Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда убрала прве пролећне лале! Војводина без шансе у Београду!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 4:0 (2:0)

 

„Никад дужим“ зимским припремама дошао је крај, напокон је дошао тај 16. фебруар када је наша екипа угостила новосадску Војводину у оквиру 22. кола Суперлиге Србије, односно првог кола пролећног дела шампионата. Чекали су наши навијачи да на делу виде додатно појачану казнену експедицију Црвене звезде скоро два месеца, те су и трибине нашег највећег стадиона биле одлично  попуњене – нешто мање од 23.000 навијача дошло је да испрати Звездину пролећну премијеру!

Владан Милојевић се определио за састав какав је претходних дана био и најављиван у медијима, па су свој деби већ у првој утакмици другог дела шампионата дочекали Милуновић и Гајић, док су Иванић, Вукановић и Јирка своју прилику чекали са клупе. Са друге стране, бивша Звездина десетка, а данас тренер Војводине, Радован Кривокапић је одлучио да новопридошлицу, Бојана Матића остави на клупи, док је повратник Митошвић био у стартних 11.

Већ је у првих неколико минута Звезда ставила до знања Новосађанима ко је „газда“ на „Рајку Митићу“, па смо имали два опасна напада преко Марина, односно Бена. У петом минуту и прво веће узбуђење, на Гајићеву повратну лопту на петерац није најбоље реаговао чини се Чаушић, па се лопта одбила до Боаћија који погађа стативу, али из недозвољене позиције.

У првих 15-ак минута можда је и најбољи актер на терену био штопер Војводине Младен Деветак, који је неколико пута осујетио опасне покушаје црвено-белих. Оно што је било у тим тренуцима занимљиво у игри Војводине јесте јак пресинг и притисак на нашу задњу линију кад год би имали лопту у поседу.

Деветнаести минут се играо када је на 20-ак метара од гола Војводине оборен Бен, па је то била одлична прилика за Марка Марина да угрози гол. Шутирао је у угао голмана Роцкова који је крајњим напором зауставио његов покушај. Недуго затим лопту у просто добија Боаћи, некако је стиже делић секунде пре Роцкова, лобује га, али високо преко гола. Није то, ипак, била баш лака ситуација за Звездиног центарфора.

Сјајна комбинација Бена и Марина по левој страни, Бен враћа лопту према Чаушићу у висини беле тачке, слабо је захвата Звездин везњак, али тек толико да „седне“ на ногу Ричмонда Боаћија који прецизним ударцем у доњи леви угао матира Роцкова за 1:0. Играо се 25. минут. Не баш лепа добродошлица Боаћија за навијаче Војводине, који су у тим тренуцима улазили на наш стадион.

Каква игра Марка Марина, сваки његов контакт са лоптом опасност је по гол Новосађана! Невероватан пас је упутио ка Вељку Симићу у 28. минуту, овај избија сам испред Роцкова, заобилази га и смешта лопту у мрежу за 2:0!

У 31. минуту пожутео је Савић због нешто грубљег прекида напада Војводине у висини центра игралишта. На радост навијача Звезде делује да се Горан Чаушић полако враћа у форму у каквој је био док је наступао у Шпанији и Русији – неколико његових одличних потеза на средини терена, уз високу дисциплину приликом дефанзивних задатака.

Опасан напад наша екипа је имала и у 39. минуту – Симић је вратио лопту ка Боаћију, који је препушта Марину на 8-9 метара, након тога лопта долази до Чаушића који нажалост траљаво реагује из добре позиције на 12 метара од гола. Мало се у том периоду меча тргла и Војводина, али њени напади нису представљали посебну опасност по Борјана.

Због фаула над Симићем, жути картон је добио Ђуричин, пар тренутака пред крај првог полувремена.

Иако је тек прво коло пролећног дела првенства, Звезда апсолутно наставља тамо где је стала на зиму. Прво полувреме међуградског дербија београдски црвено-бели одиграли су рутински, контролисали игру готово читавих 45 минута, а само им је 3 минута требало да можда и реше питање победника. Очекивано је било да Војводина још више притисне и потера све линије напред ка нашем голу, што би оставило превише простора за брзе офанзивне играче Црвене звезде.

Друго полувреме почиње фантастичном кореографијом (којом су мало и „пецнули“ најватреније присталице новосадског тима), песмом и бакљадом Делија. Атмосфера правог дербија.

Играо се 49. минут када је Симић још једном заобишао Роцкова, али нажалост, овај пут је то било превише искоса па му лопта бежи пре него што је успео да је врати у срце шеснаестерца.

Какве потезе Бранка Јовичића у 54. минуту крај десне аут линије смо имали прилике да видимо – избацио је три играча Војводине, упутио одличан центаршут, лопта је прелетела Боаћија, дошла до Бена на левој страни, али му је Роцков одлично ушао у шут.

Три минута касније највећа прилика за Новосађане – одличну лопту добија Езе, повлачи је до петерца Звезде, шутира, али Борјан избија у корнер. Благи пад концентрације наше дефанзивне линије у том тренутку.

У 62. минуту уместо Ел Фарду Бена, прилику да дебитује добио је Ерик Јирка. Обојица су добили овације. Минут након тога бележимо нову, велику шансу за новосадски тим: лопта се лагано котрљала до Ђуричина, који је имао „пенал“. Његов не баш сјајан ударац по земљи и овај пут зауставља Борјан. Након тога измена у гостујућој екипи – уместо Ђурића , на терен је ушао Нешковић.

И како то у фудбалу обично бива, када се шансе пропуштају следи казна – повукао је лопту по десном крилу Филип Стојковић (68. минут), упутио идеалан центаршут према Боаћију коме није било тешко да из непосредне близине по други пут савлада Емила Роцкова и тиме одбаци било какву резултатску неизвесност – 3:0. Све се то дешавало „на крилима“ нове бакљаде и кореографије Делија!

Одмах је реаговао Радован Кривокапић, па је уместо Езеа у игру увео Бојана Матића. Са друге стране, у 75. минуту у игру улази миљеник Звездине публике, Милан Павков, уместо вечерас феноменалног Боаћија.

Своју последњу измену стручни штаб Војводине извршио је у 78. минуту, када је уместо Гојкова на терен ушао Месаровић. Размљиво, након трећег Звездиног поготка опао је темпо утакмице, па се ништа претерано занимљивије од измена није дешавало у том периоду. Од 84. прилику да заигра у Звездином дресу добија и Мирко Иванић, уместо Вељка Симића.

То затишје трајало је само до 90. минута када је Црвена звезда постигла и четврти гол! На нову ингениозну асистенцију Марина, овај пут је реализатор био Милан Павков који је лопту „боцнуо“ и пребацио истрчалог Роцкова. Који секунд касније, судија Илић одсвирао је крај сусрета.

Уживање је било вечерас присуствовати дербију 22. кола домаћег првенства. Убедљива победа црвено-белих пред око 23.000 гледалаца који су се постарали да приреде праву атмосферу дербија. Уз благи пад у игри негде око 60. минута, када је Војводина створила две повољне прилике, овај меч се може сврстати у категорију рутински одиграних. Сем горепоменутог периода игре, наши играчи су апсолутно држали све конце игре, па су тако на крају и више него убедљиво савладали новосадску екипу. Ни са играчке, ни са навијачке стране није могло бити бољег позива за све оне који вечерас нису били присутни на трибинама нашег највећег стадиона, да својим пристуством помогну црвено-белим у наредним утакмицама. Неколико сјајних кореографија, бакљада, песма током читавих 90 минута нешто је што дуго није виђено на „обичним“ лигашким утакмицама.
Следећи меч наша екипа игра за седам дана у Сурдулици, против екипе Радника.

Београд – Стадион Рајко Митић. Судија: Милан Илић Помоћници: Милан Минић, Јован Грујић. Жути картони: Савић (Црвена звезда), Ђуричин (Војводина) Црвени картони: – Стрелци: 1:0 Боаћи (25. минут); 2:0 Симић (28. минут); 3:0 Боаћи (68. минут); 4:0 Павков (90. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Гајић, Јовичић, Чаушић, Марин, Симић (од 84. Иванић), Бен (од 62. Јирка), Боаћи (од 75. Павков). Тренер: Владан Милојевић.

Војводина: Роцков, Стојковић, Граовац, Саничанин, Деветак, Милојевић, Митошевић, Ђуричин, Ђурић (од 64. Нешковић), Гојков (од 78. Месаровић), Езе (од 72. Матић). Тренер: Радован Кривокапић.

Повезане вести

10 comments

gox 77777777 феб 17, 2019 at 08:07

Citam kometare po vestima i ne verujem.
Kakvi smo mi ljudi vi sto pljujete causica ok covek je do sada promasaj o to zna i uprava i miloje i verovatno na sve nacine pokusavaju da ga razdrmaju i siguran sam da ce uspeti setite se samo perioda kad je dusko tosic dosao covek nije mogao dva sprinta pa vidite sad gde je, nesto coveku ne stima i umesto da ga ohrabrujemo mi ga pljujemo i sigurno i on cita kometare i jos mu je teze covek je igrao spansku(najjacu ligu) protiv mesija, ronalda ne moguce da nema kvalitete samo mora da se desi neki klik u glavi jbg ako do leta ne proradi…
Setite se kakvu smo sredinu imali cuveni trio guma bogdanovic, savio i kadu ???a sad nam non stop nesto smeta

Reply
Србин са Космета феб 16, 2019 at 22:15

Лаганица!
Утисак је покварила туча навијача близу западне трибине.Пуно навијача из Ваљева и Параћина је било данас,бар у мом окружењу.

