Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Црвено-бели још једном декласирали Загрепчане

Звездини хокејаши одиграли су свој други меч против екипе Загреба. Након што су у првом сусрету били убедљиви и славили резултатом 10:1, у другом су били још убедљивији и славили са 11:1.

КХЛ Загреб – СКХЛ Црвена звезда 1:11 (0:3, 1:3, 0:5)

Прва трећина кренула је са два Звездина искључења (Јанковић и Вукићевић), да би у другом делу ове трећине наши оклопници додали гас и са три гола стекли предност довољну за коначну победу. Прво је Поправка (асистенција Гаидаш – Цвик) у 13. минути довео нашу екипу у водство од 0:1, да би Кулешов (асистенција Цвик – Гаидаш) повисио на 0:2 у 17. минути. У истој минути Даниел (асистенција Шпањевић) доноси водство од 0:3. До краја трећине није више било погодака.

У другом периоду (22. мин) Гаидаш (асистенција Кулешов – Цвик) повисује на 0:4. До 31. минуте није било голова, а онда је Кулешов (асистенција Поправка – Гаидаш) повисио на 0:5, а минут касније Даниел (асистенција Шпањевић – Поправка) на 0:6. У последњој минути ове трећине, Јачмењак, бивши играч Звезде из сезоне 2015/16, постигао је гол за Загреб и смањио на 1:6.

Ни последња трећина није донела ништа ново. Прво је Бркушанин (асистенција Подунавац – Чегринтсев) у 47. минути повисио на 1:7, да би Сабадош (асистенција Гаидаш – Цвик) у 48. минути сместио пак у мрежу домаћина за 1:8. Креатори деветог поготка за црвено-беле били су млади Машић и асистент Јанковић – 1:9, а Поправка у 53. минути постиже десети погодак за 1:10. Да резултат не буде идентичан синоћњем побринуо се новим голом Поправка (асистенција Ђумић – Сабадош) за 1:11.

Звезда је вечерас наступила у саставу: Ранковић, Васић, Анић, Даниел, Драговић, Гаидаш, Јанковић, Керезовић, Кулешов, Марковић, Машић, Поправка, Сабадош, Шпањевић, Вукићевић, Цвик, Ђумић, Бркушанин, Чегринтсев, Новаковић, Подунавац. Тренер: Јовица Рус.

Следећа два сусрета (последња у оквиру регуларног дела овог такмичења) Црвена звезда игра у суботу и недељу (16. и 17. фебруар) против екипе Медвешчака у Београду.

Након успешног двомеча у Загребу тренер црвено-белих хокејаша Јовица Рус је изјавио:

Јовица Рус – тренер СКХЛ Црвена звезда

– “Имали смо добар приступ у оба дана против екипе Загреба. Оно што радује јесте да су продуктивне биле све четири нападачке линије у оба сусрета. Честитам момцима на залагању и не бих издвајао појединце јер обе победе су биле допринос целе екипе. Већ у ову суботу и недељу играмо последње две утакмице регуларног првенства против носиоца шампионске титуле прошлогодишњег ИХЛ такмичења, екипе Медвешчака. Позивам публику да у што већем броју подржи наше момке што ће им сигурно улити самопоуздање за плеј-оф који почиње од 2. марта”.

(извор: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment