Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

АСС прогласио најбоље: Јованчевић и Мићић најбољи у 2018!

Атлетски савез Србије је на свечаности одржаној у београдском хотелу „М“ организованио церемонију доделе признања најбољим атлетичарима у 2018.години. Страхиња Јованчевић је најбољи атлетичар Србије, Ања Лукић је добила признање за најбољу старију јуниорку, Јована Мићић најбоља млађа пионирка.

Признања су додељена у 12 категорија (6 мушких и 6 женских), највише лауерата је међу скакачима, а два признања отишла су у руке атлетичара Црвене звезде.

Страхиња Јованчевић је проглашен за најбољег атлетичара Србије у 2018.години! Раме уз раме са најуспешнијој српском атлетичарком Иваном Шпановић, Страхиња је крунисао најуспешнију сезону у каријери. У години када је скочио лични рекорд (7,98), и отишао је на своје прво велико такмичење на отвореном, првенство Европе у Берлину које је завршио на 14. месту. Шампион је Србије и у дворани и на отвореном. Тренер му је отац Милорад Јованчевић.

Јована Мићић је најбоља млађа пионирка (У14) Србије за протеклу годину! Нада АК Црвена звезда, предводница новог таласа и звезда у успону прва је изашла на подијум у просторијама хотела „М“. Звездина скакачица у даљ је у 2018.години поставила два државна рекорда. Тренер јој је Љубиша Стевановић.

Признање за најбољу старију јуниорку (У20) припало је Ањи Лукић, која је од ове сезоне члан АК Црвена звезда, а стигла је из АК Нови Београд. Ања је у години за нама обарала државне рекорде на 60 и 100м са препонама у више наврата, а јуниорски стаж завршила је у стилу – 5 државних рекорда.

Честитамо нашим атлетичарима и тренерима на достигнућима и признањима!

 

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment