Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Наступи млађих селекција СКХЛ Црвена звезда

Богат викенд очекује љубитеље хокеја на леду. Поред сениора који ће у двомечу дочекати екипу Медвешчака, млађе селекције ће наступити у категоријама У-8, У-10, У-12, У-15 и У-18 година.

Да кренемо од оних најмлађих. У-8 и У-10 које предводе тренери Вукашин Стевић и Никола Бера, овога викенда (субота и недеља, 16. и 17. фебруар) отпутоваће у Загреб на турнир који организују ЗСХЛ и КХЛ Младост. Првог дана први на лед ће изаћи играчи до 10 година и одиграће своје утакмице против Загреба, Би д бест-а, Триглава, Младости и ХКМК-а. После њих ће на лед селекција У-8, а њени противници ће бити Младост, ХКМК, Загреб, Медвешчак и Триглав. Другог дана крећу утакмице разигравања, а о сим резултатима бићете обавештени на нашем порталу. Тренер Стевића је пред овај турнир изјавио:

СКХЛ Црвена звезда У-10

– “Ми традиционално учествујемо на овом турниру који организују ЗСХЛ и КХЛ Младост и сигуран сам да ће и ове године турнир бити на високом нивоу. Селекција У-8 на овај турнир иде комплетна и надамо се квалитетним утакмицама, а наши циљеви су увек познати, а то је борба за трофеј!”

У петак 15. фебруара, у Новом Саду дерби утакмицу ће одиграти НС Старс и Црвена звезда, у категорији селекција до 15 година. Меч ће бити одигран у леденој хали СПЕНС-а од 19:55 часова. Дан после тога (субота) иста селекција ће одиграти свој меч против екипе Војводине у Новом Саду, а тај меч ће почети у 11:45 часова. Одмах после те утакмице на лед ће изаћи хокејаши до 12 година који ће свој меч од 13:45 одиграти против екипе Војводине. И једну и другу селекцију предводиће тренер Борис Данон који је рекао следеће:

СКХЛ Црвена звезда У-8

– “У петак и суботу селекција У-15 игра против ХК НС Старс и ХК Војводина. У обе утакмице важимо за фаворита и очекујем победу. Најважније и најтеже три утакмице за ову селекцију одиграће се у наредне две недеље против ХК Партизан. Победник тих утакмица биће првак Србије.
Селекција У-12 у суботу игра другу утакмицу против ХК Војводина која важи за слабијег противника. И ту очекујем победу, али сигурно неће бити лако као у претходној утакмици са њима.
У недељу, по плану, треба да се игра у Суботици, против ХК Спартак, са У-12 и У-15, међутим неизвесно је да ће се одиграти због топлог времена које онемогучава играње на отвореном терену.”

Што се тиче селекција до 16 и 18 година, оне неће играти своје утакмице овог викенда пошто сениори играју свој двомеч са Медвешчаком.

(извор/фото: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment