, а повратак у Београд је дан касније.

Стадион: Регнум
Гледалаца: 100
Стрелци: Вукановић у 43′ и Ебисилио у 55′ (Црвена звезда); Блажевски у 41′ (Работнички);

Црвена звезда: Поповић, Јевтовић, Савић (од 61′ Стојковић), Бабић, Хајдин, Чаушић, Симић (од 78′ Милијаш), Јовељић, Ебисилио (од 61′ Јованчић), Вукановић (од 61′ Јирка), Павков (од 61′ Боаћи).

Работнички: Божиновски, Петковски, Димитровски, Пеев, Ерера, Консеисао, Вијачки, Петровки, Сиљановски, Илијоски, Блажевски.

Повезане вести

6 comments

Loooka феб 5, 2019 at 17:37

Idalje mi se diže kosa na glavi dok gledam ovog Čaušića. Ako nastavi da se gura kao i do sad i ne počne konačno da igra onako kako je i (pre)plaćen, nemojte da se ježie na već sad masovne komentare da ga neko opasno “gura“! A Jovančić – klasa, čim je ušao prodisali smo na sredini i zadržali loptu u posjedu. Da li ćemo dočekati i tog veselog Čaušića… nadam se.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 5, 2019 at 21:20

nikad od Causica igrac..ali nikad…za graficar da..sa njim smo pukli 1,5mil…tragedija drustva..ima bar dvojica iz omladninaca koji su klasa za njega..lepo sam reko najbolje pare smo riknuli na srnica ,causica,jevtovica,ebesilia,melega..sve promasaji od koga nam zuje usi..baceni bzv milioni a svi smo znali da su to igraci za beogradsku zonu

Reply
Hadži Dragan NBG феб 5, 2019 at 17:36

Jirka, Jirka, Jirka, svi poludeli za njim… U čemu je on bolji od Srnića, osim što je mlađi?

Reply
Hadži Dragan NBG феб 5, 2019 at 17:34

Mnogo volim našeg ludog Borjana, ali brate i Pop je vrh. Jevtović ni za zonu, Stojković i Savić sve lošiji, Hajdin se bori, gine, sve je bolji, kao i Babić. Čaušič ni blizu zamene za Krstičića, Simić ko izgubljeno kuče u liftu, Ebisilio nezainteresovan, kao i Pavkov na današnjoj utakmici, Vukanović i Jovelja prava osveženja, Jovančić sporo razmišlja, samo se nešto oko sebe okreće, Boaći bezkrvan, za domaću ligu nam i ne treba. Milijaš naš dragi kapitenu, ajd ti u skaute kluba. Ustvari danas je većina igrala kao po kazni. Ali bolje i sada opuštanje nego kad prvenstvo počne, a već treće kolo nastavka nam dolaze sektaši. Ako njih ne zgazimo, džaba sve ovo dosad. Mrzim ih, više nego što volim Zvezdu, što kaže pokojni Šekularac. Miloje verujem u tebe beskrajno.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 5, 2019 at 21:21

sve si lepo kazao osim za Jirku..ipak je on ronaldo za kilavog srnica

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 5, 2019 at 16:58

price terzica da imam dva podjednaka tima su apsolutna glupost..jedva smo se iscupali sa timom koji je u makedoniji 4.mesto…znaci ako ne igra prva postava mi smo onda ispod proseka..bez marina,boacija,bena,jirke mi smo slabi i za nasu ligu..Popovic opet fenomenalan

Reply

Leave a Comment