Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Берон спречио бламажу!

 

Црвена звезда – Динамик 75:70 (13:19, 17:20, 18:19, 27:12)

У четвртфиналу купа Црвена звезда је играла против Динамика у Нишу. Играла и победила, али сем победе све ће бити брзо заборављено. Или боље да не буде заборављено него да се памти и служи за наук?

Од самог почетка утакмице могло се наслутити да ће ово бити тешка утакмица. Наши играчи су у сам меча ушли помало немотивисано што се осетило одмах и у резултату. Осим почетног вођства од 3:2 на самом почетку меча и узвраћене тројке Ђерића Динамик у првом полувремену, не да није испуштао вођство, већ га је како то обично бива углавном увећавао. Просто је невероватно колика је разлика у интензитету и квалитету наше игре виђена у само 5 дана односно од сјајног меча у Бару. Наши играчи су од самог почетка инсистирали на шуту за 3 поена док је лопта само спорадично ишла у рекет нашим центрима, па и када би се наши центри укључивали у игру на ниском посту дешавало се да и то буде килаво одиграно. Динамик је с друге стране покушавао да експлоатише недостатке наших центара па су често покушавали да из пик ен рола заврше нападе будући да се ни Ристић ни Цирбес не могу похвалити квалитетном одбраном од ове врсте напада. Поред експлоатисања пик ен рола, Динамик је окуражен вођством погађао и за три поена у високом проценту (7/13) те је Звезда била у озбиљном проблему. Звезда није успевала никако да пронађе прави ритам игре, шкрипало је у организацији иако су се на плеју смењивали Регланд, Човић и Давидовац али сем испуцавања за три поена из, углавном неизграђених позиција, ништа друго није виђено у игри наших кошаркаша. Како су одиграли у првом полувремену најбоље сведочи поглед на статистику која каже да је Звезда имала више шутева за три поена (5/18) него ли за два поена (4/15), те да је и један и други параметар био подједнако ужасан будући да су наши кошаркаши погодили само девет шутева из игре из тридесеттри покушаја!? Резултат свега тога је вођство Динамика на полувремену 30:39.
Након што су на самом почетку кошаркаши Динамика повисили предност на 42:30, Звезда се тргла па је тројком Симанића смањила на 6 разлике за Динамик.Међутим, Глишић је наставио да дели лекције нашим кошаркашима па је разлика за трен поново отишла на +13 за Динамик., након што је Регланд исиловао још један шут а Добрић млако покушао да спусти лопту Ристићу на ниском посту. Давидовац је потом најпре погодио улаз да би Звезда заиграла у наставку пресинг по целом терену што је дало резултата па је Давидовац реализовао и тројку и Звезду вратио поново у игру. Финиш треће четвртине Томић је одиграо са петорком без класичне петице где је Симанић био на центру а Кешељ на позицији крилног центра, па су наши кошаркаши покушавали да преузимају све у одбрани што и није дало жељени резултат па је Динамик преко Вуликића поново дошао до +13. До краја четвртине Симанић је тројком успео да смањи на 48:58.
Тројком Берона на почетку последње деонице Звезда је смањила разлику на -7, а после добре одбране Берон није успео да погоди два отворена шута за три које му је обезбедио Цирбес сјајном борбом у рекету. Човић потом смањује на -5 а онда и Добрић погађа тројку за58:56. Димаик је рано ушао у бонус али наши играчи у тим тренуцима нису ту чињеницу најбоље искористили будући да су Цирбес и Човић били половичнио прецизни да би потом Цирбес промашио зицер испод коша па се у последњих 5 минута ушло резултатом 60:58 за Динамик да би Кутлешић сам као дух погодио тројку за +5, а онда се и Берон надовезао са промашеним полагањем. Давидовац тројком враћа поново Звезду у игру док Симанић реализацијом слободних бацања доноси Звезди изједначење, а везаним полагањима Берона, Звезда тешком муком долази до вођства 67:65. Вуликић је погодио тројку након аматерски одигране одбране наших играча, Симанић потом сјајно узвратио из ролинга, а резултатску клацкалицу на страну Динамика је поново вратио Вуликић и поред одлично одигране одбране Симанића.Томић је тражио тајмаут из кога је бирао лопту са половине противника и 14 секунди за напад. Берон је организовао напад, лопта је добро кружила да би Добрић сјајно пробио и кренуо на улаз. Том приликом га је Веслаћ, на 24 секунди до креје меча, фаулирао за очигледну неспортску личну грешку. Добрић је реализовао оба бацања и донео Звезди +1. Звезда је имала напад до краја утакмице. Тада је Кутлешић фаулирао Берона који је био сигуран оба пута и Звезди донео +3. На дугој страни Вуликић је промашио тројку за продужетак, па су звездаши коначно могли да одахну.

