Директор Ватерполо клуба Црвена звезда Игор Милојевић каже да су играчи нападнути у центру Сплита металним шипкама, палицама и ножевима, иако ниједног тренутка нису провоцирали

Милојевић је открио да Александро Краљ, који је скочио у море како би побегао од нападача, има видљиве последице са фрактуром носа, Душан Васић је задобио ударце у леђа, а Милош Максимовић у ногу металном шипком.

– Инцидент се догодио у кафићу у центру, играчи су били у цивилним јакнама, а испод су имали мајице клуба. Велика је разлика клупска обележја, а не навијачка. Најнормалније су седели, конобар је препознао обележја и обратио се Максимовићу баш због тога. Они су хтели да напусте објекат, а онда се појавила група хулигана са шипкама, мислим ножевима и палицама – рекао је Милојевић на ванредној конференцији у просторијама ВСС.

Како је нагласио, управа клуба одлучила је да повуче екипу и откаже меч са Морнаром због забринутости за безбедност.

– Играчи нису још кренули аутобусом, чека се да Краљ дође из полиције и болнице – рекао је Милојевић, додавши да га нико из Морнара није контактирао.

Милојевић је подсетио да гостовање Морнара у Београду и да су хрватски ватерполисти носили гаће са ознака познате навијачке групе из Сплита „Торцида”.

– Ти исти играчи су играли у гаћама Торцида, а нико није направио проблем. Као представник клуба никад не бих дозволио да неко приђе њима и да дође до инцидента.

Према његовим речима поносан је што такве ствари не могу да се десе у Србији.

– Било би ме срамота да се нешто лоше догоди у Србији. Ми никада нисмо такву слику показали и надам се да и нећемо. Долазило је и 6.000 навијача на Бањици.

Како каже, у овом моменту се само брине за безбедност ватерполиста, а од даљим корацима није размишљао.

3
Коментари

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
zalutaliBrukaСрбин са Космета Recent comment authors
  Subscribe  
најновијим најстаријим највише гласова
Обавести ме о
Bruka
Гост
Bruka

„aleksando“ vice nisam ja srbin ja sam milogorac

zalutali
Гост
zalutali

Slag na torbu baca zvezdinu majcu

Србин са Космета
Гост
Србин са Космета

Брука!
Хрвати „јунаци“ као Шиптари,стотину на једног!