Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

ЛЕН ЛШ: ЗФ Егер – Црвена звезда 17:11

У оквиру 8. кола ЛЕН Лиге шампиона ватерполисти Црвене звезде гостовали су у Мађарској екипи ЗФ Егера и претрпели очекивани пораз.

ЗФ Егер : Црвена звезда 17:11 (6:2, 6:3, 2:4, 3:2)

Још једном су Егер и Црвена звезда одиграли ефикасан сусрет. Посебно је домаћин био расположен током првог полувремена постигавши чак 12 погодака.

Солидно су пулени тренера Александра Филиповића започели меч. Након вођства домаћина, црвено-бели врло брзо успевају да стигну до изједначења, али тада следи канонада домаћина и четири поготка за свега два и по минута игре. Никола Бурсаћ је успео да смањи предност домаћина на 5:2, али Мађари у самом финишу првог периода игре стижу и до шестог поготка.

Друга четвртина започиње прилично лоше по наше ватерполисте. Домаћин новом серијом 4:0 стиже до великих осам голова предности и већ тада је питање победника било решено. До одласка на одмор Жежељ, Шулц и Танкосић успевају да затресу мрежу домаћина, а са још два поготка у нашој мрежи на полувреме се одлази резултатом – 12:5.

Друго полувреме започело је новим голом Егера, а затим следи серија црвено-белих од четири гола, по два су постигли Вељко Танкосић и Душан Васић, па је изгледало да меч може ући у неизвесну завршницу. Ипак, домаћин је голом Влахопулоса у последњим секундама трећег периода игре прекинуо серију црвено-белих.

Последња, четврта четвртина протекла је у знатно мирнијој игри. Домаћин је овај период игре решио у своју корист резултатом 3:2, па је постигнут и коначни резултат меча – 17:11

Најефикаснији на сусрету били су домаћи играчи Влахопулос са седам и Хошњански са шест постигнутих голова, док се у црвено-белим редовима истакао Вељко Танкосић са четири гола.

И након овог меча Црвена звезда остаје једини тим у овосезонској ЛЕН Лиги шампиона без освојених бодова, а у наредном 9. колу црвено-бели гостују 27. фебруара у Будимпешти екипи ФТЦ Телеком.

Црвена звезда: А. Краљ, В. Танкосић 4, В. Милојевић, Н. Бурсаћ 1, В. Мартиновић, Д. Васић (кап.) 2, А. Битадзе, Ђ. Жежељ 1, С. Илић, Ж. Љубеновић, К. Шулц 2, М. Радовић, С. Тодоровски. Тренер: Александар Филиповић

Повезане вести

Leave a Comment