Наши играчи су вечерас одиграли утакмицу за сваку осуду и само захваљујући хладнокрвности Берона и Добрића спречена је велика срамота. Надамо се да ће ,како играчи тако и тренер Томић, извући поуку из ове утакмице и већ у сутрашњој утакмици против Меге показати реакцију која неће подразумевати испуцавања за три поена.

Играјте кошарку!

Хала: Чаир (Ниш)

Гледалаца: 3.000

Црвена звезда: Симанић 13, Лазић 2, Регланд 3, Цирбес 3, Берон 21, Човић 3, Ненадић, Кешељ, Давидовац 13, Добрић 13, Перпероглу 1, Ристић 3.

Повезане вести

19 comments

Nenad Popovic феб 16, 2019 at 03:57

Pisem i komentarisem iz najbolje namere, da nasoj Zvezdi bude bolje, a ne da bi se neki nasladjivali sa losim sto napisem o nama. Treba biti objektivan! Ovo veceras nije nista valjalo, uzas i bruka, ali pogledao sam i snimak i uocio ipak neke pozitivne stvari. Ne moze se reci da momci nisu hteli, ali ima dana kada i ne ide, a veceras bas nije islo. Da li su krivi? Da naravno, ali treba neko i da vodi taj tim… Zasto su van forme? Pa to je pitanje za naseg mudrog trenera. On svojom mirnocom sve moze da objasni, on je veliki, nedodirljiv, on je cudo nad cudima, ali nama je dosta cuda, pa neka se vrati odakle je dosao i neka tamo ljudima opet dodaje peskire, tu ce mu njegova smirenost, najvise doci do izrazaja. Nece mu padati iz ruke..malo li je… Salu na stranu. Dobicemo Megu, ali sta posle sa napaljenim grobarima.. daj Boze da ih otkacimo, a ako se to i desi, bice cudo. Pa valjda je vreme da i nas neko pozitivno cudo zadesi, jer smo se dosta cuda nagledali od Valensije, pa nadalje.. Da li je neko spomenuo Sasu Obradovica!? Pozdrav svim pravim Zvezdasima!

Reply
Darko феб 16, 2019 at 12:36

Saša Obradović je od juče trener Monaka.

Reply
Hadži Dragan NBG феб 15, 2019 at 22:41

Braćo moja, samo čitam i čudim se ko je ovde lud. Dok je Čović predsednik ne gledam KK ni na tv, a na to sam se zakleo kad je odjurio Radonju. Samo pominje gde smo bili 2011. A gde smo bili 1971, koliko smo titula tada imali i kako smo harali Jugom. J.b.o te više i Lazić i Cirbes i Davidovac i svi igrači koji iz godine u godinu igraju sve gore. I sve lošije trenere imamo. Topić mrtvak kao i Tomić, Alimpija veselog da i ne pominjem, kakav je stručnjak ni dva meseca u Saratovu nije sastavio. Bože šta smo mi Bogu zgrešili pa si nam poslao Čovića za predsednika?

Reply
Darko феб 15, 2019 at 22:39

Bravo za komentar Punkersteina!!! Drago mi je da su konacno i admini ovog sajta otvorili oci i realno prokomentarisali utakmicu naseg kosarkaskog kluba. Bravo za iskren i ODGOVORAN komentar, a ne da se zabija glava u pesak, izigrava drveni advokat losim potezima, i plasiraju nebuloza, tipa „Davidovac, nebruseni Zvedin dijamant“…

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 15, 2019 at 22:53

kad vidim davidovca da igra pleya i prenosi loptu ja sam u predinfarktno stanje..kako mu niko ne kaze da je on operisan da vodi loptu

Reply
Darko феб 15, 2019 at 23:10

Al popismo minuse od dezurnih udaraca minusa, brate Krvavi, samo sto pisemo istinu! Bravo za budnost „minusari“!