Reply
Hadži Dragan NBG феб 16, 2019 at 19:56

Zadovoljan sam brojem gledalaca,tako bi trebalo uvek. Dobra je bila i igra,a još bolji rezultat,koji priželjkujem i protiv sektaša.

Reply
наста феб 16, 2019 at 19:18

ЖЕЛИМ ДА ПАРТИЗАН ПОБИЈЕДИМО СА ШТО ВЕЋОМ РАЗЛИКОМ ,ИГРАЋЕ ПРЉАВО ,ДРСКО И ПОКУШАТИ НА СВЕ НАЧИНЕ ДА НАС ПОБИЈЕДЕ.НЕ ЗНАМ ШТА СЕ ТО ДЕСИ У ДЕРБИЈУ ,ИЗУЗЕВ КАДА СМО ПОБИЈЕДИЛИ 2 О ПРОЉЕТОС И ПОД ГРОФОМ 3 1 ЛОШЕ БАШ ИГРАМО ТАДА .МАРИН ЈЕ ДОКТОР И МОРА ОСТАТИ И ДА ИГРАМО ОПЕТ ЛИГУ ШАМПИОНА А АКО НЕДАЈ МОЖЕ НЕ ПЛАСИРАМО СЕ МОЖЕ И ЛИГА УЕФА.СТОЈКОВИЋА И САВИЋА ПРОДАТИ И ПАВКОВА И ЕБЕСЕЛИЈА.МОРА ДОЋИ БАР ТРИ ВРХ ИГРАЧА СА ИСКУСТВОМ ВЕЛИКИХ УТАКМИЦА

Reply
MILOS RANKOVIC феб 16, 2019 at 18:56

DA I OVO SAMO MARINA MORAMO ZADRZATI AKO TREBA PLATA I MILION,OTERATI TRI IGRACA I ETO PLATE,COVEK JE MAGIJA,IGRA SE OVAKAV IGRAC SKORO NIJE IGRAO NA RAJKU

Reply
MILOS RANKOVIC феб 16, 2019 at 18:54

ISKRENO OVI MOMCI IGRAJU KOLIKO TREBA,NEVIDIM RAZLOGA ZASTO TRAZITE NEKE MANE U EKIPI,DA SMO HTELI MOGLI SMO DA IM DAMO SEDAM KOMADA,MORA TA ZADNJA LINIJA DA SE UIGRA,SAVIC NIJE SPOR IGRAC,MILUNOVIC JESTE MALO,ALI ZATO U SKOKU NEMOZE NIKO DA NAM DA GOL,SVAKA CAST MOMCI NA PARTIJI,DELIJE SVAKA CAST BILO JE BAS ZA UZIVANJE I NADAM SE DA CEMO UVEK BITI OVAKO PUNO PA I VISE ,SAMO NAPRED SVE JE OK

Reply
Josif феб 16, 2019 at 18:38

Честитке момцима на победи!На моменте смо играли добро,комбинаторно и лепршаво.Стопера опет морамо тражити јер Савиќ и Милуновиќ нису компатибилни,то може да проѓе у домаќу лигу ал за европу не,сада нека Терза тражи стопера.Чаушиќ појма нема и даље,када се врати Јованчиќ уместо њега обавезно и Родиќ уместо Гајиќа.позз

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 16, 2019 at 18:34

publika i rezultat za svaku pohvalu i sa te strane sam jako zadovoljan..dve stvari mi se bas ne svidjaju..u odbrani jaka promaja i mogli samo lako da primimo 2-3 gola a posebna prica je Causic..decko apsolutno nije ni za beogradsku zonu i nije mi jasno zasto ga guraju a pukli smo najvece pare na najveci promasaj

Reply
Estrella Roja феб 16, 2019 at 18:46

U pravu si, odbrana je u par navrata delovala poprilično smušeno samo što se to nije moglo videti u rezultatu s obzirom da Vojvodina ima, od kako ja pratim fudbal, najlošiju ekipu u svojoj istoriji i nije mogla, u potpunosti, da razotkrije sve naše slabosti. Nikad nisam bio pobornik dolaska Milunovića, posebno kada se ispostavilo da će biti zamena igraču koji je klasu ispred njega, tj. Degeneku, ali ovo partija mi deluje lošije od svih mojih skeptičnih očekivanja, sporo i dekocentrisano, neautoritativno uzimajući iskustvo, jednostavno ne daje neku nadu za Evropu. Već je sada jasno da nam treba brz štoper u junu koji nema više od 25-26 godina, i koji je verovatno stranac pošto smo svu domaću robu probali na tom mestu, ali da nije Brazilac, he.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 16, 2019 at 18:59

slazem se Roja..milunovic je i prespor i 1-1 me podseca na fibela..ali u savremenom fudbali igraju samo brzi i snazni stoperi..sta nam vredi njegova skok igra u evropi se igra brzo i svaki bolji dribler ima da nas razvali pored njega i savica jer su najsporiji tandem kojeg smo imali..a i babic je isti

Reply

Leave a Comment