Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Звезда на опроштају од Еврокупа испратила Уникаху са „стотком“!

Црвена звезда – Уникаха 105:89 (26:27, 31:14, 24:24, 24:24)

У последњем колу Топ 16 фазе Еврокупа, Црвена звезда је убедљиво савладала Уникаху, у утакмици која ништа није одлучивала с обзиром да је у Г групи Топ 16 фазе све већ било решено око пласмана али су малобројни навијачи били у прилици да, осим нове екстравагантне фризуре Лесора, виде веома добру партију наших кошаркаша.

Уникаха је боље започела вечерашњи сусрет па је релативно лако стигла до предности од 11:5 те је Томић морао да тражи тајмаут. Након минута одмора Звезда је заиграла ангажованије и, пре свега, преко Регланда почела да намеће свој ритам. Уникаха је вечерас одлично шутирала за 3 поена што се могло наслутити тројком Вачинског када је одбијен први напад Звезде. Регланд је поново узвратио „крађом“ лопте Боутрајту да би се на прву паузу отишло с поенима Фајеа и минималном предношћу Уникахе 27:26. У другој четвртини Томић је урадио нешто што су многи навијачи прижељкивали од почетка сезоне. Увео је Давидовца уместо Регланда на позицији плеја и тада Звезда почиње да „меље“ тим из Малаге. Осим анагжоване и агресивне игре у одбрани Звезда је заиграла много разноврсније у нападу. Уз добар шут, успостављена је и игра на ниском посту а и проток лопте је био изузетно добар па је предност наше екипе расла из минута у минут. Серији Звезде уз Давидовца допринео је и Ненадић који је имао сјајну ролу на својој природној позицији-бека. Треба поменути да је Давидовац полувреме завршио са 10 поена уз перфектан шут, како из игре тако и са пенала а Звезда је на одмор отишла са предношћу 56:41 и поред 10 погођених тројки Уникахе у првом полувремену, махом преко Вилтџера.

Почетак треће четвртине протекао је у низу грешака а у тој конфузији Симанић је сјајно пивотирао поред Вилтџера показавши да може бити опасан и са ниског поста док је Берон са 5 везаних поена одвео Звезду до максималних +20. Уникаха је, пре свега, преко Вилтџера наставила да шутира са дистанце и погађа те је пред последњу деоницу ипак успела да одржи разлику која је претила да оде и преко 20 поена предности у корист Звезде.
У последњој деоници Уникаха је велику предност Звезде успела да смањи и на +6 средином четврте четвртине али су Перпероглу и Добрић успели да одбију и тај напад тима из Малаге чиме је Звезда забележила и другу победу у Топ 16 фази и са још једном „стотком“ оконча своје учешће у Европи за ову сезону у великом стилу.

Иако је вечерашња утакмица била ревијалног карактера били смо у прилици да видимо сјајну партију целе екипе предвођену Давидовцем, Ненадићем и Регландом те остаје жал што ова утакмица није одлучивала о пласману у четвртфинале како су многи навијачи планирали. Али, шанса је пропуштена помало наивно, помало несрећно у две утакмице на једну лопту, па се више на то не треба освртати с обзиром да следе много важнији дуели, пре свега, у плеј офу АБА ј.т.д лиге а остаје да се види да ли је вечерашња утакмцица одгонетнула дилему Томићу да ли Давидовац може одговорити задацима на позицији плеја или је Дејанова промена позиција била изнуђена због жеље Томића да одмори Човића и Кешеља који вечерас нису били у ростеру.

Београд – Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 2.896. Судије: Фернандо Роча, Сефи Семеш, Роберт Виклицки.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 17, Раданов, Перпероглу 13, Давидовац 16, Ненадић 13, Фаје 7, Берон 11, Добрић 10, Ристић, Симанић 9, Цирбеc, Оџо 9. Тренер: Милан Томић.

УНИКАХА: Боутрајт 8, Окуо, Фернандез 14, Стилма, Салин 6, Диез 7, Милосављевић 9, Шермадини 7, Вачински 6, Робертс 5, Лесор 9, Вилтџер 18. Тренер: Луис Касимир

Повезане вести

7 comments

Estrella Roja феб 5, 2019 at 23:12

Nijedan prokleti stream nije radio dobro, stoga prvi put ne odgledah Zvezdu ove sezone i shodno tome mi ostvarimo ubedljivu pobedu, doduše Pirovu. Da znam da osvajamo Abu gledao bih samo snimke na yt-u. 🙂

Reply
Josif феб 5, 2019 at 23:24

Одиграли смо солидно у нападу,борбено у одбрани и боље заграџивали скок,није дасе Уникаха претргла,играли су лагано на шут док одбрану нису ни покушавали да играју.Победа ја битна за подизање самопоуздања али остаје горак укус због бламаже у Лиможу за коју нема оправдања.Чујем коментатора каже Малага иде на Албу,дасмо ми прошли уместо њих мислим даби на 2 добијене прошли Албу и ето нас меѓу топ4 екипе,овако тражимо нерезонска оправдања за прерано завршену европску сезону.позз

Reply
Estrella Roja феб 5, 2019 at 23:44

Hvala na izveštaju. Pobeda je uvek dobrodošla, ali, kao što reče, gorak ukus je nešto što preovlađuje kada ocenjujemo Zvezdu u Evropi ove sezone. Da budem iskren, nismo ni zaslužili igrama u evropskim utakmicama ništa više od osmine-finala drugog takmičenja po rangu u Evropi, svojevrsna karma za sramne partije u gostima začinjene sa porazom od Limoža koji će ući u anale domaće košarke skoro kao poraz Jugoslavije od SSSR-a 1986. godine (tzv. faktor „Divac pomračenje“). Osvajanjem Abe dobili bi adekvatno iskupljenje, međutim to je sad u rangu naučne fantastike, posebno ako ne dovedemo jedno do dva kvalitetna pojačanja.

Reply
josif феб 6, 2019 at 07:59

Ja se bojim da ove godine mozemo da ostanemo bez ijednog trofeja,za kup treba da precrtamo dva stranca,postavlja se pitanje koja,kada nam igrta najvise zavisi od njih.Bekovsku liniju bez Berona i Reglanda je nezamisliva,iskustvo Stratosa neprocenjivo,znaci izmeddju Odza,Zirbesa i Fajea treba da odaberemo samo jednog(j—m ti pravila)a i za domacu ligu je isto dok smo za aba tanki sa ovim rosterom i neznam zasto se nedovode jedan ili dva nova igraca,ako neidemo na trofeje neka se kaze!.pozz

Reply
Србин са Космета феб 6, 2019 at 07:29

Домаћи играчи одиграли одлично на овој утакмици без значаја.Показали су,посебно Ненадић и оспоравани Давидовац, да знају и могу.Раданов није добио шансу чак ни сада,чудно!?Треба појачање на плеју,слажем се са већином који овде пишу.Одбрану и даље лоше играмо.Мислим да ћемо освојити куп.

Reply
josif феб 6, 2019 at 08:04

A dali brate znas da za kup treba da precrtamo dvojicu stranaca,a pitanje koja?Stoka je vec precrtala Gegica i Nikolica,saopstio onaj ljigavac Tegeltija ali su oni njima nebitni jer imaju Lendejla,Pejdza,Renfroa i Sija.I nato je neko trebalo da misli pri selektiranju tima ali ocito nije,mislim dace Tomic precrtati Zirbesa i Fajea jer nisu u formi.pozz

Reply
ivan niksic феб 5, 2019 at 21:56

,,Kasno Marko na Kosovo stize“! Labudova pjesma i dobijena bitka u vec izgubljenom ratu. Losa evropska uvertira za (pre)ostala ,,bojista“.

Reply

Leave a Comment