Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

ПЖЛС: И у Новом Саду настављен савршен низ

Након два узастопна пораза у оквиру регионалне ВАБА лиге кошаркашице Црвене звезде гостовале су у Новом Саду у оквиру 18. кола Прве женске лиге Србије.

Новосадска ЖКА : ККЖ Црвена звезда 70:83 (18:15, 19:22, 20:20, 13:26)

Талентована и видно мотивисана екипа из Новог Сада је отворила дерби кола, који је испунио очекивања, серијом 6-0 и једина су екипа која је успела да не дозволи Црвеној звезди да скоро пуних четири минута на почетку не постигне ниједан кош! Милина Мишељић је постигла прве поене за Звезду на мечу, да би до средине четвртине црвено-беле успеле да први пут поведу после тројке Александре Катанић, (8-10). Уследила је тројка и Мишељићeве, да би домаћа екипа успела да до краја првог периода постигне 8 поена захваљујући Лари Радуловић и Јелени Митровић и стекне вођство 18-15.

И у другој четвртини је виђена изједначена ситуација на паркету, промена вођства и доста добар отпор Новосађанки. Звезда је серијом 7– поново дошла до предности (20-22), да би сестре Радуловић, Лара и Лена, вратиле својој екипи почетну разлику, (29-24). Ивана Катанић је потврдила одличну форму, везала је 11 поена за Црвену звезду, а на асистенцију Ларе Радуловић, Јелена Митровић постиже поене за коначних 37-37 након првог полувремена.

Трећа четвртина је протекла у игри „кош за кош“, Звезда је у пар наврата имала „+3“, али нису се предавале Новосађанке. Изданак Звездине школе и бивша првотимка Црвене звезде, Марина Радовић је са пенала поставила 57-57 пред последњих десет минута.

Наду да могу до велике победе, изненађења и поклона свом граду за рођендан дале су сестре Радуловић комбинованим поенима на старту последњег квартала (61-57), али тада је уследила победничка серија црвено-белих која је сломила јак отпор екипе коју предводи Наташа Анђелић, такође бивша кошаркашица Црвене звезде. Црвено-беле су серијом 15-0 преломиле сусрет у своју корист и до краја меча контролисале дешавања на паркету. Шампион Србије је максималну предност од 16 поена имао после тројке Мине Ђорђевић, да би Јована Стојановић узвратила погодак ван линије 6,75 и поставила коначних 70-83.

Најефикаснија у Новом Саду била је Мина Ђорђевић са дабл-дабл остварењем, 22 поена уз 13 скокова. Ивана Катанић и Снежана Богићевић су постигле по 15. На другој страни Јелена Митровић је остварила дабл-дабл (20 поена и 16 скокова).

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 4 (3ск 2ас 1укл), Чубра, Тешић, Богићевић 15 (6ск 1укл 1блк), Зукановић , А.Катанић 9 (5ск 3ас 1укл), И.Катанић 15 (4ск 4ас 9укл 1блк), Дешић, Бојовић 6 (4ск), Ђорђевић 22 (13ск 4ас 2укл), Мишељић 10 (3ск 3укл), Вуловић 2 (2ск).

Већ у суботу 9. фебруара кошаркашице Црвене звезде дочекују екипу ЖКК Краљево 1999 у мечу у којем победом и теоретски обезбеђују прву позицију пред плеј-оф.

(извор/фото: СД Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment