Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда представила Гајића(видео)

Нови десни бек Црвене звезде Милан Гајић придружио се екипи на припремама у Турској, где је у друштву спортског директора Митра Мркеле одржана његова промоција.

Задовољство ми је да вам представим наше ново појачање Милана Гајића, са којим сам разговарао од првог дана када сам постао спортски директор Црвене звезде. Срећан сам што су данас сви ти разговори дали резултат. Гајић је рођен 1996. године, играо је за ОФК Београд и Бордо, био је део репрезентације која је освојила титулу првака света на Новом Зеланду. Он је прототип играча каквог Звезда тражи, талентован је, играо је за млађе репрезентативне селекције, његов карактер јако добро знамо – рекао је Мркела и додао:

– Покушао је да се афирмише у иностранству, у великом клубу као што је Бордо, где је стекао одређене професионалне навике које ће му користити у нашем клубу. Верујем да ће Гајић у Звезди остварити оно што је желео, а такође да је клуб добио квалитетног играча који ће у дужем периоду носити дрес Црвене звезде и помоћи да остваримо успехе који сви навијачи очекују.

Звездин новајлија није крио радост што ће у будућности бранити боје шампиона Србије.

Пресрећан сам што сам у Звезди јер, како је спортски директор Мркела рекао, дуго су трајали преговори. Ниједног тренутка се нисам двоумио и велико ми је задовољство што сада седим са вама. Остварило се оно о чему сам дуго маштао. Имам само речи хвале, саиграчи и стручни штаб су ме дочекали на маестралан начин. На мени је да се на што бољи начин уклопим, да допринесем екипи. Надам се да ће ово бити лепа и дугачка сарадња – рекао је Гајић.

Објаснио је и шта је превагнуло да дође у наш клуб.

Новац ми није приоритет, верујем да ће сваки играч који вреди временом зарадити новац који заслужује. У овом тренутку је жеља да носим црвено-бели дрес однела превагу, иако не могу да кажем да ми Црвена звезда није понудила одличан уговор. Презадовољан сам, желим дуго да носим Звездин дрес и да се са навијачима радујем титулама и Лиги шампиона. Било је контаката других клубова са мојим агентима, али није било дилеме код мене, звездаш сам од малена.

Јака конкуренција је у Црвеној звезди увек присутна.

У сваком тиму има конкуренције. Докле год је она здрава то одговара сваком играчу, а ово што видим у Црвеној звезди је заиста одлично. На стручном штабу је да одлучи ко ће играти, а на мени је да радим, трудим се и чекам своју шансу. Не сумњам да ћу је искористити. Сезона је изузетно дуга, посебно када се игра Лига шампиона. Има много утакмица, а самим тим и простора за све нас. Сви смо поливалентни играчи који могу да покрију више позиција. Лично сам се као играч профилисао на позицији десног бека, у Бордоу сам играо и као леви бек, а у млађим категоријама сам био и у везном реду.

Играње у иностранству Гајићу је донело потребно искуствао.

– Можемо то назвати и пехом, да су се у Бордоу на сваких шест месеци мењали тренери. Трудио сам се да од сваког извучем корисне савете и применим их. Имао сам и проблема са повредама, али све то остављам иза себе. У иностранству сам сазрео, иако нисам одиграо број утакмица који сам желео, али било је довољно да стекнем искуство. Долазим као формиран играч са професионализмом на максималном нивоу и желим да га пренесем овде. Верујем да ће ми то помоћи да изнесем терет који са собом носи црвено-бели дрес.

Боје Бордоа са Гајићем бранио је и некадашњи штопер Црвене звезде Вукашин Јовановић.

– Од првог тренутка када је чуо да постоји интересовање Црвене звезде, Вукашин ме је убеђивао да пређем, рекао ми је да се нећу покајати. Он се нада да ће једног дана поново обући црвено-бели дрес. Волео бих да будемо саиграчи и у Звезди.

Добре игре у дресу Црвене звезде могу Гајићу да донесу и позив националног тима.

– У перспективи видим себе као члана репрезентације Србије, било би сулудо да кажем да не бих то желео. Сваки фудбалер тежи да брани боје своје земље. Уз добре игре и константност верујем да могу да дођем до тог нивоа. И даље сам млад играч, има доста простора за рад. Не бих да се нешто деси преко ноћи, желим да радим темељно и напорно. Стручни штаб и цео тим могу да ми помогну у томе и то је један од разлога зашто сам данас овде.

Као навијач млади десни бек пратио је утакмице Црвене звезде у Лиги шампиона.
Редовно пратим све мечеве, и у Суперлиги и у Европи. Превасходно је циљ свих нас да и у наредној сезони играмо најјаче европско клупско такмичење. Имамо велики број играча, доста њих који могу на свим пољима одлично да играју. Уз добар рад и мало среће у жребу Лига шампиона је достижна. Видели смо и ове године да Звезда може да се носи са свим тимовима, верујем да ће тако бити и у будућности – поручио је Гајић.

Повезане вести

3 comments

НИНЕ феб 6, 2019 at 14:12

КАКО БИ ПРОШЛИ САДА С ПСЖ ДАСМО ИГРАЛИ У ОВОМ САСТАВУ ПЛУС ИВАНИЋ.МИСЛОИМ ДА НЕБИ ПРИМИЛИ 6 ГОЛОВА

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 6, 2019 at 19:30

prosli bi gore od psz..sve golove smo primali preko zuleta..jel ne vidis da je decko prespor i za nasu ligu..najsmesniji igrac trenutno i najslabiji..M,bape ga prolazio sa jednom nogom

Reply
ЈАКИ феб 6, 2019 at 13:46

НАКОМ МОЈИХ ЖЕЉА РОДИЋА И ВУКАНОВИЋА У ЈУНУ ОЧЕКУЈЕМ РАДОЈУ И ЧАВРИЋА

Reply

Leave a Comment