Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Одјекнуће „бомба“ у српском футсалу

Како преноси портал „futsalbalkan.com“ у српском футсалу ускоро се очекује права „бомба“.

На основу добијених информација КМФ Српска и ФК Црвена звезда постигли су споразум о стратешком партнерству. Споразум подразумева помоћ и сарадњу коју ће наш фудбалски клуб пружити екипи КМФ Српска током пролећног дела сезоне у оквиру Прве футсал лиге Србије, а по окончању такмичарске сезоне прелази се на наредну фазу стратешког партнерства.

Шта ово конкретно значи како за црвено-бели фудбалски клуб тако и за београдски клуб малог фудбала може се утврдити у саопштењу Управног одбора КМФ Српска:

– „Обавештавамо Вас да је дошло до договора о стратешком партнерству између ФК Црвена звезда и КМФ Српска. Дужи временски период постоји одлична сарадња како са људима у УО ФК Црвена звезда и СД Црвена звезда тако и са навијачима Црвене звезде. Они су нам много пута изашли у сусрет и помагали у функционисању КМФ Српска. Сарађујући, одговорни из ФК Црвена звезда су препознали добру организацију, марљив рад, пожртвованост и посвећеност футсалу и спорту и подизање сарадње на највиши ниво је само логичан наставак. Улазак ФК Црвена звезда у сферу футсала представља феноменалну ствар и за српски и европски футсал. Сигурно ће појављивање Црвене звезде представљати магнет како за нове играче тако и за навијаче који ће почети у већем броју да прате футсал утакмице. Футсал у Србији ће засигурно добити један нови замајац и на нама је да то искористимо и подигнемо лигу и играче на већи ниво од којих ће и репрезентација у будућности имати користи.“

По завршетку текуће такмиарске сезоне дефинисаће се циљеви клуба. С`обзиром да клуб величине и реномеа Црвене звезде увек тежи највећим дометима циљ је да се у наредном периоду дође до шампионске титуле и пласмана у Футсал лигу шампиона. Истовремено, клуб ће формирати и млађе категорије што је велики проблем у Србији јер је мали број клубова са организованим млађим категоријама. Клуб ће се поред испуњења циљева првог тима базирати и на рад са најмлађим категоријама из којих ће моћи да црпи играче за сениорски тим.

КМФ Српска у актуелној сезони Прве футсал лиге Србије тренутно заузима седму позицију на табели. Имају скор од пет победа и пораза и уз један реми сакупили су 16 бодова. Треба напоменути да имају меч мање одигран пошто је прошлонедељни сусрет са нишким Калчом отказан, а са евентуални освајањем бодова на том сусрету винули би се у горњи дом српског футсала. Наредни сусрет КМФ Српска игра у суботу 16. фебруара када на Нови Београд долази екипа КМФ Нови Пазар.

Ово је без сумње почетак нечег великог како за српски, тако и за европски и светски футсал спорт јер је Црвена звезда велико име широм света.

Повезане вести

2 comments

Hadži Dragan NBG феб 14, 2019 at 12:50

Gde brate igrate na NBG ?

Reply
Vladimir феб 14, 2019 at 13:15

Утакмица КМФ Српска – КМФ Нови Пазар игра се у хали „Ранко Жеравица“.

Reply

Leave a Comment