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 15, 2019 at 23:15

ne brini brate Darko..sto vise minusa je dokaz da ne gresimo..a to mene ne zanima minusi nikada i ne gledam a ja licno nikad ne dajem ni plus ni minus..jedino komentar dam i ako me neka balavurdija vredja..ja nikada nikog nisam prvi napao..ja imam53g i prosao sam tolike godine sa zvezdom da su mi ti likovi nebitni u zivotu..uzivaj

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 15, 2019 at 22:37

zao mi sto nismo izgubili..nadam se da puknemo od mege jer ne bi preziveo finale sa glodarima gde bi nas ponizavali i izivljavali se nad nama..voleo bih da cujem one pametnjakovice koji mi se smejali kad sam rekao da imamo jednog polu igraca berona i ostatak balvana..ovo je nas domet ABA2..pozz i dovidjenja

Reply
Dragan феб 15, 2019 at 21:59

Sa ovakvom igrom, ovakvim pristupom, i ovakvim trenerom sutra gubimo od klincurije iz Mege sa najmanje 10 razlike…Ako prodjemo na foru, kao danas, a nastavimo sa ovakvom igrom, ovakvim pristupom i ovakvim trenerom, sve ispod 20 razlike u korist grobara bice fantasticno… A ako PROMENIMO igri, pristup i trenera pobedjujemo i Megu i grobare!!!

Reply
Србин са Космета феб 15, 2019 at 21:55

Без обзира на победу,Томићу мора бити уручен отказ.Ово је добијено на силу.Отказ одмах Регленду и Цирбесу.Има времена до 23 и 59 вечерас да се доведе макар плеј.

Reply
Veteran Sever феб 15, 2019 at 22:27

Brate…hajde i ja da se slozim s tobom…posebno sa tvojim kometarom da je Covic trebao u poluvremenu da sidje s tribina i odmah uruci otkaz Tomicu i da ekipu do kraja utakmice vodi Milenko Topic…ali, hajde da ne zaboravimo i do sad hvaljenog Stratosa, koji je veceras imao sut 12-0, od toga promasio 6 poluzicera i zicera, u odbrani svaki od onih klinaca sto je igrao protiv njega, davao je koseve kao na basketu…Grk nije skocio, nije potrcao, nije se oznojio…Sramota!!! A onaj zicer sto je promasio Cirbes od 212 cm NEOMETAN na 3 minuta pre kraja je za You Tube… Odlazimo u kanal, jer nas predsednik je nezainteresovan i ne pogadjaju ga porazi i losa igra, trener pospan i ekstra nezainteresovan, Delije nezainteresovane za kosarkaski klub(par klinaca od 6 i 7 godina bodrilo Zvezdu u Nisu!)…sve u svemu kosarkaski klub je izgleda spremljen „za klanje“…verovatno na nekom visem mestu…ostaje samo par nas fanatika sa skupo placenim godisnjim kartama i 10ak komentatora na MCZ koji bi da Crvena Zvezda i dalje sija u kosarci i pobedjuje…Da li ce neko bar malo da se postidi zbog srozavanja naseg kosarkaskog kluba? A da…a gde smo bili 2011 – pitace sendvicari i botovi… Pa, dobro…to verovatno znaci da sad treba da se vratimo u 2011…Nije mi dobro…tuzan, ocajan, neraspolozen…Al ko mi je kriv sto istim zarom volim i crveno-bele kosarkase, i vaterpoliste(danas na derbiju za Zvezdu navijali rezervni igraci, devojke i zene vaterpolista!!! Delija ni na vidiku) i rukometase…kao fudbalere! S tom razlikom sto ja nemam poslovne „kombinacije“ na tribinama stadiona „Rajko Mitic“…

Reply
MILOS RANKOVIC феб 15, 2019 at 21:45

UVEK POKUSAM DA BUDEM OPTIMISTA I SMIREN ALI KAKO,OVO KAKO SE PONASAJU IGRACI I TRENER KK CRVENA ZVEZDA JE PRAVA BRUKA,BEZ ZELJE,POZRTVOVANOSTIPA I ZNANJA,NEMOGU DA SHVATIM DA MI GUBIMO UTAKMICE PROTIV VALENSIJE,LIMOZA PA I DANAS KAO DA SMO IZGUBILI ZATO STO NASI CENTRI PRIMAJU TROJKE SAMO STO NEZNAJU DA IZADJU NA IGRACE,NASI STRANCI SEM BERONA BRUKA I SRAMOTA,RENGLAND TRI POENA,PEPEROGLU JEDAN,CIRBES TRI UKUPNO SEDAM BRUKA I SRAMOTA,NASI CENTRI SEST UKUPNO,NJIHOV KLINAC 23,KOJI PRI TOM IGRA ZA 400 EVRA A CIRBES ZA 350 000 BRUKA I SRAMOTA,UMESTO DA DOVODIMO CENTRA MI DOVODIMO BEKA,TOMIC MENI JE GLUPO DA KOMENTARISEM TEBE KAO TRENERA,TI MUCNOG ODZA KOJI JEDINI OD CENTARA SKACE I BORI SE TI GA IZBRISES,TI SI IZGUBLJEN SLUCAJ,ZADNJI NAPAD PITAS POMOCNIKA STA DA IGRAMO DVA ZA JEDAN TI GOVORI,SRECA STO NAPRAVISE NESPORTSKU INACE KO ZNA STA BI BILO,SVE U SVEMU SA OVAKVOM IGROM NEMAMO STA DA TRAZIMO U FINALU

