Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Кошаркашице убедљиве у Нишу

У оквиру 20. кола Прве женске лиге кошаркашице Црвене звезде гостовале су у Нишу екипи Студента.

УЖКК Студент Ниш : ККЖ Црвена звезда 46:71 (11:20, 10:11, 8:22, 17:18)

И поред чињенице да су наше девојке још раније обезбедиле прву позицију пред плеј-оф у лигашком делу такмичења, оствариле су још убедљив тријумф и сада им остаје да се припремају за предстојећи паклени темпо у регионалној ВАБА лиги.

Од самог старта сусрета црвено-беле су показле да су у Ниш доле само са једним циљем да остваре и 20 првенствену победу. Већ након три минута игре стигле су до опипљиве предности 11:2. Ту предност чувале су до краја првог периода игре, а у два наврата предност је била и двоцифрена 15:4 и 17:6.

Други период игре протекао је у знатно изједначенијој игри. Домаће играчице су успеле да приђу на свега пет поена заостатка, али тада је уследио одговор црвено-белих па се предност врло брзо вратила на двоцифрену разлику. Наше кошаркашице су у овом периоду стигле и до тада максималних 31:19, али се на велики одмор отишло са десет поена вишка на нашем конту – 31:21.

И овога пута трећа деоница је била кључна. При резултату 24:37, црвено-беле праве серију од 12:0 и предност повећавају на недостижних +25 и већ тада је, ако се питање победника уопште и постављало, било јасно да ће бодови из Ниша отићи у Београд. Црвена звезда је трећу четрвртину решила у своју корист резултатом 22:8, па се пред последњих десет минута игре ушло са 24 поена предности.

Последњи квартал протекао је у изједначеној игри, а црвено-беле су у неколико наврата имале и 30 поена предности. На крају сасвим заслужених 71:46.

Најефикснија у нашим редовима била је Марта Вуловић са 19 постигнутих поена, док је у домаћој екипи Владана Вујисић постигла 15.

Након овог сусрета Црвена звезда има скор од 20 победа у исто толико мечева, док су нишке студенткиње са четири победе и 16 пораза налазе у опасној зони и следи им грчевита борба за опстанак у елитном рангу српске кошарке.

Ниш, Дворана: „ОШ Душан Радовић“; Гледалаца: 100

УЖКК Студент Ниш: Милошевић 5, Јеремић 12, Стојановић 2, Вујисић 15, Радојковић, Стошић 2, Димитријевић 4, П. Петровић, Тхетхе 2, Ј. Петровић 2, В. Стојановић 2. Тренер: П. Марковић

ККЖ Црвена звезда Београд: Ђорђевић 6, И. Катанић 5, Наумчев 10, Богићевић 12, Вуловић 19, Тешић, А. Катанић 6, Бојовић 6, Мишељић 2, Дешић, Зукановић 2, Чубра 3. Тренер: Д. Вуковић

У нареднм 21. колу Прве женске лиге Србије наше девојке дочекују новосадску екипу 021. Меч је на програму у суботу 23. фебруара.

Повезане вести

Leave a Comment