Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Бура у Бару: Звезда демолирала Морнар и обезбедила прво место у плеј-офу!

Морнар – Црвена звезда 90:57 (14:25, 12:25, 19:20,10:12)

У 19.колу АБА ј.т.д. лиге наши кошаркаши су гостовали екипи Моранара у Бару. Гостовали и убедљиво славили, у утакмици где се питање победника није постављало ни у једном тренутку и у којој су наши кошаркаши сјајном игром и званично обезбедили прво место у плеј-офу.

У вечерашњој утакмици Звезда је у „Тополици“ од самог почетка наметнула свој ритам игре те је преко Берона и Кешеља, који су погодили тројке, те Регланда и алејуп закуцавањем Симанића врло брзо стекла убедљиву предност 11:2. Звезда је у првих пет минута шутирала без промашаја при чему је забележено и 5 тимских асистенција. С друге стране, Барани ништа нису могли да погоде па је између првих поена које је забележио Врањеш и наредног Луковића протекло негде око 6 минута. Звезда је на самом почетку играла разноврсно а када су наши момци придодали и пар офанзивних скокова предност је порасла на 20:4. До краја четвртине, Морнар није одустајао од своје игре, при чему се упорност исплатила јер су успели да погоде пар шутева тако да се на паузу између четвртина отишло резултатом 25:14.

Звезда је и у другој деоници наставила са добром игром. Сам почетак наставка обележили су Ристић и Давидовац који су игром на ниском посту правили велике проблеме одбрани Барана. Ристић је у тим тренуцима забележио 6 поена док је Давидовац одлично користио висинску предност у односу на своје чуваре и сјајно разигравао те је Звезда врло брзо стигла до своје највеће предности 36:19. Звезда је у тим тренуцима имала јако добар проток лопте па је предност могла бити и убедљивија да је Фаје успео да погоди бар једну од две тројке које су му саиграчи припремили остављајући га потпуно самог. Међутим, није погодио ни једну и још једном показао да се налази ван шутерске форме. Морнар је, с друге стране, наставио да инсистира у шуту с дистанце па се по закону великих бројева нешто морало и да погодити – 43:26. На два минута до краја друге четвртине ушао је и Цирбес који је одмах снажно закуцао на лепу асистенцију Добрића за 45:26 да би одмах потом искористио и сјајно алејуп додавање Регланда за нове поене. Звезда је и другу четвртину добила веома убедљиво (25:12), а без обзира на квалитет и стил игре противника, може да радује начин на који је се до те предности дошло-демонстрирањем силе у свим аспектима игре. Звезда је полувреме завршила резултатом 50:24 где је осим 11 тимских асистенција имала и апсолутну надмоћ у скоку ухвативши 24 лопти (17+7) наспрам 10 Морнарових скокова, док је промашила само три шута за 2 поена (14/17).

Тамо где су стали у првом, наши кошаркаши су наставили и у другом а тројка Берона на самом почетку била је иницијална каписла да се распева мала, али вечерас одлична, група Звездиних навијача који су током целе утакмице давали сјајну подршку нашим кошаркашима. Дакле, Звезда је добром игром наставила да увећава и онако убедљиво вођство а до најубедљивије предности на утакмици стигла је ефектно тако што је Регланд „на послужавнику“ оставио Симанићу лопту да полети и силовито из алејупа закуца (68:36). Кешељ са две везане тројке доноси +38 (78:40) па је Морнару претила права катастрофа на домаћем терену а трећа четвртина је завршена резултатом 80:45 па се већ тада могло констатовати, ако је и било неких недоумица, да је питање победника решено.
Последња четвртина протекла је у покушају домаћих да ублаже убедљиву предност Звезде, што им је успело тек у самом финишу меча.

Сјајна игра наших кошаркаша може да радује пред предстојећи Куп Радивоја Кораћа који ће се одржати следеће недељу у Нишу. Звезда је вечерас врло добро користила предност коју је имала у рекету, било је разноврсности у нападу, проток лопте је био добар, неутралисан је шут са дистанце домаћих који може бити веома неугодан по противника, Давидовац је поново пружио добру партију на позицији плејмејкера, Цирбес наговестио да би могао ускоро да се врати у препознатљиву форму тако да се са оптимизмом може поћи у Ниш, где ће на талону бити први трофеј у сезони а који може одредити даљи ток исте.

Дворана Тополица
Судије: Томислав Хордов, Јосип Радојковић, Гордан Терлевић

МОРНАР: Најт 10, Мићовић 15, Мијовић 2, Мугоша, Дреновац, Павић 4, Вујошевић 2, Волер 9, Сане, Врањеш 11, Ребић, Луковић 4

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 6, Раданов, Кешељ 9, Давидовац 5, Ненадић 2, Фаје 3, Берон 14, Добрић 13, Ристић 11, Симанић 9, Цирбес 8, Оџо 10

Повезане вести

6 comments

Josif феб 10, 2019 at 10:18

Иако овај распали Морнар није мерило,видела се озбиљност и ангажованост код свих играча.Изгледа даје легла плата.Са три везане победе поправили смо крвну слику.Сада дасе максимално одигра овај куп,стока че дочи набријана као увек,показиваче мишиче Гагиќ,млатараче главом Новица али ми треба паметно да их спустимо на земљу,освојимо трофеј и тиме подигнемо самопоуздање а њих убијемо у појам.Они знају да немогу да освоје АБА али иду на домаќу дуплу круну даби „секач“оправдао улагања и тражио више за следечу сезону.позз

Reply
Milenko CZV феб 9, 2019 at 21:28

Bravo Zvezdo,samo gazi! Da smo izgubili već bi bilo 20 komentara. Dižemo formu polako,biće to sve kako treba. Pozdrav pravim zvezdašima!

Reply
Veteran Sever феб 9, 2019 at 21:26

Ovo veceras je bilo odlicno!!! Nadam se da ovo nije samo bljesak i da cemo u ovom stilu igrati i u Kupu!!!

Reply
ds banjaluka феб 9, 2019 at 21:22

Krvavi nosi se u tri p.m.dosta vise mracenja i depresije….sve cigani,a tastaturu peglaju,a pionir prazan zjapi…….Znam sad ide kad sam ja i koliko sam ja puta dosao…Znas koliko?od 95.god neko bi sad kupio dobar auto za too….,ali meni srce i dusa ispunjena i idem dalje sa +40 kad god mogu i klince svoje vodim….Mara,pionir,arena…….Dosta vise sranja sad jako da ne ozivimo crno belo zlo…to samo tooooooo idemo ciganijooooo

Reply
Србин са Космета феб 9, 2019 at 20:54

Добра игра,као на почетку сезоне.Бориша и Добрић одлични,као и Ристић.Регланд играо за екипу.Кешељ није заборавио да игра,иако га многи прозивају и проглашавају пензионером.Сад јако у Нишу!
Одлична подршка са трибина!

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 9, 2019 at 20:51

koja je tuga ovaj faye..nikad goreg igraca nismo imali..i mislim da je to to sto smo osvojili ove godine..prvo mesto i vec u polufinalu krah od glodara

Reply

Leave a Comment