Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

А1 лига: Могу ли се на „Пољуду“ освојити бодови?

Регионална ватерполо А1 лига полако улази у своју завршницу. Много ствари је већ сада јасно када је пласман у питању. Извесно је да ће место у плеј-офу и директну борбу за назив најбоље регионалне екипе обезбедити загребачка Младост, дубровачки Југ као и имењаци из Сплита и Херцег Новог. Екипа сплитског ПОШК-а већ је виђена као путни у нижи ранг, док ће Партизан и которски Приморац у директном дуелу одлучити ко ће кроз плеј-аут морати да тражи опстанак у елитном рангу.

Ватерполисти Црвене звезде налазе се у сигурној зони. Са екипама сплитског Морнара и Шапца држе средину табеле и извесно је да ће до краја такмичења одлучивати о позицијама од 5. до 7. места. Не рачунајући последње коло када црвено-бели гостују у Дубровнику, у овом делу сезоне наши ватерполисти имају повољан распоред у којем се очекује и освајање нових бодова. Поред предстојећег дуела са екипом Морнара на базену „Пољуд“ пулене тренера Александра Филиповића до краја такмичења очекују дуели на домаћем базену са Партизаном, которским Приморцем и Шапцем, док ће гостовати екипи ПОШК-а у Сплиту и у Дубровнику екипи Југа.

У суботу 9. фебруара Црвена звезда гостују у Сплиту где ће се на базену „Пољуд“ састати са екипом Морнар Бродоспас. Две екипе су се састале ове сезоне у оквиру 4. кола А1 лиге 10. новембра 2018. г. на базену „Милан Гале Мушкатировић“. У сусрету у којем су црвено-бели на полувремену имали два гола предности, гости из Сплита су на крају ипак стигли до бодова славивши 8:9 (2:1, 2:1, 2:3, 2:4). Сусрет су обележили Вељко Танкосић и Марин Врдољак који су били стрелци по четири погодака.

Евентуалном победом у Сплиту црвено-бели би имали велику шансу да лигашки део такмичења окончају на петој позицији, коју вероватно нико није могао да очекује на старту сезоне када је у серији лоших резултата нашим ватерполистима предвиђана грчевита борба за опстанак у елитном рангу регионалног такмичења.

– Регионална А1 лига, 13. коло:
Морнар Бродоспас : Црвена звезда
Базен: „Пољуд“, Сплит
Датум: Субота, 9. фебруар
Почетак: 19 часова

– Парови 13. кола А1 лиге:
ОВК ПОШК Сплит : ВК Шабац
Партизан Београд : Приморац Котор
Морнар Бродоспас Сплит : Црвена звезда Београд
Јадран Сплит : Југ ЦО Дубровник
ПВК Јадран Царине Херцег Нови : ХАВК Младост Загреб

Повезане вести

Leave a Comment