Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Томић: Битна победа за наставак сезоне

Кошаркаши Црвене звезде мтс победом су се опростили од учешћа у Еврокупу. У једној веома атрактивној утакмици црвено-бели су убацили чак 105 поена, а као награда за изванредно нападачко издање стигла је и убедљива победа над Уникахом.

Остаје жал, али сезона иде даље и најбитније тек следи. Већ за десет дана креће борба за други трофеј у сезони, а није далеко ни плејоф АБА лиге:

Одиграли смо једну веома добру утакмицу. Мислим да смо одиграли боље од ривала. Честитам тиму и захвалио бих се нашим навијачима што су дошли да погледају последњу утакмицу коју смо одиграли у Еврокупу. Утакмица је била на нивоу на ком Црвена звезда треба да игра сваки пут. Сигурно да нам је свима жао што се нисмо пласирали у осам најбољих екипа у Еврокупу. Знате и сами да смо губили утакмице на један посед, један скок у одбрани у Малаги, један поен у Лиможу… Остаје незадовољство, али не можемо ништа много да разматрамо тим поводом. Имамо Куп пред нама и завршницу АБА лиге и настављамо даље. Имали смо доста повређених и болесних играча у последњих 15-20 дана, али то није оправдање. Не тражимо алиби зашто нисмо прошли – истакао је Томић.

Присутне новинаре је занимала ситуација са повређеним капитеном Бранком Лазићем:

Повреду Лазића гледамо из дана у дан. Иде на боље и искрено се надам да ће бити спреман за Куп у Нишу – рекао је Томић, а онда говорио о појединцима:

– Сваку утакмицу гледамо да победимо. Тешко је у неком тренутку играти са три центра. Играју они за које мислим да треба да играју. Цирбес ће исто помоћи нама када буде требало – рекао је тренер црвено-белих, а потом додао:

– Регланд је дао 17 поена и имао седам асистенција. Узвратићу питањем да ли треба боље да игра? Можда у неким тренуцима треба брже да се ослобађа лопте, али је био добар. Не треба заборавити да од септембра до данас је помогао много тиму. Ако постоји утакмица где није одиграо добро, морамо да га подржимо. То је период од шест месеци. Не може да одигра добро константно, можда је имао пад у игри, али подићи ће се и данас је одиграо веома добро – истакао је Томић.

У трећој деоници Стратос Перпероглу се пожалио на бол у леђима…

Перпероглу се пожалио на бол у леђима и надам се да није ништа озбиљно. Сутра ће ићи на контролу, постоји мали проблем, али ћемо након налаза знати. Филип Човић је био болестан, Марко Кешељ исто, као у осталом и ја, али сам се вратио – рекао је стратег црвено-белих, а онда и сумирао:

– За нас је било битно да добијемо утакмицу. Битно је за нас, за наставак сезоне, АБА лигу и Куп у Нишу. Ненадић и Давидовац су одиграли добро, али је то само једна утакмица и мора да се настави. Не кажем да се даје 16, 15 поена, али да се игра истим интензитетом у одбрани – закључио је и Милан Томић.

Повезане вести

7 comments

MILOS RANKOVIC феб 6, 2019 at 21:31

ON JE POD UGOVOROM SA ZVEZDOM,JEDINO AKO NEPRIMA PLATU A NEPRIMA,DRUGO MALO SE PISE STO DELIJE NISU USLE SINOC U DVORANU,TI SI COVICU JEDNO VELIKO G…O KO SI BRE TI DA NAREDIS DA SE DELIJAMA TRAZI LICNE KARTE PRED ULAZAK U DVORANU OD POLICIJE,STA SU DELIJE GOSTUJUCI NAVIJACI SRAMNO,GDE MI ZIVIMO,STA SU DELIJE URADILE DA SE TAKO PREMA NJIMA ODNOSE,OSTACES TI COVICU SAM U DVORANI SA TVOJOM ZENOM I TOMICEM,UDARAS NA DELIJE,TI SI BRE NULA ZA NJIH ONI SU ZA OVU SRBIJU DALI VISE NEGI STO CES TI ZA STO ZIVOTA,KOLKO PUTA KRV,SKUPLJALI NOVAC ZA KOSOVO,SKUPLJALI NOVAC ZA BOLESNU DECU,GDE SI TI COVICU DAO NOVAC U RESTORANIMA,JA NISAM NI U JEDNOJ GRUPI ALI PODRZAVAM TE MOMKE I SVAKA IM CAST ZIVELA ZVEZDA I DELIJE

