Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Војводина долази на пролећну премијеру. Милојевић позива на озбиљност

Зимска пауза је готова. Фудбалери Црвене звезде крећу у нову жетву бодова са идејом да крајем месеца маја у просторије нашег клуба унесу оба домаћа трофеја. Уз то, примарни циљ свих у клубу је да се предстојећи месеци искористе у кристалисању састава који ће током јула започети нови поход на УЕФА Лигу шампиона.

У првом пролећном, односно 22. колу Супер лиге Србије Црвена звезда на стадиону „Рајко Митић“ дочекује екипу новосадске Војводине. Иако сви познаваоци фудбала истичу да ово више није дерби какав је некада био, сасвим је јасно да ће новосадски црвено-бели знати да казне било какво опуштање наших фудбалера. Предстојећи сусрет биће интересантан и за све љубитеље црвено-белих јер се са нестрпљењем очекује да се види како ће се београдској публици приказати новајлије од којих се много очекује.

У првом делу шампионата београдски и новосадски црвено-бели састали су се на „Карађорђу“ 2. септембра у оквиру 7. кола СЛС-а. Пулени тренера Владана Милојевића остварили су једну од најубедљивијих тријумфа у Новом Саду славивши резултатом 4:1. Стрелци за Црвену звезду били су Ел Фарду Бен 2, Милан Павков и Срђан Бабић. Црвено-бели су у том сусрету наступили у следећем саставу: М. Борјан, Ф. Стојковић, М. Дегенек, С. Бабић, М. Родић (М. Гобељић), Б. Јовичић, Д. Јованчић, Е. Ф. Бен, Л. Ебисилио (Н. Крстичић), Џ. Кафу, М. Павков (В. Симић).

За разлику од новосадског дуела на предстојећем мечу између Црвене звезде и Војводине неће наступити Милош Дегенек и Ненад Крстичић који су ове зиме напустили стадион „Рајко Митић“, као и Џонатан Кафу који се као велико разочарење налази ван такмиарског погона. На голу сигуран је Милан Борјан. Последњу линију тима сачињаваће Стојковић, Савић, новајлија Милуновић и Хајдин или Гајић који ће заменити повређеног Родића. У везном реду место ће заузети Бранко Јовичић и Горан Чаушић, док би трећу позицију у везном реду требао да заузме Марко Марин. Крилне позиције требало би да попуне Ел Фарду Бен и велико позитивно изненађење, млади Словак Ерик Јирка, док ће задужен за егзекуцију бити Ричмонд Боаћи. Очекује се да ће током сусрета прилику добити и новајлије Гајић, Вукановић, али и фудбалер којег сви жељно ишчекују да виде у нашем дресу Марко Иванић.

Пред старт пролећног дела сезоне тренер Владан Милојевић је изјавио:

Владан Милојевић

– „Улазимо у циљну равнину, а годину ћемо отворити сусретом који носи епитет дербија. Војводина је одлична екипа и пласман на табели не осликава прави квалитет Новосађана. Ангажманом Митошевића и Матића појачали су конкуренцију у нападу и покушали да поправе ефикасност. Предводи их млади колега Кривокапић који има сјајну перспективу и сматрам да је он прави избор за то место. Крећемо од нуле. За нас против Војводине почиње нова такмичарска година и ни тренутак не размишљамо о предности. Очекује нас низ изазова на два фронта, а овом приликом позвао бих све навијаче да нас подрже у што већем броју. Новајлије су се одлично уклопиле, али део заслуга припада и староседеоцима који су их сјајно прихатили. Овај прелазни рок први је у којем смо могли да гледамо корак више и креирамо тим за будућност. Ови играчи залог су за више од једне сезоне. Сви ће добити прилику да се наметну и докажу, а оцене нећемо доносити после само једне утакмице или полувремена.“

– Супер лига Србије, 22. коло:
Црвена звезда – Војводина
Стадион: „Рајко Митић“
Судија: Милан Илић
Датум: Субота, 16. фебруар
Почетак: 16 часова
Пројектовани састав: М. Борјан, Ф. Стојковић, В. Савић, Н. Милуновић, С. Хајдин (М. Гајић), Б. Јовичић, Г. Чаушић, М. Марин, Е. Ф. Бен, Е. Јирка, Р. Боаћи.

Повезане вести

2 comments

Goran137 феб 16, 2019 at 17:35

Zgazicemo ih kao plitak potok…

Reply
Србин са Космета феб 15, 2019 at 23:10

Стижем на север у близини ограде (запад),као и увек када сам на стадиону.Очекујем сигурну игру и победу!

Reply

Leave a Comment