Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда у финалу Купа Радивоја Кораћа

Црвена звезда мтс – Мега Бемакс 92:73  (12:16, 30:21, 18:24, 32:12)

Милан Томић је отворио меч петорком Регланд, Берон, Лазић, Симанић и Цирбес. Лош почетак меча за екипу Црвене звезда. Високо постављена одбрана Меге онемогућава иоле смислену организацију напада па се првих неколико поседа завршавају шутем за три преко руке. На то и Цирбес прави две личне грешке после непуних два минута игре. Мења га Ристић. Прве поен на мечу Звезда постиже преко Регланда након три минута игре. Резултат је 5:2 за Мегу. Лоша нападачка игра обе екипе се наставља па је резултат средином прве четвртине 7:4 за екипу Меге. Утакмица је лишена ритма а игра у нападу Звезде је превише статична. На крају прве четвртине Мега води 16:12. Звезда из игре шутира 2/6 за два поена и 1/8 за три поена.

Почетком друге четвртине разиграо се Перпероглу. Са друге стране на његову серију погодака истом таквом серијом одговара Един Атић. После коша Фундића при резултату 24:17 Томић тражи тајм аут. Почиње да погађа и Давидовац и Звезда средином друге четвртине први пут долази до изједначења. Резултат је 29:29. Милојевић тражи тајм аут. Звезда резултатом 33:31 долази до првог вођства на мечу. Серија Звезде од 14:2 доводи је до вођства од 36:31. Наставља се игра кош за кош и Звезда закуцавањем Добрића на додавање Регланда у задњој секунди на полувреме одлази са резултатом 42:37.

Трећу четвртину отвара Берон тројком. Звезда долази до резултата 47:39 што је њено највеће вођство на мечу. Опет се игра без икаквог ритма, Звезда после два и по минута излази из бонуса и губи 4 лопте у првој половини треће четвртине. На средини четвртине резултат је 52:48 за Звезду. Минут касније после тројке и двојке Меге играчи Дејана Милојевића опет прелазе у вођство. Изузетно сиромашна кошаркашка од стране обе екипе. Добрић тројком опет доводи Звезду у вођство. На два минута до краја четвртине Звезда је на +5 и Милојевић тражи тајм аут. Грешке на обе стране терена се настављају у серији. У последњој секунди треће четвртине Мишковић погађа тројке и на паузу се одлази са резултатом 61:60 за Мегу. Звезда је у овој четвртини изгубила чак 8 лопти.

Последњу четвртину полагањем отвара Мишковић. Узвраћа Берон тројком. Звезда и даље веома статична у нападу, често без икакве кретње. Кошем Добрића после украдене лопте Звезда поново прелази у вођство. Перпероглу поново покреће своју екипу. Поентира, асистира, игра добру одбрану, баца се за лоптом на паркет… Тројком Берона Звезда одлази на +5 и Милојевић тражи тајм аут.  Два бацања а потом и тројка Берона воде Звезду на +10. Узвраћа Мишковић кошем уз фаул али промашује слободно бацање. Мега је изузетно лоша са линије слободних бацања где тренутно има реализацију од 11/20.  Нова тројка Берона на 4 минута до краја води Звезду на +14. Милојевић још једном тражи тајм аут. Тројка Добрића одводи Звезду на +17 на два минута пре краја меча. Кренуо је шут играче Звезде и одмах је све лакше. Са друге стране Мега наставља да промашује бацања. Тројком Кешеља Звезда одлаши на + 19. Следи и тројка Давидовца за коначних 92:73.

Не баш блистава партија играча Црвене звезде већим делом меча али је изванредна последња четвртина била довољна за убедљиву победу вечерас. Сјајан шут у Звезде у завршници меча, поготово је Били Берон ефикасно користио простор који су играчи Меге остављали пунећи рекет. На крају убедљива победа у мечу који се неће дуго памтити али циљ је остварен, Звезда је у финалу.

Црвена звезда мтс: Симанић 2, Лазић, Регланд 9 (9ас), Цирбес 8, Берон 20, Човић 1 (7ас), Ненадић, Кешељ 3, Давидовац 15, Добрић 12, Перпероглу 14 (5ск), Ристић 8 (8ск)

Мега Бемакс: Мишковић 10, Ашћерић 4, Атић 20 (7ск), Николић 7, Мокока 5, Марјановић 2, Копривица, Јањић, Ратковица 2 (10ас), Фундић 4, Церовина 3, Станић 16 (9ск) 

Повезане вести

4 comments

Josif феб 16, 2019 at 23:52

Мало боље од јуче!Друга а посебно четврта деоница одиграни сасвим солидно,прва и треча опет очајно.Премало расположених играча и данас.Сем Берона и Перпероглуа који су били солидни вечерас,прелазну оцену могу да добију Давидовац и Добрич док остали јако слабо.Статистика Регленда у сва меча је 6.00 pog 1 5 rpg i 8.5 аpg уз гомилу лоших додавања,изгубљених лопти,док је код Зирбеса 5.5ppg 5.5 rpg,уз гомилу смешних чак очајних ситуација.Сутра смо само месо за гробље,Тониќ једоставно лоше води екупу пре свега мује слаба страна психолошка припрена утакмица.позз

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 16, 2019 at 23:47

kao sto pricam vec tri meseca..imamo dva igraca beron i perperoglu dva polutalenta simanic i dobric i 10 balvana…kukala nam majka sutra..mislim da ce nas tako poniziti da ce nam svirati usi cele godine..reglanda jos veceras oterati i cirbesa

Reply
Србин са Космета феб 16, 2019 at 23:16

Рекох да ћемо да добијемо!
Сутра на крв и нож са гробосима,да победимо и смиримо пренапрегнуте живце.А онда јуриш на освајање АБА лиге.

Reply
RODJENI ZVEZDAS феб 16, 2019 at 23:10

Ljudi ja stvarno mislim da ova ekipa, ovakva kakva je ima OGROMAN potencijal! Jedino nema ko da ih motivise, da ih vodi kako Bog dragi zapoveda! Ovo danas manje-vise smesna i pomalo tuzna igra, sa ogromnim brojem gresaka i dopustenih ofanzivnih skokova! I opet 20 razlike! TREBA NAM TRENER!!! ZVEZDA JE ZIVOT SVE DRUGO SU SITNICE!!!

Reply

Leave a Comment