Reply
ds banjaluka феб 6, 2019 at 06:37

Gospodine Tomicu cestitam na pobjedi,ali i dalje je cinjenica ako zelimo ABA ligu da osvojimo pojacanja su neminovna ili cemo gledati reprizu proslogod.sezone sto bi bilo jako tuzno i mucno.Cinjenica je da idemo na crno belo zlo zemlje Srbije koje smo jedva unistili necemo valjda dopustiti poslije svega da se vrate i da ih mi ozivimo.I jos nesto sramotna posjeta sinoc u pioniru bas zaalosno,ako stvarno zelimo nesto moramo da se probudimo i podrzimo ovaj tim maksimalno.Nadam se i vjerujem u najbolji moguci scenari do kraja,a to je EL sledece sezone tamo gdje joj je i mjesto.Pozdrav ciganijo!

Reply
Veteran Sever феб 5, 2019 at 22:45

E… Baš je bitna… Nebitna utakmica koji ništa nije odlučivala. Svaka pobeda je na neki način dobra zbog atmosfere u ekipi i to je to. Radanov opet samo mahao peškirom i nije video teren… Kad mali zapali u Partizan(kako se uveliko šuška… a uvek kada, se šuškalo o nekom prelasku naših košarkaša u Partizan – to se i obistinilo. Jos od Tomašević i Vidačića..) onda ćemo da izmišljamo neke ugovore, izlazne klauzule, da kukamo na zle čike iz KLS i
FIBE…

Reply
Hadži Dragan NBG феб 6, 2019 at 15:17

Brate neka zapali. pun mi k… takvih zvezdaša koji vole klub do poslednje kinte ili minute (u igri). Ima primer onog malog Aranitovića, hoće da ga oteraju u Čačak posle nepune godine. Usrećiće se ako ode tamo. Evo ovaj mali Bosić što je prešao u FK partizan (uvek pišem ovo p malim slovom, nije pravopisna greška). Gledao sam ga u omladincima i Grafičaru više od 20 utakmica. One nema mesta ni među 50 u prvom timu Zvezde, a tamo će tek da ga izvisi. Retki su preletači koji su se usrećili, sa obe strane.

Reply
Veteran Sever феб 6, 2019 at 16:37

Kako bi ti rekao Dragan… BRATE Hadzija sa Istoka.. jbg, Tomašević I Vujanić grobarima donesoše 6 titula… a mi ih gajili od kadeta i napravili igračima… a oni posle bili lideri u Partizanu… a da ne pričamo i o fudbalu… Milko Djurovski kao glavni grobarski igrač 2 titule.. a Mustafa Stojković 4 titule… Jbg…

Reply
Hadži Dragan NBG феб 6, 2019 at 17:40

Ok, ali procentualno je to malo. Nabrojao si njih četvoricu, pa neka je i 10, a prešlo je preko 200 igrača u ekipnim sportovima. Brate mene su zvali sa 17 u Partizan iz podmlatka Borac Čačka, nisam hteo… i nisam nikakvu karijeru napravio, ali nisam pos..o sebe po glavi. Ako si pravi ganci, onda si do groba.

Reply
Hadži Dragan NBG феб 6, 2019 at 17:49

Tomašević, Vujanić, Stojković,moj nikad prežaljeni Milko,pa moj vršnjak Goran Milojević-Vladanov brat sa kojim sam igrao 3 godine u pionirima, pa podmlatku (tada nije bilo kadeta i juniora) Šumadije Aranđelovac, su prešli kao već ostvareni i poznati igrači, a šta je Radanov??? Daleko od toga da ne volim dečka, ali sama pomisao da je neko spreman da izda Zvezdu mi nanosi bol u stomaku i vrtoglavicu u glavi. Sve se u životu može, ali srpstva,pravoslavlja i zvezdaštva se nikada ne bih mogao odreći i ne volim ljude koji to mogu. Da se razumemo ne volim poturice i sa njihove strane. Ginuo za njih, pa će sad da voli Zvezdu, ma hajde molim te.

Reply

Leave a Comment