Reply
Darko феб 15, 2019 at 21:52

O kom finalu pricas? Treba prvo da prodjemo polufinale….

Reply
MILOS RANKOVIC феб 15, 2019 at 22:01

I TO SI U PRAVU,MEGA JE ZA NAS SAD TEZAK PROTIVNIK,BITNO JE DA NAS TRENER KAZE DA JE MILANO ISPAO IZ KUPA ITALIJE,KOGA BOLI DUPE ZA MILANO,ALO TOMICU JA VOLIM ZVEZDU I MENE NEZANIMA NIKO DRUGI TI SI BRE COVEK KOJI MORA DA LETI,POKUSAO SI DA UPROPASTIS DAVIDOVCA ON SE VRATIO,DOBRICA NISI SKIDAO ON GINE,SADA RADANOVA NESKIDAS DECKO NEZNA GDE UDARA,TI SI SPECIJALISTA DA UNISTIS MLADE IGRACE,MOLIM BOGA DA ODES TRI DANA CU DA SLAVIM

Reply
Veteran Sever феб 15, 2019 at 23:40

Malo si ga preterao…Cirbes igra za 180.000 plus bonus za titule, ali pomenutra tri stranca igraju zajedno za 700.000 evra i danas su protiv tima iz nizeg ranga dali zajedno 7 koseva!!!! Placamo igrace 700.000e u ovoj jadnoj zemlji koji daju zajedno 7 koseva!!!!

Reply
temaklasica феб 15, 2019 at 21:37

Evo,mene je sramota,ako vec njih nije,ovakve igre I ovakvog prolaska dalje!Samo jedno ne zelim da cujem,a to je prica o nebitnosti Kupa,koju su Nam botovi pustali prosle godine.Kako god da zavrsimo ovo,cak I da nekim cudom osvojimo trener Mora biti promenjen,to je valjda sad svima jasno.U protivnom svesno se,ne ulazeci u razloge za to odricemo titula Ievro lige.Ovo je bruka is igre,Mora nesto da se menja!

Reply
Josif феб 15, 2019 at 21:48

Ма боље дасмо изгубили брате,можда би било промене,можда би овај сам понудио оставку.Овако мртав лада после утакмице каже тоје тај куп,јасам пробао да мотивишем играче али вите како су одиграли.Пази он признаје да није успео да мотивише своје играче.Ипак мислим да сутра испадамо против меге,избором Зирбеса уместо Оџа и изостављање Фајеа је доказ дасмо се ми унапред одреклу овог трофеја .Приче да нису могли да региструју странце,шатро као пасоши су приче за малу децу.Брука и срамота,нисмо залужили пролаз.позз

Reply
Србин са Космета феб 15, 2019 at 23:16

Нећемо да испаднемо од Меге,слаби су и ростер им је танак.Због нас,навијача,боље што смо муком добили.Овај неће сам да оде.А у финалу можда „кврцне“ нешто у главама онима који су се данас осрамотили

Reply
MILOS RANKOVIC феб 15, 2019 at 21:50

NECE BRATE TRENER BITI SMENJEN DOKLE GOD IMAMO COVICA ZA PREDSEDNIKA BOLI NJEGA DUPE ZA ZVEZDU,ON SEDI U LOZI I SMEJE SE SA ZENOM,A MI PIJEMO BESEDINE A IGRAMO SA DINAMIKOM,BUDUCNOST DOVELA CENTRA NAJBOLJEG U TURSKOJ MI NIKOGA IMAMO CIRBESA I RISTICA,E COVICU ZELIM TI SAMO DA SE U ZIVOTU OSECAS ISTO KO I MI NAVIJACI ZVEZDE,JA VECERAS NEMOGU ZASPATI OD TEBE I TOMICA DACE BOG DA SE DELIJE PROBUDE I OTERAJU TE

Reply

Leave a Comment